Τιμολογιακή πολιτική της Olympic Air

  • Thread starter reyad
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Καλημέρα, εχθές εξαργύρωσα εισιτήριο μιλίων εσωτερικού (ΑTH - KGS) και πάντα σε αυτό δρομολόγιο πλήρωνα φόρους αεροδρομίου 30-35 ευρώ, με έκπληξη διαπίστωσα πως αυτή τη φορά πλήρωσα φόρους αεροδρομίου 48,64 για oneway εισιτήριο! Υπάρχει κάποια αλλαγή στους φόρους εσωτερικού??

**ΕDIT**
Τη στιγμή που Aegean την ίδια ημερομηνία χρεώνει φόρους και τέλη αεροδρομίου 33,64 !!
 
Το εχουμε ξαναπει και πιο πανω. Στην ΟΑ, οταν εξαργυρωνεις μιλια σε μη-επιδοτουμενα δρομολογια, πληρωνεις πλεον και τον επιναυλο καυσιμου (YR tax).
 
Πρωτη δημοσιευση και απο εμενα, καλως σας βρηκα.

Σχετικα με το low fare calendar, αυτο αφορα συγκεκριμενους και επιλεγμενους προορισμους της Olympic ή ολους τους προορισμους;
Εμενα που με ενδιαφερει το Βελιγραδι, μου βγαζει
"Η υπηρεσία low fare calendar δεν είναι διαθέσιμη για τον συγκεκριμένο προορισμό."
Ισως γιατι οι τιμες της Olympic εχουν εκτροχιαστει τον τελευταιο καιρο. Δεν εξηγειται αλλιως το πως 2 φορες πηρα εισιτηρια απο Ηρακλειο για Βελιγραδι με κοστος κατω των 180 ευρω, οταν αυτη τη στιγμη μονο το Αθηνα-Βελιγραδι κανει 202 ευρω. Μαλιστα θα πρεπει να βρω και πτηση για Αθηνα και να ερθει να προστεθει στην παραπανω τιμη. Μιλαμε για σχεδον διπλασιασμο των τιμων μεσα σε 1.5 χρονο.
Μαλιστα μεσω του airtickets επαιρνα ειδοποιησεις για τιμες κατω των 200 ευρω, εδω και 1.5 χρονο δεν εχει υπαρξει τετοιο εισιτηριο...
Πως εξηγειτε τον αποκλεισμο του προορισμου απο το low fare calendar;

Γνωριζει καποιος κατι σχετικα;
 
Δε γνωρίζω γιατί έχει αποκλειστεί απο το Low Fare.

Αυτό που γνωρίζω για το συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι πως οι διαθέσιμες θέσεις είναι περίπου 20% κάτω σε σχέση με πέρσι ενώ ο αριθμός των επιβατών παραμένει ο ίδιος. Μάλιστα μείωση στις διαθέσιμες θέσεις έγινε και από την ΟΑ και από την Jat. Οπότε είναι λογικό να είναι τσιμπημένες οι τιμές σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.
 
Ο λόγος που το low fare calendar δεν είναι διαθέσιμο για τις πτήσεις από και προς το Βελιγράδι είναι ότι η Olympic Air για το συγκεκριμένο δρομολόγιο χρησιμοποιεί round trip ναύλους. Δεν ισχύει δηλαδή η πολιτική «doubled for roundtrip» που ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια της.

Ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να εμφανίζονται οι φθηνότερες One Way τιμές (που είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες μετ’επιστροφής) στο low fare calendar.
 
Τον Ιουλιο που ταξιδεψα απο SMI-ATH το εισητηριο μου ειχε κοστισει € 69,00
Υπολογισμóς ναύλου: SMI OA ATH 39.00 TNOA EUR 39.00 END ROE1
Φóροι: EUR12.00GR EUR18.00YR
Σημερα που εκλεισα πάλι SMI-ATH για τις 10 Νοεμβριου σε τιμη προσφορας € 41,00
βλεπω οτι επιναυλος εχει χρεωθει στα €3,00 απο €18,00
Υπολογισμóς ναύλου: SMI OA ATH 26.00 PNOA EUR 26.00 END ROE1
Φóροι: EUR12.00GR EUR3.00YR
Εχει να κανει με το οτι ηταν εισητηριο σε προσφορα?...
Ευχαριστω!
 
Όχι! Απλά από 1η Νοεμβρίου και μετά το YR δε θα περιέχει τον επίναυλο καυσίμου!

Επίσης το YR (επασφάλιστρο) από 4 ευρώ που ήταν στην ΟΑ γίνεται 3 ευρώ, εναρμονίζεται δηλαδή με το καθεστός που ισχύει στην Α3 (στην οποία αναφέρεται ως YQ)!
 
Ευχαριστω "NFEEFE" για την ενημερωση, γιατι μου εκαναν εντυπωση οι διαφορές!
Βάση & των νέων χρεώσεων που πόσταρα, να υποθέσω πλέον οτι ο επίναυλος καυσίμου, θα ενσωματωθεί μαζί με τον εκάστοτε ναύλο?...
 
Ακριβώς! Όλοι οι ναύλοι θα περιλαμβάνουν το ποσό του επίναυλου καυσίμων, γι'αυτο και απο τη 1η Νοέμβρη θα αυξηθεί το ποσό του κάθε ναύλου κατα 15 ευρώ.
Με τη διαφορά όμως ότι δε θα φαίνεται όπως είχε γίνει παλιότερα ο επίναυλος ως Q στην ανάλυση του ναύλου, αλλά θα "εννοείται".
 
Τα άγονα της Ρόδου δεν θα συμπεριληφθούν στη νέα τιμολογιακή πολιτική για τις άγονες που ανακοίνωσαν πρόσφατα;
 
Top