Overfly-Spotting

Το είδα και εγω χθες. Ήταν 747 με κατευθυνση προς Dubai. Κοίταξα στο rdrinfo.net εκείνη την στιγμή αλλά δεν θυμάμαι περισσότερα.
 
Αποκλείεται να είναι 747.
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι C-5.
 
C17 είναι. Πρόσεξε και τα winglets που έχει :)
 
Έχεις δίκιο, το ένα winglet αχνοφαίνεται...
Έτοιμος ήμουν να αλλάξω το προηγούμενο ποστ λόγω των μηχανών αλλά με πρόλαβες :D
 
Αν και είναι δύσκολο να είμαστε σίγουροι 100%, με δεδομένα το μέγεθος του α/φ, ότι είναι δικινητήριο και το βασικότερο την εγγύτητα των κινητήρων στις πτέρυγες μάλλον πρόκειται για Fokker 70 ή ακόμα και για Fokker 28 το οποίο βέβαια είναι πολύ σπάνιο α/φ. Πιο πιθανό το πρώτο που ακόμα πετάνε κάμποσα. Για την εταιρία φυσικά ούτε λόγος από τη φωτό μόνο.
Λογικό να μη φαίνεται στο flightradar μιας και η μεγάλη πλειοψηφία αυτών δεν εκπέμπουν σε ADS-B (εξαίρεση αποτελούν τα F-70 της KLM-άρα το συγκεκριμένο δε θα ήταν και της εταιρίας).
 
Περισσότερο για κάποιο ιδιωτικό jet φαίνεται...Τώρα ποιός τύπος είναι συγκεκριμένα, δεν μπορεί κανείς να πεί με σιγουριά...
 
Μετα απο αρκετο ψαξιμο κατα πασα πιθανοτητα νομιζω οτι ειναι ενα gulfstream iv http://www.the-blueprints.com/modules/vectordrawings/preview/4692-mid.jpg
Τα fokker αποκλειονται γιατι το 28 εχει καποια αποσταση αναμεσα στους κινητηρες και στα φτερα που λογικα θα φαινοταν και το 70 (οπως και το 2:cool: εχουν μικροτερη γωνια-κλιση στα φτερα. http://www.airliners.net/aircraft-data/pics/3view-F70.gif
Το πιο κοντινο παντως στο gulfstream iv ειναι το beechcraft 400 http://aircraftcharacteristics.com/images/thumbs/BEECHCRAFT-400A.png αλλα και αυτο διαφερει στα φτερα.
 
Επίσης έλαβα υπόψη μου ότι δεν φαίνονται στην φωτογραφία winglets για να είναι Gulfstream 4. Έτσι τουλάχιστον θεώρησα αν και είναι δύσκολο να το διακρίνεις.
Τέλος το Beechcraft 400 είναι πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με το εικονιζόμενο.
 
Δυσκολο να φανουν τα winglets εφοσον βλεπουμε καθετα απο τη γη.
 
Top