Στρατηγικοί επενδυτές στη Cyprus

  • Thread starter gonzo
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τελικά εκεί στην Κύπρο τι θα κάνουν? Θα την σώσουν την εταρεία η θα δούμε σενάρια Νέας Ολυμπιακής?
 
Όπως φαίνεται για ακόμα μια φορά θα ρεζιλευτούμε αφού η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταφέρει να διορίσει το Δ.Σ που θα αποδεχτεί ή όχι την πρόταση της Tripple Five. Καλά να πάθουμε αφού στο τέλος θα αναγκαστούμε να την κλείσουμε ή να την πουλήσουμε στη MIG για κάτι ψιλά και η εταιρεία να καταντήσει να πετάει εδώ τριγύρω με Q400.

"Έξω φρενών η Triple Five"
http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/516131
 
Απ'οτι φενεται η Triple Five μετα και τον διορισμο απο την κυβερνωσα Βουλη του καινουργιου διοικητικου συμβουλιου,συνεδριαζει αυριο εκτατως στο Λονδινο υπο τον Προεδρο της εταιριας Ναντέρ Γκερμεζιάν.
Ο ομιλος στοχεύει σε σύνδεση του Καναδά και των ΗΠΑ με το Λονδίνο και στη συνέχεια με τη Μέση Ανατολή και οι θυριδες που εχουν οι Κυπριακες στο Heathrow ειναι το δελεαρ του.

http://www.sigmalive.com/inbusiness/new ... ess/517111
http://www.sigmalive.com/news/local/517114
http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/517012

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png
 
Δηλαδή μας λένε ότι αν αγοράσουν τη Cyprus οι πτήσεις LCA-LHR τέλος :?:
 
Πολύ πλάκα, θα γίνονται λοταρίες στα shopping malls και θα κερδίζεις εισιτήριο των Κυπριακών Αερογραμμών από το Bloomington, Minnesota & Edmonton, Canada για Tel Aviv..... Γιατί για Τεχεράνη λύγο χλομό το βλέπω. :D

Μπα..... για μεταφορά των Εβραίων από New Jersey για Tel Aviv …. Το βλέπω…..
 
mxnk":3aksgu06 said:
Δηλαδή μας λένε ότι αν αγοράσουν τη Cyprus οι πτήσεις LCA-LHR τέλος :?:

Εξαρτάτε αν με το ''Μέση Ανατολή'' μετράνε και τη Κύπρο.


Σήμερα το απόγευμα τα νεότερα:

''Έτοιμη είναι η πρόταση της Triple five για την εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, και σήμερα στο Λονδινο θα ληφθουν οριστικές αποφάσεις υπο το πρισμα της θετικής μελέτης δύο οίκων για την επένδυση.

Μετά την ανακοίνωση των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, ο διευθύνων σύμβουλος της Triple Five Ναντέρ Γκερμετζιάν μεταβαίνει στο Λονδίνο για να προεδρεύσει της σημερινής τελικής σύσκεψης η οποία θα αρχίσει στις 18.00 Κύπρου αναφορικα με την εξαγορα των Κυπριακων Αερογραμμων.

Χθες το πρωί στέλεχος της εταιρείας μετέβη στα γραφεία των Κυπριακών Αερογραμμών στη Λευκωσία και παρέλαβε τα πιο πρόσφατα στοιχεία τα οποία στάλθηκαν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υποβολή πρότασης αγοράς είναι δεδομένη και η πρόταση θα αφορά την αγορά του 90% + 1 μετοχή.

Επίσης στόχος είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι Κυπριακές Αερογραμμές να είναι στα χέρια της Triple Five, ενώ το κόστος της συνολικής επένδυσης θα είναι γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται κερδοφορία από το 2013.

