Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2012

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πολλά συγχαρητήρια στους νικητές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης προσωπικά ευχαριστώ αυτούς που πήραν μέρος έστω και απαντώντας 2-3 ερωτήσεις.

Το κουίζ με επικεφαλίδες.

Στο φώτο φίνις η νίκη του seven4seven, με ελάχιστη διαφορά από τον περσινό νικητή, που μέχρι τις 6-7 το απόγευμα πήγαινε για το repeat.

Μεγάλος άτυχος του κουίζ ο george_a, ο οποίος ήταν από τους πιό ένθερμους παίκτες, καθ΄όλη τη διάρκεια.

Ευχαριστώ τον LEKPO1A για την άψογη έστω και εξ'αποστάσεως συνεργασία και για το τεχνολογικό input, το οποίο μου επιβεβαίωσε το πόσους αιώνες πίσω ζώ. Μία απλή αντιπαράθεση του δικού του πίνακα βαθμολόγησης και του δικού μου.... μπακαλοτέφτερου με τις μουτζούρες, είναι αρκετή (παρ΄'ολο ότι είχαμε τα ίδια αποτελέσματα με ακρίβεια εκατοστού της μονάδας!)

Μεγαλύτερη έκπληξη του κουίζ ήταν ο μικρός αριθμός συμμετεχόντων στο εύκολο και ο μεγάλος στο δύσκολο (και γι'αυτό αλλάξαμε σκέψεις για την κατανομή των επάθλων) . Συμπέρασμα δικό μου? Το κουίζ ήταν ευκολότερο φέτος από άλλες χρονιές (όπου η αναλογία ήταν ανάποδα).

Όπως σε όλα τα κουίζ, υπήρχαν και σε αυτό επιπόλαια λάθη τα οποία προέκυψαν από την υποψία των συμμετεχόντων ότι η φάβα έχει λάκκο. Στην προσπάθεια λοιπόν να μή χαθεί το δέντρο, χανόταν το δάσος.

Το φετεινό σύστημα με τα email είχε πολλά θετικά αλλά και αρνητικά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα ήταν ότι στην συντριπτική πλειοψηφία δεν χρησιμοποιούσατε σε κάθε email το "παρατσούκλι" σας για να ξέρουμε ποιανού ήταν οι απαντήσεις. Αναγκάστηκα και έφτιαξα πίνακα αποκωδικοποίησης για να ξέρω ποιός είναι ποιός!

Επίσης, στην προσπάθεια των παικτών να βοηθήσουν το έργο μας, λάβαμε απαντήσεις σε διάφορα φορμάτ. Από PDF, word κλπ. Καλό ήταν, αλλά μπέρδευε λίγο τη διαδικασία.

Έπαθλα. Κάντε λίγο υπομονή, γιατί μάλλον μας προέκυψε καινούργιος και πολύ καλός χορηγός. Οι φίλοι που προσέφεραν ήδη έπαθλα, παρακαλώ να περιμένουν οδηγίες για το άν θα χρειαστούν. Μόλις ξέρουμε τί ακριβώς έχουμε, θα γίνει η ανακοίνωση και η κατανομή.

Θα αρχίσω σιγά σιγά να ποστάρω τις σωστές απαντήσεις, για να αρχίσει μετά και το μάτς. Φέτος ....δε θα πολεμάω μόνος!!!

Και πάλι, πολλά ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους seven4seven, spinal, SirF, george_a, christos_uoa, Solro, Hunting a Shadow, flesland, flying doc, Alkyon, george1971, andreas-cyprus, Wii, fotis και sofo paidi.

Ελπίζω να περάσατε μερικές (ή μάλλον ατελείωτες) επίπονα ευχάριστες ώρες (πονάω αλλά μ'αρέσει) και να μάθατε κάτι από το κουίζ που δεν το ξέρατε. Και του χρόνου να είμαστε καλά!

