Aegean's Airbus Α320 Family

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τα Α321 τελικά είναι leased. Στο site της Airbus φαίνεται να έχει 4 τα οποία όμως δεν τα είχε παραγγείλει κατευθείαν από Airbus.

Μου κάνει εντύπωση όμως αυτό που γράφτηκε και στο thread Olympic Air A319/A320 ότι θα τα διώξει και τα 4. Καταλαβαίνω ότι τη χειμερινή περίοδο μπορεί να μην γεμίζουν αλλά το καλοκαίρι δεν τα χρειάζεται; Έχουν τόσο μεγαλύτερο κόστος από τα Α320 ώστε να μην τη συμφέρουν για ένα 3 μηνο; Εγώ είχα πετύχει ένα σε πτήση προς Μύκονο με 100% πληρότητα όλο economy. Δε θα μπορούσε να δρομολογήσει έστω ένα στο LHR τώρα που μειώθηκαν και τα slots εκεί;
 
Καλημέρα.

Δέν γνωρίζω αν τα Α321 της Αιγαίου είναι leased αλλά είναι σχετικά συνηθισμένη πρακτική εταιρείες να πωλούν αεροπλάνα που έχουν σε παραγγελία σε leasing companies και αυτόματα να τα ενοικιάζουν πίσω, με στόχο να μειώσουν τα κόστη δανεισμού τους. Αν δεν κάνω λάθος η Αμέρικαν ακολουθεί πολύ συχνά αυτή την πρακτική.
 
Το sell and leased back είναι τακτική για να αποκτήσουν ρευστότητα οι εταιρείες.Δεν ξέρω αν το έχει κάνει η Αιγαίου γι'αυτό το λόγο,αλλά δε θα μου φαινόταν παράξενο μιας και οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει αρκετά και δεν παρέχουν ρευστότητα μέσω κεφαλαίων κίνησης.
 
Κανείς δεν το πήρε χαμπάρι, ε;

Aegean A320 SX-DGI (3162) was ferried from Athens to Shannon today on return to the lessor.

Λογικά θα ακολουθήσουν SX-DVH και SX-DVG.
 
Λογικά αυτή είναι η πρώτη αποχώρηση Airbus από την Α3 σωστά; Πότε ήταν που έβγαζαν ανακοινώσεις για την τεράστια για Ελληνικά δεδομένα παραγγελία των νέων Airbus.

Δεν είναι περίεργο να φεύγουν από αυτά που πήρε από "πρωτο χέρι" και να παραμένουν αυτά που πήρε από την ΟΑ; Ειδικά τα SX-DVH και SX-DVG έκαναν αμάν να τα βαφτίσουν.

Είναι λυπηρό αυτό που γίνεται, να βλέπεις αεροσκάφη 5ετίας να φέυγουν :wall:
 
Προφανώς προσπαθούν να κόψουν κόστη απ' όπου μπορούν και λογικά τα πρώτα Airbus που είχαν μισθωθεί το 2007 θα κοστίζουν ΠΟΛΥ περισσότερο απ' ότι μπορεί να τα βρει τώρα.
 
αποτι γνωριζω θα φυγουν 3-4 320 και θα κρατησουν αλλα τοσα 319 και 320 της ολυμπιακης επειδη εχουν καλυτερους ορους leasing.
την εχουν σιγουρη την εξαγορα της ολυμπιακης....
 
αυτό που έδιωξε δεν είναι από τα α/φη που πήρε από την ΟΑ; και όχι από τις δικές της παραλαβές.
 
Το SX-DGI είναι το πρώην ΟΑ, SX-OAI.
 
Top