Από τις πληροφορίες προκύπτει ότι, στη σύσκεψη, θα παρευρίσκονται και οι εμπειρογνώμονες δύο οίκων στους οποίους ανατέθηκε η ετοιμασία μελέτης για τη βιωσιμότητα των Κυπριακών Αερογραμμών''

http://www.kathimerini.com.cy/index.php ... tid=102583
 
Συνεχίζεται η σύσκεψη της Triple Five για τις ΚΑ:

''..Στο Λονδίνο θα συνεχιστεί σήμερα η σύσκεψη της Triple Five για τις Κυπριακές Αερογραμμές και συγκεκριμένα τη βιωσιμότητα της εταιρείας, σε περίπτωση εξαγοράς της, ώστε ο διεθνής κολοσσός ν’ αποφασίσει τα επόμενα βήματά του.


Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις των Βρετανών συμβούλων της Triple Five, ενώ σήμερα θα γίνει η παρουσίαση των Γάλλων εμπειρογνωμόνων σε θέματα αερομεταφορών.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Σημερινή, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, θα τεθούν στο τραπέζι οι απόψεις όλων όσοι παρακάθονται στη σύσκεψη, ώστε να αποφασισθεί κατά πόσο η Triple Five θα προχωρήσει σε εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.


Στο μεταξύ, στη Λευκωσία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προειδοποίησε χθες τη διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών να αποφεύγει τις δηλώσεις για την εταιρεία πριν ενημερώσει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου με επίσημη ανακοίνωση.


Η Επιτροπή συνέστησε επίσης στο επενδυτικό κοινό να είναι προσεκτικό σε σχέση με τις επενδυτικές του αποφάσεις..''

http://www.sigmalive.com/news/local/517703
 
Στο Λονδίνο η Triple Five συνεχίζει τη μαραθώνια σύσκεψη για πρόταση εξαγοράς

''..Παρουσίασαν και οι Γάλλοι τη μελέτη τους

Στο Λονδίνο χθες η σύσκεψη των ανθρώπων της Triple Five με τους εμπειρογνώμονες επί θεμάτων αερομεταφορών και τραπεζιτών συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις σε σχέση με την κατάληξη των συζητήσεων. Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η χθεσινή ήταν δύσκολη μέρα, και δεν αποκλείεται η σύσκεψη να συνεχιστεί και σήμερα Σάββατο.
Όπως είναι γνωστό, χθες οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες στους οποίους είχε ανατεθεί η εκπόνηση μελέτης για τη βιωσιμότητα της εταιρείας, αν εξαγοραστεί από την Τriple Five, έκαναν τη δική τους παρουσίαση, στηριγμένη στα στοιχεία που τους δόθηκαν για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Η παρουσίαση των Βρετανών έγινε προχθές Πέμπτη..''

http://www.sigmalive.com/simerini/business/news/517936
 
Οι δυο οικοι εμπειρογνωμόνων, στους οποίους ανέθεσε η Triple Five την αξιολόγηση της αγοράς της εταιρίας υπέδειξαν πως η εξαγορά δεν είναι συμφέρουσα επένδυση και πως ακόμα περικοπές δαπανών και προσωπικού δεν θα καθιστούσαν την ετςιρία καθόλου ανταγωνιστική και κερδοφόρα. Από την άλλη πλευρά η διοίκηση των Κ.Α. βρίσκεται σε αδράνεια, αναμένωντας τις τελικές αποφάσεις της Triple five. Περιμένοντας τους "Βαρβάρους" λοιπόν... :(

http://www.sigmalive.com/news/local/518732
 
Χωρίς καμία δόση ειρωνίας, πιστεύω ότι άδικα σπατάλησαν τα χρήματα τους εκεί στην 3χ5 αφού ακριβώς την ίδια απάντηση για την κατάσταση της εταιρείας θα μπορούσαν να την πάρουν από οποιονδήποτε κάτοικο της Κύπρου.

Εκτός κι αν η είδηση είναι μέρος της διαπραγμάτευσης τους με το Κράτος.

Θα δείξει.
 
Top