Gonso
 
ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ 1α) British Airways, AirFrance 1b) LAN

Λάθος απαντήσεις ήταν η Airbus Executive (είχαμε εξαιρέσει στην ερώτηση τα executive) και η Αvianca/Taca, μιάς και μιλάγαμε για "πλήρες σετ" που θα προέκυπτε από παράδοση σε λίγο καιρό και όχι από merger σε λίγο καιρό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2) Μακρύτερο το Τu-144 και κοντύτερο το A310

Μπλέξαμε λίγο με το τί είναι wide body/narrow body. Την απάντηση την είχαμε προδώσει στη φωτογραφία της ερώτησης όπου παρουσιάζει τον ορισμό. Δύο διάδρομοι, ένας διάδρομος. Με αυτόν τον ορισμό, είναι αδύνατο να θεωρηθεί wide body το Dornier Do X και να υπολογίζεται ότι είναι ή το ένα ή το άλλο.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3) Fokker 70/100 ή 28

Οπως έγραψα και στη διευκρίνηση, και τα τρία τα θεωρούσαμε σωστά, λόγω της γωνίας. Η ερώτηση ήταν πανεύκολη. Το γελοίον του σχεδίου καταδεικνύουμε!

ΕΡΩΤΗΣΗ 4) Monarch Airlines

http://www.airliners.net/photo/Mona...23678/L/&sid=a88e23ec29a45d29bae43fa06cc98006

ΕΡΩΤΗΣΗ 5) London Heathrow
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 6) Τα 16 αεροδρόμια:
Ελληνικο, Θεσ/νίκη Μίκρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος Μαριτσά, Κερκυρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λήμνος, Καβάλα Αμυγδαλεώνας, Μυτιλήνη, Αλεξ/πολη, Αραξος, Αγρίνιο Δοκίμιο, Καλαμάτα Τρίοδος, Λάρισα


Λόγω των 16 τον αριθμό αεροδρομίων, τα λίγα λάθη κόστισαν ελάχιστα. Υπήρξαν και απροσεξίες αλλά και μπερδέματα. Άλλοι μας είπατε τα ονόματα των πόλεων χωρίς να διευκρινίζετε, ενώ άλλοι μας δώσατε 4letter ICAO codes που σε μερικές περιπτώσεις είχαν λάθη.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7) Το Hawker HS121, γνωστότερο ώς Trident

To βρήκαν όλοι που το προσπάθησαν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8α) 15 αεροδρόμια , 2 από Goldair και 13 από Olympic 8β) Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη Goldair, Olympic

Με κούρασε ιδιαίτερα το γεγονός ότι νοιώσατε την ανάγκη να μας αναφέρετε τα 15 αεροδρόμια ονομαστικά, και όχι να γράψετε τον αριθμό 15 ! :mad:

ΕΡΩΤΗΣΗ 9) Astraeus KTHY Futura

ΕΡΩΤΗΣΗ 10) Το 747 είχε αρχικό σχεδιασμό cargo. Το αεροπλάνο τεράστιο μεν, οι πόρτες μικρές δε. Αποφασίστηκε να βγεί το πιλοτήριο από πάνω, για να ανοίγει το ρύγχος. Λόγω του γεγονότος ότι το αεροπλάνο ήταν τζέτ μεγάλων ταχυτήτων, το εξόγκωμα έπρεπε να "σβήσει" αεροδυναμικά πρός τα πίσω. Έτσι δημιουργήθηκε ο έξτρα χώρος πίσω από το πιλοτήριο. Οι σχεδιαστές της Boeing χάρηκαν, μιάς και βρήκαν ιδανικό και τσάμπα χώρο για τους loadmasters και για ξεκούραση του πληρώματος. Μέχρι που είδε το σχέδιο ο περιβόητος Juan Trippe, της Panamerican. Αμέσως σκέφτηκε ότι θα γινόταν ένα υπέροχο exclusive seating/rest area για επιβάτες στην επιβατική έκδοση. Ο αρχικός λόγος όμως, ήταν καθαρά για την πόρτα του cargo.

Διήγηση του αρχιμηχανικού της Boeing στη σχεδίαση του Β747



Τα υποδέλοιπα αύριο .......
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 11) Δεν υπάρχει διάδρομος 06/24

ΕΡΩΤΗΣΗ 12) Η σωστή απάντηση είναι αερόπλοιο ή Ζέπελιν ή Blimp

Την είχα για εύκολη ερώτηση και την έβαλα απλά επειδή δεν είναι από τα πιλοτήρια που βλέπουμε συχνά, και είναι σίγουρα παράξενο. Πιστεύω ότι προδίδεται εύκολα από το σχήμα και τη γωνία του "παρμπρίζ". H ερώτηση είχε και υποερώτηση μέσα, υπό τη μορφή του "τί είναι αεροσκάφος" και τί κατηγορία. Δεν είναι όλα τα αεροσκάφη ...αεροπλάνα. Υπάρχουν τα ελικόπτερα, που είναι επίσης αεροσκάφη, τα αερόπλοια, τα υπερελαφρά κλπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 13) Σωστές εταιρείες που έχουμε δεί logo τους σε αυτοκίνητα F1, είναι οι (ζητάγαμε 6 από αυτές): Kingfisher, Virgin, AirAsia, Ozjet, Emirates, Saudia, Korean, European Aviation, Fedex, British Air Ferries, DHL, Air Sicilia

