LGKA/KSO Kastoria "Aristotelis"

Re: LGKA/KSO Αερολιμένας Καστοριάς Αριστοτέλης

Για μία ακόμα φορά από τις δεκάδες και πλέον που έχει συμβεί στο παρελθόν, δεν μπόρεσε αεροσκάφος να προσγειωθεί στο "Αριστοτέλης" λόγω έλλειψης των κατάλληλων ραδιοβοηθημάτων. Το jetstream της Sky Express (τακτική πτήση Αθήνα - Καστοριά - Αθήνα της Τετάρτης) προσπάθησε τουλάχιστον δύο φορές να "δει" τον διάδρομο 30 του Αριστοτέλης, ο οποίος ήταν φωταγωγημένος σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο, όμως τελικά δεν μπόρεσε και γύρισε πίσω στην Αθήνα ταλαιπωρώντας έτσι αυτούς που περίμεναν στο αεροδρόμιο για να μεταβούν στην Αθήνα, κυρίως όμως αυτούς που ήταν μέσα στο αεροσκάφος οι οποίοι μετά από 2,30 περίπου ώρες πτήση γύριοαν πάλι πίσω στο Ελ. Βενιζέλος. Μία πράξη η οποία επαναλαμβάνεται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς να συγκινεί κανέναν ιδιαίτερα.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν σήμερα ιδιαίτερα άσχημες (πυκνή και πολύ χαμηλή νέφωση, βροχή και σχετικά περιορισμένη ορατότητα), μάλλον δεν έπρεπε καν να ξεκινήσει το αεροσκάφος από την Αθήνα.
 
Re: LGKA/KSO Αερολιμένας Καστοριάς Αριστοτέλης

medphys":1tjvqst2 said:
Απ' οτι φαινεται ολοκληρώθηκε το έργο του φωτισμού των ορεινών όγκων στην Καστοριά. Τους τελευταιους 2 μήνες άναψαν πολλά φώτα στους περιξ ορεινούς όγκους. Δεν ξέρω αν έχει μείνει κάποια εκκρεμότητα.

Τώρα το αεροδρόμιο μπορεί να εξυπηρετήσει νυχτερινές πτήσεις.... μόνο που δεν έχει πια ούτε ημερήσιες και ο πύργος ελέγχου είναι ακόμη στα μπετά.

Ας περιμένουμε το διαγωνισμό για την άγονη γραμμή λοιπόν...

Προχθές (Κυριακή 24 Οκτωβρίου) καθώς επέστρεφα απο τα πάτρια εδάφη, για πρώτη φορά είδα τον νυχτερινό φωτισμό! Όντως πολύ κόκκινο φως στους γύρω ορεινούς όγκους και πραγματικά θέλω να μάθω αν άλλαξε κάτι και αν ανακοινώθηκε επίσημα οτι το αεροδρόμιο εξυπηρετεί και βραδυνές πτήσεις.
 
Απίστευτο!!!, 3η ημέρα και δεν έχει γίνει αποχιονισμός του "Αριστοτέλης", μιλάμε για 15-20 εκατοστά χιόνι που έπεσε πριν 3 ημέρες (πρωί της Τρίτης 11-12-2012), μάλλον περιμένουν οι υπεύθυνοι (αερολιμενάρχης και λοιποί) να λιώσει το χιόνι από μόνο του, 3η ημέρα που ακυρώθηκε η πτήση Αθήνα - Καστοριά, κανενός δεν ιδρώνει το αυτί.
 
Kastorianos ειμαι και γω απο τα μερη σου εκει πανω.Απ οτι ακουσα θα περιμενουν να λιωσουν τα χιονια και θα ελπιζουν να μην ξαναχιονισει γιατι δεν οτυς συμφερει να το καθαριζουν αν χιονιζει μια φορα τη βδομαδα.Κατι ακουσα για μεχρι τις 15 του Γεναρη θα περιμενουν.

We love doing it here....in Greece
 
http://www.protothema.gr/Stories/articl ... ai-gounes/


Ο γνωστός κ Μουζενίδης σκέφτεται να αγοράσει το αεροδρόμιο? Κατ εμε δεν είναι κακή ιδέα με την προϋπόθεση ότι θα δεσμευθεί για την ανάπτυξη του ώστε κάποτε να δέχεται κόσμο και από άλλες αγορές αλλά και από περιοχές της ελλάδος
 
Και μετά απο δυο χρόνια ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας, σήμερα το κλιμάκιο των μηχανικών της ΥΠΑ, ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες εργασίες για τα φώτα εμποδίων περιμετρικά του αεροδρομίου στους ορεινούς όγκους. Πλέον όλα τα φώτα λειτουργούν και κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που απομένει είναι η Δ3 απο την ΑΘήνα να δώσει το "ΟΚ" για να μπορούν να εκτελούνται νυχτερινές πτήσεις στον "Αριστοτέλη".
 
Ο πύργος τελικά ολοκληρώθηκε ποτέ;
 
Μπαααα.....που τέτοια τύχη.... :mrgreen:
 
Λέτε να πάει για λουκέτο;
Millions of pounds of EU money has been wasted on underused and oversized regional airports, according to a report released yesterday (Tuesday).

The European Court of Auditors said that £200 million was spent on infrastructure deemed “unnecessarily large”.
...
An airport in Kastoria, northern Greece, cost more than £6 million to run but brought in less than £140,000 between 2005 and 2012...
:arrow: http://www.travelweekly.co.uk/Articles/ ... eport.html


Και για SKG, HER σχόλιο
 
Εάν δεν έχει επιβάτες τι να το κρατήσουν. Κάποιος ιδιώτης το είχε ζητήσει νομίζω αλλά δεν…
Ποτέ δεν υπήρχε πολιτική για την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Εδώ δεν υπάρχει σχέδιο για την Αθήνα να μου πεις θα είχαν για την Καστοριά και την Κοζάνη. Αν ακούσεις τις ομιλίες του Χρυσοχοΐδη για τα αεροδρόμια των Κυκλάδων θα δεις ότι υπάρχει ογκώδης άγνοια και διανοητική καθυστέρηση. Αν θέλουν να το αναπτύξουν μπορούν αλλά ποιος ασχολείται; Αν δεν υπάρχει κονόμα στην μέση. Αν δεν είναι να πέσουν τίποτα μπετα συνοδευόμενα από τις ανάλογες μίζες ποιος να νοιαστεί;
 
Top