Boeing 787

Η Nippon καθηλώνει όλα τα Boeing 787 Dreamliner

Το πράγμα σοβάρεψε. Δεν ξέρω αν είναι υπερβολική ή όχι η αντίδραση, αλλά το βραβείο 'Κ. Μητσοτάκης' πάει ασυζητητί στο 787...

http://www.bbc.co.uk/news/business-21038128

http://www.bloomberg.com/news/2013-01-1 ... cator.html

http://www.telegraph.co.uk/finance/news ... nding.html

και στα ημέτερα ΜΜΕ:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=493236
 
Μήπως οι μπαταρίες ήταν made in PRC? :twisted:
 
Συμφωνα με του http://pilotcareercenter.com/Aviation-P ... +incidents υπερφορτωση των μπαταριών lithium ion ισώς αποτελεί την αιτία. Και τον συνδέουν με παρόμοια περίπτωση στο CJ4.

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png
 
Το παράξενο είναι πως σε παρουσίαση του α/φους καθώς και στα manual, δεν αναφέρετε πουθενά η χρήση μπαταριάς τύπου Ion-Lithium αλλά Ion-Magnesium....
 
Στο έδαφος παραμένουν τα Β787, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί πότε θα επιστρέψουν στους αιθέρες. Οι έρευνες για τα αίτια των περιστατικών που συνέβησαν πρόσφατα συνεχίζονται, χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποιο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Αυτό προκαλεί αβεβαιότητα ή/και εκνευρισμό σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αναγκάζονται να ακυρώνουν προγραμματισμένες πτήσεις που θα εκτελούνταν με Β787 ή στην καλύτερη περίπτωση χρησιμοποιούν άλλους τύπους αεροσκαφών.

Με αφορμή το θέμα των μπαταριών των Β787, οι New York Times δημοσίευσαν ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ρόλο της πολιτικής στις αποφάσεις και τις επιλογές της Boeing.
 
Η τελευταία παράδοση αεροσκάφους έγινε στην Air India στις 3 Ιανουαρίου. Φέτος είχαν προγραμματισθεί να γίνουν 60 παραδόσεις αεροσκαφών, αλλά με τα προβλήματα ζήτημα (μεγάλη ευχή) είναι εάν γίνουν 50 παραδόσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι 2 παραδόσεις για Απρίλιο και Ιούνιο στην Norwegian Air Shuttle πήραν οριστικά παράταση. Αυτό σημαίνει ότι και οι παραδόσεις για τις άλλες εταιρείες που περιμένουν θα επηρεαστούν και περιμένουν οι British Airways, TUIfly, China Southern, Air China, Aeromexico.

A….ξέχασα και οι Αθηναίοι περιμένουν γιατί όσο δεν ενεργοποιεί η Qatar το αεροσκάφος τόσο δεν θα βλέπουν Νέα Υόρκη (αφού δεν θα απελευθερώνονται αεροσκάφη)….. χα… χα… ας τους να σκυλιάζουν με την Skygreece….xa.. xa…

Αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μην περιμένεις να σε ξύσει κανένας άλλος.
 
Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι Ουάσιγκτον και Τορόντο μέχρι 15 Απριλίου δεν θα γίνονται με Β787.
Ενώ η LAN παραμένει χωρίς Β787 μέχρι 31 Μαρτίου στα δρομολόγια Μπουένος Άιρες, Λίμα, Λος Άντζελες.
 
Εγκρίθηκε από την FAA ο επανασχεδιασμός των συστημάτων μπαταριών για το B787. Το αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει στις εμπορικές πτήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η United ήδη το επανένταξε στο πρόγραμμά της από τις 31 Μαΐου στο δρομολόγιο Χιούστον-Ντένβερ και από τις 10 Ιουνίου στο Ντένβερ-Τόκιο.
 
Top