LGHI/JKH Chios "Omiros"

Χαμός γίνεται στην πόλη/αεροδόμιο απο τις 2παρά,με χαλάζι και ισχυρό νοτιά.Ακόμα δέν έχει προσγειωθεί η πτήση της Astra απο Θεσσαλονίκη και νομίζω ούτε η 764 της Ολυμπιακής απο Αθήνα(είχε καθυστέρηση και έφυγε 13.20 αντί 12.20 σύμφωνα με το real time του Βενιζέλου).
 
Όντως πολύ ''σφιχτά'' τα πράγματα. Είναι το μέτωπο που πέρασε το πρωί από την Αθήνα και κινείται ανατολικά.

METAR LGHI 221250Z 25004KT 8000 TSRA FEW015CB SCT020TCU BKN025 10/09 Q1002 RMK OVC080 CB OVER THE STATION,CB NW 05KM=
METAR METAR LGHI 221350Z 25005KT 8000 -TSRA FEW015CB SCT018TCU BKN025 10/09
Q1003=
 

Attachments

  • clip_image002.jpg
    clip_image002.jpg
    82,1 KB · Προβολές: 2.215
Πράγματι εκείνη την ώρα περνούσε η κακοκαιρία ακριβώς πάνω απο το νησί.Η πτήση της Ολυμπιακής πρέπει να γύρισε Αθήνα ενώ το ίδιο πρέπει να έγινε και με την Astra(θα επέστρεψε Θεσσαλονίκη)καθώς κανένα αεροπλάνο δέν είχε φανεί στον ορίζοντα μέχρι πρίν λίγο που έφτασε η βραδινή πτήση με το Dash.

Κατα τα άλλα μάλλον χάνουμε τα charter της SAS το καλοκαίρι καθώς υπάρχει το γνωστό πρόβλημα με το μήκος του διαδρόμου/κτήρια στην βόρεια πλευρά.Για την ιστορία ενώ πρόσφατα πληρώθηκαν οι απαλλοτριώσεις για το βόρειο τμήμα,το θέμα της επέκτασης έχει κολλήσει επείδη πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστεί απο την κυβέρνηση :rolleyes: το μέλλον των περιφεριακών αεροδρομίων. :wall:
 
Μόλις απογειώθηκε το Airbus της Astra(SX-DIO)για Θεσσαλονίκη :eek: Ξέρει κανείς γιατί ήρθε αυτό αντί του BAe? Νομίζω είναι η πρώτη φορα που επισκέπτεται τον 'Ομηρο :)
 
εχει ξανα έρθει τουλάχιστον 3-4 φορές στην Χίο.
Προφανώς τεχνικό του bae θα έφερε το 320.
 
Η πρώτη(?) πτήση της Transavia απο Amsterdam έφτασε σήμερα το πρωί στίς 9.35(1,2,3,4,5).

Τους επιβάτες περίμενε ένα πούλμαν και 3 ξεναγοί,άν δέν κάνω λάθος,πρέπει να κατέβηκαν καμιά 50αριά άτομα.Οι υπόλοιποι επιβάτες συνέχισαν για Σαντορίνη.

Όπως βλέπετε,τα χόρτα στο αεροδρόμιο χρειάζονται κούρεμα :cool:
 
Τα χόρτα είναι στρατηγικά τοποθετημένα ώστε να μπορούν να κρύβονται αναρίθμητα είδη πουλιών καθώς και σκυλιών, ποντικών κ.ά.
Καλή σεζόν! :D
 
Χίος & Σάμος προσφέρουν επιδότηση για φτηνά ναύλα στη γραμμή της Αθήνας
Με ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό επιθυμούν να προκαλέσουν ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών για την εκτέλεση ναυλωμένων πτήσεων στη γραμμή Αθήνας – Χίου – Σάμου – Αθήνας οι Δήμοι Χίου και Σάμου.
Στην πρόσκληση θα ορίζεται ανώτερη τιμή εισιτηρίου τα 60 ευρώ , με δέσμευση των δυο Δήμων ότι θα καλύπτουν το αντίτιμο θέσεων που δε θα καλύπτονται, αν αυτές δεν υπερβαίνουν τις 50...
:arrow: http://www.politischios.gr/koinonia/epidotoyn-aeroporiki-etaireia-gia-fthinotera-eisitiria

Η ΟΑ άραγε μπορεί να υποβάλει προσφορά? :mrgreen:
 
Το θέμα είναι αν η Ryanair θα καταθέσει προσφορά :p Εγώ πάντως είχα πεί την λύση(συνδυαστικά δρομολόγια της Ολυμπιακής για Χίο,Μυτιλήνη ή Σάμο ώστε να γεμίζει το αεροπλάνο και να πωλούνται φτηνότερα κάποια εισητήρια),τώρα για να έρθει άλλη εταιρία δέν το πολυβλέπω :rolleyes:

ΥΓ1.Χτές η πτήση της Astra για Θεσσαλονίκη έφυγε 01.15 την νύχτα :wall: (κανονικά φεύγει 22.25)και δέν είναι η πρώτη φορά που η βραδινή πτήση έχει καθυστέρηση :?
 
Top