Emirates cabin crew

Re: Emirates info

AOA":g74w8nss said:
Έχοντας διαβάσει αρκετές απόψεις/γνώμες εδώ στο νήμα από υποψήφιες και μη κοπέλες /μέλη κλπ, που αναζητούν εργασία στη συγκεκριμένη εταιρία, σε συνδυασμό με τις ανά τον κόσμο επαναλαμβανόμενες συχνές open days με δεδομένα >> ανάγκες της εταιρίας/ αυξανόμενη ανεργία απανταχού/ κριτήρια/ προσόντα/ προσλήψεις αφενός και με την εμπειρία μου ως επιβάτη της ΕΚ κι όχι μόνο, αφετέρου, σε αντίθεση με όσα αναφέρονται εδώ, έχω παρατηρήσει ότι το σπουδαιότερο κριτήριο επιλογής/πρόσληψης των κοριτσιών οποιασδήποτε «εθνικότητας» που διακρίνω on board γι αυτή την εταιρία ( σε εμφανή αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές εταιρίες), η οποία έχει αναπτυχθεί ραγδαία και συνεχίζει, εκτός των βασικών τυπικών προσόντων που σχεδόν κάθε μέσος όρος υποψήφιας κοπέλας διαθέτει, αλλά και μπορεί πιστεύω να ανταποκριθεί για τη συγκεκριμένη εργασία, είναι πρωτίστως η εμφάνιση, δηλαδή οι όμορφες στο «μάτι» του μέσου όρου ανατολίτη και μη επιβάτη/προορισμών, τα υπόλοιπα αξιοκρατικά κριτήρια περί συμπεριφοράς, χαρακτήρα, ικανοτήτων, δεξιοτήτων, σωστικών και πτητικών υπηρεσιών κλπ με εξαίρεση για προφανείς λόγους ιδιαιτερότητας τα περί τατού, εκτιμώ ότι έπονται, αφού υποχρεωτικά εκπαιδεύονται /αξιολογούνται και αφού επίσης προτιμώνται για επιλογή/πρόσληψη κυρίως οι άπειρες στο χώρο, εκτός από ελάχιστες έμπειρες είτε ευνοούμενες είτε για ανώτερες θέσεις.
Πιστεύω ότι δυστυχώς το κυριότερο «προσόν» ιδιαίτερα γι αυτό το χώρο/Χώρα στη συγκεκριμένη ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία ανεργίας δεν είναι η αξιοκρατία.


Μα φυσικά και η εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόσληψη. Η Emirates πάντα πλάσαρε ένα πρότυπο καμπίνας με φρέσκο, νεανικό και πολύ περιποιημένο πρόσωπο. Υπάρχουν και κοπέλες/άνδρες που δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμοι, αλλά είναι νέοι και πολύ περιποιημένοι. Δύσκολα θα δεις στην καμπίνα της ΕΚ άτομα άνω των 37. Είναι γεγονός επίσης, ότι προτιμώνται υποψήφιοι χωρίς προηγούμενη ιπτάμενη εμπειρία, γιατί οι άπειροι είναι το "καλό ζυμάρι" που το π λάθεις όπως θέλεις και φυσικά δεν έχουν μέτρο σύγκρισης. Δεν είναι όμως η εμφάνιση το Α και το Ω για να μπείς σε μια εταιρεία της κλάσεως της ΕΚ. Χρειάζονται και πολλά ακόμη, που αν δεν τα έχεις όσο super model και αν είσαι, είσαι εκτός...
 
Re: Emirates info

AOA":2orrklxq said:
Αγαπητή sublime, είπα απλά τη γνώμη μου και έρχομαι to the point, για να μην σε ξαναπονέσει το κεφάλι σου,αφού λοιπόν είσαι sublime, είμαι βέβαιος ότι θα επιβεβαιωθώ και θα σε καλέσουν χωρίς να γίνεις ξανθιά για να εντυπωσιάσεις.
Σέβομαι τη γνώμη σου φίλε d chanz αλλά στη παρούσα συγκυρία με τόση μεγάλη προσφορά ανέργων έχουν τη δυνατότητα οι αγγλοτραφείς recruiters να συνδυάζουν και αυτά που αναφέρεις.