Όσοι συμμετείχαν στην ερώτηση, βρήκαν 6 τέτοιες εταιρείες και πήραν το 10άρι. Σκοπός της ερώτησης ήταν να ξεκομπλάρει λίγο το μάτι από αεροπλάνα, αεροπλάνα, αεροπλάνα! Σαφώς υπάρχουν αρρωστάκια F1 που σίγουρα ευχαριστήθηκαν την ερώτηση, που συνδύαζε πιθανώς δύο αγάπες! Τώρα, γιατί δεχτήκαμε εταιρείες όπως η Kingfisher, Virgin, Fedex και DHL? Είναι απλό. Δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεχωρίσει κανείς για το αν αφορά την αεροπορική ή όλο το group. Αν πχ διαφημίζεται η μπύρα Kingfisher, η τράπεζα Virgin, τα βάν της FedEx ή της DHL. Aν έγραφε πχ το αυτοκόλλητο "Virgin Media", θα ξέραμε ότι προφανώς διαφημίζει το συνδρομητικό κανάλι της Virgin και δε θα μέτραγε ώς σωστό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 14α) Δύο τύποι αεροσκαφών περάσανε από την ΟΑ στην ΠΑ. Οι Ντακότες (DC-3 /C-47) και τα γκαζοζέν (YS-11). Από τα πρώτα, τα νηολόγια ήταν SX-BAN/BAA/BBD/BAE/BBA/BBC και από τα δεύτερα ήταν SX-BBG/BBH/BBI/BBK/BBL/BBP
14b) Τα τρία Airbus A300B4 SX-BEG/BEH/BEI που έγιναν cargo.


ΕΡΩΤΗΣΗ 15) Η πόλη είναι η Πρέβεζα.

Προφανώς μιλάμε για τα νατοικά 707 με το ταψί στην πλάτη, που πηγαινο-έρχονται στο Άκτιο. Λάθος απαντήσεις ήταν η Θεσσαλονίκη και η απάντηση "Καμμία", στην οποία υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή υπήρχε άγνοια περί της δραστηριότητας του Ακτίου ή το Awacs δε θεωρείται Β707 αλλά E-3 Sentry, το οποίο είναι ένα.... Β707 με τροποποίηση!

ΕΡΩΤΗΣΗ 16) Οι εταιρείες είναι oi Smartwings, Yakutia, Cosmo και η "δικιά μας" Gainjet.

H ιδέα της ερώτησης μου έκατσε με το διαμάντι της Yakutia, ένα αυγουστιάτικο απόγευμα στην Ίμπιζα. Από τότε κυαλάριζα παράξενα winglets. Μάζεψα μπόλικα στο τεφτέρι μου. Αντιλήφθηκα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι εταιρείες, γι'αυτό μπήκαν μόνο 4, εκ των οποίων το ένα μοιάζει πολύ με το logο της εταιρείας (Smartwings) και ένα άλλο είναι Ελληνικό (Gainjet). Είχαμε τέσσερεις σωστές απαντήσεις και είναι αναλογικά όσες περίμενα. Την είχα για "δυνατούς λύτες"

ΕΡΩΤΗΣΗ 17) Καστελόριζο και Καστοριά.

Η ερώτηση θάνατος. Όχι μόνο δε βρήκε κανείς τη σωστή απάντηση ακριβώς, αλλά χάθηκαν απίστευτα πολλοί και πολύτιμοι βαθμοί από λάθος απαντήσεις, μιάς και κάθε λάθος "κόστιζε" 2.5 βαθμούς (ενώ ένα λάθος στην ερώτηση 6 πχ, κόστιζε 0.3125 βαθμούς). Μπαμπάς της ερώτησης είναι ο LEKPO1A ο οποίος θα απαντήσει εκτενέστερα εαν χρειαστεί. Απλά να πώ ότι από την αρχή μου φάνηκε ερώτηση του "θανατά", όταν προσπαθούσα να βρώ τα σωστά, όταν "δοκιμάζαμε" το κουίζ. Όμως, όποια αντίρρηση ή ένσταση και αν ακουστεί, υπήρχαν λάθος απαντήσεις (υπενθυμίζω, με κόστος -2.5 βαθμούς), που μας κούφαναν όταν τις διαβάζαμε. Να δώσω ένα μικρό δείγμα λάθος απαντήσεων, στην ερώτηση για ποιά αεροδρόμια δεν έχουν πύργο (κτηριακά):

