Etihad Airways

απο 23 feb η ιστοσελιδα τους θα ειναι διαθεσιμη και στα ελληνικα (εκτος αλλων)
 
Δύο νέες κινήσεις της εταιρείας:
1. Έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά (μειοψηφικό πακέτο) της Jat, μετά την επένδυση που έκανε για κατασκευή μεγάλου εμπορικού σταθμού στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου. Εάν γίνει η εξαγορά, εκτός της Jat θα περιλαμβάνει και την Jat Technika.
Υπάρχουν σχέδια για δημιουργία σταθμού στο Βελιγράδι και ενσωμάτωση του δικτύου της προς Ευρώπη. Ο συνδυασμός airBerlin, Aerlingus Jat, θα δώσει μία καλή διείσδυση στην Ευρώπη.
2. Σύναψε συμφωνία codeshare με την Kenya Airways για καλύτερη διείσδυση στην Αφρική. 31 Αφρικανικές πόλεις θα συνδεθούν στο δίκτυο της Etihad. Αυτή την στιγμή πετά σε 15 πόλεις τη Αφρικής (ADD,HBE,BEN,CAI,CPT,CMN,EDL,JNB,KRT,LOS,SEZ.MLE,NBO,NDJ,TIP)
έναντι 34 προορισμών της Turkish, 24 προορισμών της Emirates και 15 προορισμών της Qatar.
Οι προορισμοί που θα προστεθούν είναι OUA,BKO,COO,ACC,ABJ,DLA,NSI,LBV,BGF,BZV,FIH,LAD,EBB,KGL,BJM,FBM,NLA,LUN,HRE,LLW,GBE,MPM,APL,DAR,MRU,DZA,HAH,TNR,MGQ,JRO,GLK.
 
airzena":1mrjl0rk said:
1. Εάν γίνει η εξαγορά, εκτός της Jat θα περιλαμβάνει και την Jat Technika.
Υπάρχουν σχέδια για δημιουργία σταθμού στο Βελιγράδι και ενσωμάτωση του δικτύου της προς Ευρώπη. Ο συνδυασμός airBerlin, Aerlingus Jat, θα δώσει μία καλή διείσδυση στην Ευρώπη.

Αυτοί στην Σερβία και το Κατάρ σε εμάς :mrgreen:
 
Flank attack στην ΤΚ από QR & EY. H EK θα πάει απο πάνω, σε κανένα OTP :banana:
 
Λόγω έλλειψης αεροσκαφών για να εξυπηρετήσει την γραμμή AUH-HKG, βάζει τους συνεργάτες της να αλλάζουν τις πτήσεις τους. Μετά την Air Seychelles που πετά από Mahe-Άμπου Ντάμπι–Χονγκ Κογκ 3 φορές την εβδομάδα, τώρα και η Kenya Airways αλλάζει την Μπανγκόγκ και θα γίνεται η πτήση για Χονγκ Κογκ μέσω Άμπου Ντάμπι άλλες 3 φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα αλλάξει και η Guangzhou (CAN) και αυτή θα γίνεται μέσω Άμπου Ντάμπι (αντί της BKK) για Ναϊρόμπι.
Θα της απομείνει μόνον οι: Osaka & Chongqing που καλύπτει ο ανταγωνισμός και όχι η ΕΥ.
 
Το Σάββατο 6/4/13 υπεγράφει συνεργασία κοινού κωδικού με την Jat και στις 15 Απριλίου θα γίνει η επίσκεψη του CEO της εταιρείας James Hogan στο Βελιγράδι όπου θα ανακοινωθεί η συνεργασία στρατηγικού επενδυτή. :great:
 
Από Ιούνιο καθημερινή πτήση
EY071 AUH-BEG 08:35-12:15 A319
EY072 BEG-AUH 13:00-20:20

Τέλος για 1 από τα 5 codeshares της ΟΑ
 

Attachments

  • Etihad_Jat.png
    Etihad_Jat.png
    176,9 KB · Προβολές: 2.310
Από τις 23 πτήσεις κοινού κωδικού με την Jat, οι σημαντικότερες για την ΕΥ είναι για Βιέννη (τώρα codeshare ΑZ), Γκέτεμποργκ, Κοπεγχάγη (τώρα codeshare ΑF), Στοκχόλμη, Στουτγάρδη, Ζυρίχη (τώρα codeshare ΑZ) που αυτή την στιγμή δεν είναι στο δίκτυό της. Επίσης θα συνδεθούν και οι Λιουμπλιάνα, Ποτγκόρικα, Σαράγιεβο, Σκόπια, Τιβάτ. .

http://www.jat.com/system/en/home/newsp ... 01668.html
 
Αλλαγές στις συνεργασίες της εταιρείας.
1. Μιας και άρχισε στενές σχέσεις με την KLM αλλάζει τα δρομολόγια της Jet και θα προσγειώνονται στο AMS (αντί των BRU) πηγαίνοντας EWR από Ινδία. Αυτό θα βοηθήσει τις συνεργασίες της και το δρομολόγιο θα είναι κατ άτι λιγότερα km. Αυτό δεν βοηθάει τις BRU που όλο και συρρικνώνονται τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Κατ εμέ δεν καταλαβαίνω πως θα βοηθήσει τους συνεργάτες της αφού η Jet θα έχει να ανταγωνισθεί τις Delta και United, μάλλον γιατί δεν έχει η KLM αυτό το δρομολόγιο;
2. Άλλη αλλαγή στις συνεργασίες της εταιρείας θα είναι η συνεργασία με την Delta (έναντι των ΑΑ) στις ΗΠΑ.
3. Αυτή την Κυριακή αναμένεται και η ανακοίνωση εξαγοράς ποσοστού της Jat.
 
Top