Spotting in Athens (LGAV/ATH)

Αγαπητέ imaginas, το έχουμε τονίσει αρκετές φορές και από εδώ, ότι δεν απαγορεύεται η φωτογρά-βιντεοσκόπηση στην περίμεντρο πολιτικών αεροδρομίων, και ιδιαίτερα του Βενιζέλος. Οι αρχές του αεροδρομίου και της αστυνομίας είναι ενημερωμένες για τη δράση των ντόπιων σπότερ και οτιδήποτε άλλο σας τραγουδήσουν είναι απλά μη νόμιμο. :mrgreen:
Καμιά φορά συμβαίνει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. να θέσει το θέμα της φωτογράφησης αλλά μία σωστή διαλογική συζήτηση και ενημέρωση με γνώση λύνει το πρόβλημα. Γι΄αυτό θα πρέπει να είστε ετοιμασμένοι να δείχνετε , τόσο τη σχετική απόφαση για τις φωτογραφίες που υπάρχει όσο και να γνωρίζετε το σχετικό νομικό ποίημα για παν ενδεχόμενο. Για τους οργανωμένους συλλογικά φίλους υπάρχει λίστα με ονόματα και αριθμούς κυκλοφορίας στο αρμόδιο τμήμα Αεροδρομίου και τα προβλήματα πια είναι σχεδόν ανύπαρκτα.

δικός σου
 
Αγαπητέ το γνωρίζω αλλά δεν έχω καμία διάθεση να μπλέξω.Γι'αυτό σηκώθηκα κι έφυγα.Θα γραφτώ κι εγώ στο σύλλογο,αλλά δεν ξέρω το πότε...
 
Αγαπητέ imaginas, δεν απαιτείται να γραφτείς στο Σύλλογο για να έχεις αυτά τα έγγραφα. Αλοίμονο αν αυτό ήταν η αφορμή για κάτι που αποτελεί μία ευρύτερη πηγαία έκφραση. Μπορεί αν χρειαστεί, τα σχετικά έγγραφα να στα προμηθεύσει ο Σύλλογος χωρίς καμμία άλλη υποχρέωση. Καλώς ή κακώς πάαντως, το "μπλέξιμο" σε αυτή τη ζωή κρίνεται μάλλον απαραίτητο για να γίνονται πράγματα. Έως το βαθμό φυσικά που ο καθένας σηκώνει και το επιθυμεί. Ο θεός μαζί μας.

δικός σου
 
Για οποιονδήποτε εχει παρόμοια προβλήματα ας παει στο Ελληνικό AIP και ας εκτυπώσει την παράγραφο 1.2.7.1 που αναφέρει συγκεκριμένα σε ποια αεροδρόμια απαγορεύεται η φωτογράφιση! Ο Βενιζέλος ΔΕΝ ειναι μέσα σε αυτά ! Ας αναφέρει στον αστυνομικό ότι αυτο αποτελεί αεροπορικό κανονισμό εγκεκριμένο (δεν ξέρω με σιγουριά αν το ΑΙP θεωρείται και νομοθεσία ) απο την ΥΠΑ και ότι αν ο αστυνομικός δεν το δέχεται μπορεί να καλέσει επι τόπου έναν υπάλληλο της ΥΠΑ να του εξηγήσει τα αυτονόητα (τι ειναι το ΑΙP ΚΛΠ)....
Πληροφοριακά η λίστα απαγορεύει σε
Θεσσαλονίκη Ιράκλειο Καβάλα Λάρισα Λήμνο Πρέβεζα Σαντορίνη Σκύρο Καλαμάτα Ανδραβίδα Άραξο Αγχιαλο Χανιά
Σε ΌΛΑ τα υπόλοιπα δεν υπάρχει περιορισμός αρκεί η φωτογράφιση-λήψη να μην γίνεται για εμπορικούς σκοπούς (αυτο απαιτεί αδεια απο την ΥΠΑ αν γίνει μέσα απο το αεροπλάνο εν πτήση πχ).
 
Καλά τα λες φίλε αλλά αν έρθουν και μαζέψουν τον spotter και τον πάνε στο αστυνομικό τμήμα,ο εξοπλισμός του πάει για έρευνα στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ,καλά κρασά...Φίλος trainspotter είχε συλληφθεί επειδή φωτογράφιζε τραίνα,ενώ αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους,ο εξοπλισμός του παραμένει στις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.Θα αθωωθεί βεβαίως αφού και η αστυνομία στην έκθεση της λέει ότι ουδέν μεμπτό έχει φωτογραφίσει,αλλά το θέμα είναι ότι μέχρι να γίνει η δίκη ο εξοπλισμός του που ήταν αιχμής θα έχει γίνει αντίκα...

Έστειλα σχετικό ερώτημα στο αεροδρόμιο και περιμένω απάντηση.
 
Στο LGAV τουλάχιστον, ποτε δεν έχει τύχει να προσαχθεί spotter στο τμημα. Εκτός κι αν, βέβαια, είχε σκαρφαλώσει στο φράχτη, οπότε πριν την ΕΛΑΣ οι ίδιοι ντόπιοι spotters θα τον είχαν ξεφωνησει. Ακόμα και στο Ελληνικο που όλοι οι παλαιότεροι μετρουσαμε μερικές προαγωγές ο καθένας, ποτε δεν θυμάμαι να είχε κατασχεθεί εξοπλισμός η φιλμ, τουλάχιστον σ εμένα προσωπικά. Τωρα, αν είναι πιο αυστηρά τα πράγματα στα τρένα, η αν ο φίλος σου είχε ξαπλώσει ανάμεσα στις γραμμές για να κάνει τέχνη με ευρυγωνιο, άλλο καπελο!

ΥΓ: Pilot 737 καλα τα λες εσυ, αλλα το να εξηγήσεις σε αστυνομικό περι ΑΙΡ θα είναι σαν να προσπαθήσεις να εξηγήσεις σε ένα περιστέρι τις αρχές της πυρηνικής φυσικής.
 
Πάνω σε πεζογέφυρα ήταν,αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.Τι θα μπορούσα να του πω εγώ του αστυνομικού εχθές;Του είπα ότι δεν υπάρχουν πινακίδες απαγόρευσης.Επέμενε να λέει ότι απαγορεύεται.Να έρθω σε κόντρα;Μπορούν να σε τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και άντε να βρεις το δίκιο σου.Ακόμα και για εξύβριση κλπ να σε πάνε μέσα.
 
Παραεισαι φοβισμένος. Σου ξαναλέω, εμείς που έχουμε ΛΙΩΣΕΙ στην περίμετρο του LGAV, ποτε δεν είχαμε πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό. Ποτε. Ειδικά στο σημείο που είχες αραξει χτες, έχουμε ΧΡΟΝΙΑ ν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την αστυνομία.
 
Δεν συνεννοούμαστε, αγαπητε.
 
Top