Άκτιο, Άραξος, Αγχίαλος, Χανιά !
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 1:cool: Aerospatialle Caravelle

Λάθος θεωρήθηκε το Concorde, που είχε αλεξίπτωτο μόνο στις δοκιμαστικές πτήσεις και το Tουπέλεφ που δεν είναι δυτικό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 19α) Άκτιο 19β) Καβάλα

Μετά από εξηγήσεις και διευκρινήσεις, έγινε αντιληπτό από τους περισσότερους ποιές ήταν οι σωστές απαντήσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ 20) Ζητάγαμε 15 από τους κάτωθι σωστούς συνδυασμούς:
Luton(Easyjet) ManCity(Etihad) QPR(Gulf) Arsenal(Emirates) Hamburg(Emirates) QPR(Malaysia) Southampton(Flybe) WestHam(XL)
Tottenham(Thomson) Tottenham(ThomasCook) Milan(Emirates) Hannover96(Tuifly) Chelsea(Emirates) ManCity(ThomasCook) Exeter(Flybe) QPR(AirAsia) ParisSG(Emirates) Norwich(Flybe) BirmighamCity(Flybe) Zurich(TUI) Inverness(Flybe) Newquay(flybe) CSKA Μόσχας(Aeroflot) Twente(Arkefly) Thun(Skywork) APOEL(Cyprus) EastBengal(Kingfisher) Εθνική Ελλάδος (Aegean) Marseille (Khalifa) LondonerFC(Emirates) Motherwell(Zoom) CrystalPalace(Virgin) Chelsey (Gulf) Inverness (Flybe)


Όπως και με τα μονοθέσια της F1, το ποδόσφαιρο ήταν για ξεκόλλημα και για ποδοσφαιρόφιλους. Δεν ήταν καθόλου δύσκολη ερώτηση πιστεύω μιάς που ζητάγαμε 15 από τουλαχιστον 30 που υπάρχουν/υπήρχαν. Επιπλέον, ήταν έρώτηση στην οποία ξέρατε αν είχατε κάνει λάθος και μπορούσατε να το διορθώνετε, μιάς και ζητάγαμε αποδείξεις κατά τη διάρκεια του κουίζ. Λάθος μέτρησαν αυτές που παρά τις διευκρινήσεις και την υπογράμμιση των διευκρινήσεων, ήταν αναπόδεικτες περιπτώσεις. Επίσης μέτρησαν λάθος περιπτώσεις καραμπινάτης μή αεροπορικής (πχ η Newcastle με σπόνσορα φανέλλας την Virgin Money, που είναι τράπεζα).

ΕΡΩΤΗΣΗ 21) Mexicana

http://www.youtube.com/watch?v=G7LErwBNobU

ΕΡΩΤΗΣΗ 22) Ο ήρωας είναι ο Μπάτμαν!

Το αεροδρόμιο της πόλης Batman στη νοτιοανατολική Τουρκία (LTCJ)
Το διακριτικό κλήσης της γερμανικής τσάρτερ Ratioflug (δεκαετία '90)

Για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή εταιρεία με τέτοιο διακριτικό το συζητάμε αν και αμφιβάλλω. Δεν μας νοιάζει όμως. Το όνομα του ήρωα ζητάγαμε να είναι σωστό, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 23) Α) Arrow Air B) Nok Air Γ) Fastjet Δ) Volotea

ΕΡΩΤΗΣΗ 24) Εγκαίνια Star Alliance, στη Φρανκφούρτη, το 1997

Την βρήκαν σχεδόν όλοι, μιάς και δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο σκόπευα αρχικά να την κάνω. Η αρχική ιδέα είχε να κάνει με μοιρογνωμόνια και μετρήσεις τόξων και τη σχέση αυτών με το σήμα της Star. Ούτε κάν θέλετε να ξέρετε πόσο καλούλης είμαι!

ΕΡΩΤΗΣΗ 25) Τα αεροδρόμια της Καβάλας και των Σκοπίων (Μέγας Αλέξανδρος).

Με τσαντίζει απίστευτα αυτή η αλητεία!



