Ιστολογιο Disclaimer

A3 610

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
26/12/2010
Μηνύματα
10
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Καλησπέρα σε όλους.

Ήθελα να κάνω μια γρήγορη ερώτηση. Το τελευταίο καιρό άρχισα να ασχολούμαι με το planespotting και έχω ανεβάσει ορισμένες φωτογραφίες σε ένα προσωπικό ιστολόγιο μου. Εδώ και καιρό σκεφτόμουν, για να έχω το δικαίωμα να ανεβάζω αυτό το υλικό, μήπως θα έπρεπε να συμπεριλάβω κάποιου είδους κείμενο που να πληροφορεί ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι μόνο για entertaining σκοπούς ή κάτι αντίστοιχο?

Εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ως προς αυτό το θέμα ας με ενημερώσει.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις;
 
@A3 610: Πρόκειται για δικές σου φωτογραφίες ή για φωτογραφίες άλλων που μάζεψες από το Internet?

Αν πρόκειται για δικές σου και ενδιαφέρεσαι για προστασία της πνευματικής σου ιδιοκτησίας, πρέπει να λάβεις κάποια μέτρα: Ανέβαζε σε σχετικά μικρή ανάλυση, βάλε ένα διακριτικό watermark και γράψε τους όρους για χρήση από τρίτους ή διάλεξε μια ελεύθερη άδεια από το Creative Commons.

Αν πρόκειται για φωτογραφίες άλλων, απλά δεν επιτρέπεται να τις χρησιμοποιείς, εκτός και αν είναι διαθέσιμες με κάποια ελεύθερη άδεια ή αν έχεις γραπτή άδεια από τον φωτογράφο.
 
Λοιπόν, οι φωτογραφίες είναι δικές μου. Το θέμα είναι ότι σκεφτόμουν, εφόσον εμφανίζονται τα logo ορισμένων αεροπορικών εταιριών, μήπως υπάρξει πρόβλημα. Λάθος κάνω?

Όσο αφορά τα watermarks κτλ έχει ήδη τακτοποιηθεί.
 
Αν τραβήχτηκαν σε μέρος που επιτρεπόταν η φωτογράφιση δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν υπάρχουν άνθρωποι στο πλάνο και φαίνονται τα πρόσωπα τους θα χρειαστείς να σου υπογράψουν ένα συμφωνητικό model release για να είσαι καλυμμένος/η
 
Εντάξει λοιπόν, ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας. Μπορώ να συνεχίσω το "πάθος" μου :)

Να είστε καλά!
 
Top