Ενημερώνω ότι οι recruiters είναι από κάθε πλευρά του πλανήτη και δεν είναι μόνο " αγγλοτραφείς". Απλά επειδή στην εταιρεία δουλεύουν πάρα πάρα πολλοί από Αγγλία/Ιρλανδία/Αυστραλία, είναι λογικό να συναντάτε πολύ συχνά στα OD τέτοιες εθνικότητες. Παρεμπιπτόντως, να αναφέρω ότι τα αγγλικά των Ελλήνων υποψήφιων είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Επειδή έχουμε το κόμπλεξ της ξενομανίας, είμαστε η μοναδική ίσως χώρα με τόσους δίγλωσσους ή τρίγλωσσους υποψήφιους. Αυτό που εμείς θεωρούμε δεδομένο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών,με το θεσμό των φροντιστηρίων, σε άλλες χώρες το καταφέρνουν μόνο όσοι τελείωσαν κάποιο πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο ή όσοι επένδυσαν σε μια τουριστική/αεροπορική καριέρα. Αυτά, για να μη μας θεωρούν τους τελευταίους της Ευρώπης, αυτοί που είναι σε πολύ κατώτερο επίπεδο από εμάς. Στην Ελλάδα λαμβάνουμε πολύ καλή εκπαίδευση, αλλά δυστυχώς καθόλου παιδεία...
 
Re: Emirates info

καλησπέρα και χρόνια πολλά :D . Εχω να πω πολυ ενδιαφέρον ανάρτηση σε σημείο που έγινα μέλος για ν ρωτήσω. Θέλω πολύ να γίνω φροντιστής όμως κάποια πράγματα με κρατάνε πίσω. Καταρχάς πριν ξεκινήσω ελπίζω σε ένα πνευματικό επίπεδο για να κάνουμε μια σωστή συζήτηση. λοιπόν ας αφήσω τα πολλά.:
1) 'Εχει σημασία αν έχω σπουδάσει κάτι σχετικό με ανθρώπους (παιδαγωγικά) από κάτι άσχετο (βιολογία)..Τ.Ε.Ι η Α.Ε.Ι?
2)Επειδή είμαι ομοφυλόφιλος η Emirates δέχεται να προσλάβει κάποιον που τηρεί τα στερεότυπα περί ομοφυλοφιλίας?Τα Ηνωμένα Αραβικά ΕμΙράτα από όσο ξέρω δεν το δέχονται αυτό.
3)Η ζωη εκέι στο ντουμπαι είναι κατάλληλη για έναν ομοφυλόφιλο? (χωρίς να είσαι αν θεωρείς πως θα έχω πρόβλημα?)
Αυτά θα ήθελα να ξέρω μιας και όσο να ψάξω δεν βρίσκω τόσο διαφωτιστηκές απαντήσεις....Ευχαριστώ
 
Re: Emirates info

Καλημέρα. Δεν γνωρίζω τι εννοείς ακριβώς με τα "στερεότυπα" των ομοφυλόφιλων. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι καταρχήν σε όλες τις αραβικές χώρες η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται δια νόμου. Όμως, δεν υπάρχει κάτι να σε ανησυχεί. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αγκαλίτσες και φιλάκια με τον σύντροφο σου σε δημόσιο χώρο (κάτι που ούτως ή άλλως απαγορεύεται και για τα straight ζευγάρια), δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τι κάνει ο καθένας στην κρεβατοκάμαρά του, αφορά αποκλειστικά τον ίδιο και δεν ενδιαφέρει την εταιρεία. Προς ενημέρωσή σου, υπάρχουν πάρα πολλοί gay στην εταιρεία και ποτέ όσοι είναι διακριτικοί δεν είχαν το παραμικρό θέμα λόγω της σεξουαλικής τους προτίμησης.
όσον αφορά τις σπουδές, σε αρχικό στάδιο δεν παίζουν ρόλο. Αργότερα, θα μετρήσει το πτυχίο για την προαγωγή σου, ιδιαίτερα για αυτούς που κατέχουν πτυχία διοίκησης επιχειρήσεων, ψυχολογίας, νοσηλευτικών και ιατρικών σπουδών κλπ.
 