Αυτά. Ερωτήσεις, σχόλια συνολικά, ειδικά, γενικά, προτάσεις, παράπονα και λοιπά, ευχαρίστως να τα ακούσουμε!
 
Καλημέρα, παίδες!

Κατ' αρχήν, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το 'ώπα-ώπα' quiz. ;) Και μόνο για το 'ψάξιμο' που μας 'βάλατε' να κάνουμε σε google, wikipedia, flikr, airliners.net, airliners.gr, emails στο εξωτερικό. Tο ομολογώ, πήρα τη βοήθεια του κοινού, και ποιου κοινού, μάλιστα... αρχιφωτογράφου στο airliners.net. Για το συγκεκριμένο θέμα, μια και είναι Γερμανός. (δεν έχω αντίρρηση να σας γνωστοποιήσω το ποιος είναι, να κοινοποιήσω την αλληλογραφία, και, αν θέλετε, να τον βάλουμε και διαιτητή.)

I beg to differ. To 767 θεωρείται wide-body by all standards. Έχει πλάτος καμπίνας εσωτερικό 4.72m, εξωτερικό 5.03 m.

Στο σχήμα που συνάπτω έχω μια εικόνα του Dornier. Aς υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος, δίπλα στον οποίο έχω ζωγραφίσει ένα πράσινο παραλληλόγραμμο, έχει ύψος 1.75 (κρίνω εξ' ιδίων). Οι Γερμανοί είναι και λίγο πιο ψηλοί, αλλά άστο.
Το ίδιο τετράγωνο, το ξαπλώνω τρεις φορές, και βρίσκω ότι η άτρακτος, στο κέντρο της, έχει πλάτος 5.25 m. Kόψε αν θες λίγο, άντε 5 m. Σίγουρα όχι λιγότερο. Συμπέρασμα: το Dornier Do-X είχε ευρεία άτρακτο. :great:

Και το ερώτημά σας, αν θέλατε να είναι μόνο τα twin aisle, ας ήτανε διατυπωμένο έτσι.



Οι δε φωτογραφίες του εσωτερικού δείχνουν μια άτρακτο με σχεδόν κατακόρυφα πλαϊνά, και μπολλά ευρύχωρη.




Και, ρωτάω, με παράπονο που μου σκίζει την καρδιά, μαυρίζει την ψυχή, και πλαντάζει στο κλάμα :( :cry: :? : γιατί?

Με αυτό το αναπάντητο 'γιατί με κόψατε' θα πάθω ψυχοπλάκωση, θα αρχίσω τα ψυχοφάρμακα, και θα αρχίσω πάλι το κάπνισμα. Δεν θα το αντέξω. Η κατάθλιψη είναι ορατή... Η γυναίκα μου θα με χωρίσει (μμ, αυτό μπορεί να είναι και καλό), το παιδί μου θα μ' απαρνηθεί...

δικός σας...

(άσε το άλλο, το -12.50). Είπαμε, να βαρέσετε. Ήρεμα, όμως...
 

Attachments

  • Dornier Do-X-cabin width estimation.jpg
    Dornier Do-X-cabin width estimation.jpg
    205,2 KB · Προβολές: 3.601
  • Dornier Do-X cabin shot 2.JPG
    Dornier Do-X cabin shot 2.JPG
    85,9 KB · Προβολές: 3.575
  • Dornier Do-X cabin shot 3.jpg
    Dornier Do-X cabin shot 3.jpg
    28,4 KB · Προβολές: 3.539
Μπράβο σας gonso και LEKPO1A για την επιτυχημένη διεξαγωγή και αυτού του κουίζ! Η ισχύς εν τη ενώσει ήταν τελικά πολύ καλή ιδέα! Είπατε να μας γλυκάνετε και όχι να μας ξεκάνετε γι' αυτό και θεωρώ ότι ήταν πιο βατό σε σχέση με τα προηγούμενα ή τουλάχιστον οι περισσότερες ερωτήσεις του!

Gonso σου διέφυγε η απάντηση της 14.

Εγώ είπα να κάνω ένα δωράκι για τις γιορτές στον τρισμέγιστο δάσκαλο seven4seven...! :D Τον συγχ@ζω για την επιτυχία του, εεεε συγχαίρω ήθελα να γράψω!!
Οπότε είπα ας κάνω τα στραβά μάτια και ας μη μετρήσω σωστά τους handlers!! :wall:

Eπίσης η ερώτηση 17 ήταν αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει ένα χαμό. Ακόμα όμως πιστεύω ότι η Πάροςκαι η Νάξος δεν έχουν πύργο έστω και ιμιτασιόν.

