LGIO/IOA Ioannina "King Pyrros"

Πάντως το πιο σημαντικό έργο στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η τοποθέτηση ILS, δεν φαίνεται να προχωρά καλά. Το θέμα έχει απασχολήσει τον τοπικό τύπο συχνά. Αποσπάσματα από πρόσφατο άρθρο του Πρωινού Λόγου:

"Αμφίβολη καθίσταται η τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Ηπείρου, το πιθανότερο είναι να απενταχθεί.

Όσοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση αναφέρουν ότι υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δεν επιθυμούν την τοποθέτηση ILS, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή στα ωράρια των υπαλλήλων της, αλλά και την αποστολή στο αεροδρόμιο εξειδικευμένου προσωπικού."

Όσο για τήν κίνηση στο αεροδρόμιο, απ' όσο θυμάμαι (περί τα 25 χρόνια) πάντα υπάρχουν διαμαρτυρίες από τοπικούς φορείς ότι δεν υπάρχουν αρκετά δρομολόγια. Ιδού άλλο σχετικό άρθρο του Πρωινού Λόγου πάλι.
 
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Να που τα Ιωάννινα είναι στη δημοσιότητα και σήμερα. Το άρθρο από το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο Γ.Γ. ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΘΡΑΚΗΣ
Καβάλα, 22 Ιουνίου 2004

Υπέρ της δρομολόγησης και επιδότησης απευθείας αεροπορικών γραμμών από την Καβάλα προς τις πόλεις των Ιωαννίνων και της Μυτιλήνης, τάσσεται με επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταφορών- Επικοινωνιών, ο Γενικός Γραμματέας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Μιχάλης Αγγελόπουλος, συντασσόμενος με το σχετικό αίτημα που είχε διατυπωθεί, πριν από ένα χρόνο από τη νομαρχία Καβάλας.

Στην επιστολή του ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνει ότι η έγκριση του αιτήματος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και προσθέτει πως «η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καβάλας με την Μυτιλήνη συνεχώς υποχωρεί, παρά το γεγονός ότι ο περισσότερος πληθυσμός των νησιών του Βορείου Αιγαίου κινείται μέσω της Καβάλας προς τον βορειοελλαδικό χώρο και τις όμορες Βαλκανικές χώρες, η δε σύνδεση με την πόλη των Ιωαννίνων, στην οποία φοιτά μεγάλος αριθμός νέων από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, από την οποία κατάγονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής, γίνεται μόνο με δρομολόγια του ΚΤΕΛ».
 
dtrach":2ejz7t2r said:
webmaster":2ejz7t2r said:
Σχετικό άρθρο, με φωτογραφία του terminal) από τις 18/2/2003:

:arrow: https://www.airliners.gr/el/news/news_vi ... 0218212700

Το θυμόμουν ρε Χρηστάρα αλλά βαριόμουν να το ψάξω..τεσπα , η διαφήμιση είχε άλλη φώτο..για να δούμε!

Mntso, o webmaster eivai o Akns... O Xpnstaras eivai mod... (etsi gia tnv istopia... :p )
 
Μάλλον θα αλλάξουμε τα nick μας...

webmaster σε Akis
moderator σε Hristos.... έτσι για να μας ξεχωρίζεται.... :D

Ωχ ... off topic... :4:
 
Αμφίβολη καθίσταται η τοποθέτηση συστήματος τυφλής προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων και το έργο, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Ηπείρου, το πιθανότερο είναι να απενταχθεί.

Όσοι γνωρίζουν καλά την υπόθεση αναφέρουν ότι υπηρεσιακοί παράγοντες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, δεν επιθυμούν την τοποθέτηση ILS, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων γιατί αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή στα ωράρια των υπαλλήλων της, αλλά και την αποστολή στο αεροδρόμιο εξειδικευμένου προσωπικού."

Ypiresia gia ta Panigiria. etsi gia na thimomaste ti simeni to YPA

:wall: :wall: :wall:
 
Sorry ρε Ακη ήμουν απρόσεκτος....είναι γιατί θυμόμουν ότι ο Χρήστος είχε βάλλει την φωτογραφία :D
 
exoun bgei treia olokainourgia aerodromia sthn ellada pou theloun na kanoun alla gia kanena den exoume kanena neo kai den arxizoun oi ergasies alla briskontai akoma sto stadio thhs anatheshs h kalytera ths maketas .

makedonia
kazantzakhs
kai ioanninon pleon na doume pote tha exoume neotera .........

oso gia thn syndesh tha htan oreo ena atr na ksekinouse ioa-kva-mjt kai epistrofh.
 
Αερογραμμή Καβάλας προς Ιωάννινα και Μυτιλήνη

Η Ελευθεροτυπία επανέρχεται σήμερα στο θέμα της σύνδεσης της Καβάλας με Ιωάννινα και Μυτιλήνη:

Αερογραμμή Καβάλας προς Ιωάννινα και Μυτιλήνη

Την έναρξη δρομολόγησης αεροσκαφών από την Καβάλα προς τα Ιωάννινα και τη Μυτιλήνη εξετάζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Προηγήθηκε επιστολή του νομάρχη Καβάλας Θεόδωρου Καλλιοντζή προς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ παρενέβη για το ίδιο θέμα και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Οπως διευκρίνισε ο αερολιμενάρχης Καβάλας Μιλτιάδης Παπαμιλτιάδης πριν από δύο μέρες η ΥΠΑ έστειλε έγγραφό της στην Καβάλα, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως μελετά το όλο ζήτημα σε συνάρτηση με το πλαίσιο που βάζει σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για να επιδοτήσει τέτοιες αεροπορικές συνδέσεις.

Εάν τελικά περάσει το θέμα αυτό, θα γίνει πρόταση από την ΥΠΑ προς την Ε.Ε. για να επιδοτήσει τις συγκεκριμένες δύο αεροπορικές γραμμές και φυσικά θα γίνει δημοπράτηση προκειμένου να τις αναλάβει κάποια ελληνική η ξένη αεροπορική εταιρεία αφού τις κρίνει συμφέρουσες.
 
Top