Re: Emirates info

Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα....ισχύει ότι αν μείνεις έγκυος σε απολύουνε????Είμαι μόνιμη υπάλληλος στο δημόσιο και παίρνω ρίσκο με το να παραιτηθώ, να μεταναστεύσω με τον άντρα μου και να κάνω οικογένεια στο Ντουμπάι.Αν ισχύει μάλλον να το ξανασκεφτω.Ευχαριστώ!
 
Re: Emirates info

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίεργη υπόθεση για αυτές τις εταιρείες. Επίσημα, η εταιρεία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εγκυμοσύνη. Ανεπίσημα, τίθεσαι εκτός εταιρείας και έχεις δικαίωμα να επιστρέψεις μέσα σε δύο χρόνια με τη διαδικασία του rejoin. Εννοείται ότι δεν πληρώνεσαι για όσο καιρό λείπεις.
Επειδή διάβασα ότι θα έλθει και ο άντρας σου, έχε υπόψη ότι αν δεν βρει μια δουλειά για να πάρει labor visa, θα πρέπει να περιμένει 6 μήνες μέχρι να τελειώσει το δικό σου probation period και να λάβει πρόσκληση σου. Του εκδίδεις μια permit residence η οποία όμως δεν του επιτρέπει να εργαστεί.

Υ.Γ. Τα ενοίκια στο Dubai είναι φωτιά!!!
 
Re: Emirates info

antzy!":3v1638un said:
Θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα....ισχύει ότι αν μείνεις έγκυος σε απολύουνε????Είμαι μόνιμη υπάλληλος στο δημόσιο και παίρνω ρίσκο με το να παραιτηθώ, να μεταναστεύσω με τον άντρα μου και να κάνω οικογένεια στο Ντουμπάι.Αν ισχύει μάλλον να το ξανασκεφτω.Ευχαριστώ!

μην παρεις ρισκο "δοκιμασε το" με μια αδεια (συνολικα μεχρι 5 χρονια αν θυμαμαι καλα) ανευ αποδοχων που ειδικα τελευτεα με την κατασταση που υπαρχει την δινουν χωρις προβληματα.
 
Re: Emirates info

Είχα την εντύπωση οτι η εταιρία δίνει κάποια χρήματα στους παντρεμένους για να νοικιάσουνε διαμέρισμα.
Θα πάρω άδεια άνευ αποδοχών απο Ελλάδα για να είμαι σίγουρη οτι δεν θα μείνω άνεργη.Ελπίζω ο άντρας μου να βρει δουλειά εκεί.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
 
Re: Emirates info

Καλησπέρα! Έχω και εγώ μια απορία σχετικά με το ποιές ηλικίες έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας?
 
Re: Emirates info

antzy!":3yt22950 said:
Είχα την εντύπωση οτι η εταιρία δίνει κάποια χρήματα στους παντρεμένους για να νοικιάσουνε διαμέρισμα.
Θα πάρω άδεια άνευ αποδοχών απο Ελλάδα για να είμαι σίγουρη οτι δεν θα μείνω άνεργη.Ελπίζω ο άντρας μου να βρει δουλειά εκεί.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Είναι γεγονός ότι η εταιρεία καταβάλει κάποιο ετήσιο "επίδομα" ενοικίου. Αν θέλεις όμως να μείνεις σε μια αξιοπρεπή γειτονιά (όπως και οι περισσότεροι Έλληνες-στελέχη επιχειρήσεων) θα χρειαστεί να συμπληρώσεις και από το μισθό σου. Χωρίς να είμαι 100% βέβαιος, η ΕΚ έχει σταματήσει να δέχεται την άνευ αποδοχών άδεια και ζητάει βεβαίωση παραίτησης από τον τελευταίο εργοδότη. Για σίγουρα μπορείς να ρωτήσεις τους recruiters.
 
Top