Όσον αφορά το callsign Batman, όχι ότι έχει τόσο σημασία βέβαια, χρησιμοποιείται από την Ελβετική G5 Executive http://www.g5executive.com/ πλέον και τα λιγοστά bizjet της.
 
Μπραβο στο Gonso και στο LEKPO1A για τη δημιουργία και την υπομονή στη βαθμολόγηση του quiz. Συγχαρητήρια και στους νικητές!

Δεν συμμετείχα τελικά, αλλά μιας και κάποιες ερωτήσεις τις είχα ψάξει, ένα σχόλιο / πρόταση για την ερώτηση 25.

Υπάρχουν το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάρι και το διεθνές αεροδρόμιο της Κρακοβίας, το μεν με την ονομασία Karol Wojtyła το δε Jana Pawła II
Υπάρχει θεωρητικά η ένσταση στο εαν το Ιωάννης Παύλος Β' είναι όνομα ή τίτλος, το σημειώνω μόνο για λόγους πληρότητας.
 
Όπως και πέρσι θα έχω μία συγκρατημένη απάντηση στα αποτελέσματα:

:laola: :laola: :laola: :D :D :D

:party: :party: :party: ευχαριστώ! ευχαριστώ! με κάνετε και ντρέπομαι :party: :party:

Σας ευχαριστουμε πάρα πολύ για το κουίζ, τις ερωτήσεις και φυσικά τον κόπο και χρόνο σας παιδιά...

Να σχολιάσω απλά ότι παρότι μου άρεσαν οι ερωτήσεις με τα 707 (Πρέβεζα) και ίδιο όνομα (Καβάλα - Σκόπια) η ερώτηση 19 είχε περίπου τις ίδιες απαντήσεις (Καβάλα και Ακτιο) και έτσι μπορεί και να έκανε όλο το τρίο των ερωτήσεων πιο εύκολο!

Πάντα τέτοια...

gonso έχω κάνει ήδη χώρο στο γραφείο μου για το τρόπαιο! Ο ηλεκτρολόγος έρχεται αύριο για τον φωτισμό! :rolleyes:
 
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, και στην υποτροπή. Ελπίζω να ήταν καλο για σας όσο ήταν και για μας :D (spinal μη σχολιασεις). Και του χρόνου!

gonso":2j3meco8 said:
ΕΡΩΤΗΣΗ 22) Ο ήρωας είναι ο Μπάτμαν!

Για το αν υπάρχει αυτή τη στιγμή εταιρεία με τέτοιο διακριτικό το συζητάμε αν και αμφιβάλλω. Δεν μας νοιάζει όμως. Το όνομα του ήρωα ζητάγαμε να είναι σωστό, όλα τα υπόλοιπα περισσεύουν

http://www.g5executive.com/home/

Πολυ συχνoς επισκέπτης στο LGAV, μεταφορεας μεταξυ μεταξυ αλλων της Αγγελοπουλου. Κλαίμε απο τα γέλια όταν τον ακούμε, γιατι έχουν στάνταρ κρετινικες δυτικοευρωπαϊκές φωνές με προφορά Κλουζο, που συστήνονται στο VHF ως "Batman". (το προφέρουν "μπέτμεν")... Κλαίμε, λέω. :)

Η ερωτηση 17 ηταν ΚΑΜΜΕΝΗ. Τελος. Και η Ναξος, θα θεωρουσα οτι δεν εχει πυργο. Εχει μεν μια ψηλη μ@λακια αριστερα απο το κτιριο οπως κοιτας απ την πιστα, αλλα δεν εχει ουτε ενα παραθυρο. Η Ναξος δεν εχει πυργο. Και το Τζελλα Δελτα δεν ειχε φουγαρα. :D

Επισης καμμενη ηταν η ερωτηση με τα winglets! Η Yakutia μ'εσκισε! Στην Gainjet ειχα cheat. Ειχα κατσει κατω απ το φτερο του για σκια, για να γραψω μερικες απαντησεις στο ipad. :p

Για τις ΦΟρμουλα 1 με αεροπορικους τιτλους, δειτε και αυτο εδω:
http://www.home-london.co.uk/gulfair.html τριτη φωτο απο πανω, προσπεραστηε την κοπελα.

Και του χρονου ειπαμε;

Εχω κανει χωρο στο σκρηνιο. Καντε κουμαντο. :cool:
 
Top