Ταξιδιωτικά έγγραφα

Re: Easyjet στην Ελλάδα

ναι είσαι σε λάθος σελίδα, αλλά κατανοητό, και ναι φυσικά και μπορείς με ταυτότητα που εχει λατινικούς χαρακτήρες σε όλη την Ε.Ε. και τις συνεργαζόμενες με αυτή χώρες όπως και στην Τουρκία..
 
Αν δεν εχω ταυτοτητα μπορω να ταξιδεψω απο θεσσαλονικη-χανια μεσω Ryan Air? να δειξω πχ το διπλωμα η το φοιτητικο μου πασο. Υπαρχει περιπτωση να μη με αφησουν να μπω αν δεν εχω ταυτοτητα ή διαβατηριο? ( Δεν εχω τιποτα απο τα δυο, εχω χασει την ταυτοτητα μου και δεν προλαβαινω να βγαλω αλλη γιατι πεταω αυριο ) Ευχαριστω!
 
Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος δεν νομιζω να αφηνουν καποιον να επιβιβαστει χωρισ καποιο δελτιο που να πιστοποιει οτι ειναι ο κυριος κατοχος του εισητηριου και αυτο γινεται μονο με ταυτοτητα και διαβατηριο.Αν πηγαινες στην αστυνομια να δηλωσεις οτι πρεπει να πεταξεις αυριο ισως χωρις να ξερω να σου δωσει καποιο εγγραφο για να μην εχεις καποιο προβλημα.
 
Έχω πετάξει και με φοιτητικό πάσο από Ελ Βελ με Αιγαίου χωρίς κανένα πρόβλημα (είχα χάσει και εγω ταυτότητα) καθώς και με δίπλωμα από την Κέρκυρα. Πάντως όντως η αστυνομία κάνει επιτόπου επανέκδοση ταυτότητας.
 
Πτήσεις ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ γίνονται χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και με ΝΕΟ δίπλωμα οδήγησης (κάρτα). Το έχω δοκιμάσει 9 φορές σε 3 διαφορετικές εταιρείες.
 
Ωραία όλα αυτά τα γραπτά και οι νόμοι,….;;;…;;; αλλά στην πραγματικότητα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καλό θα είναι να έχεις Διαβατήριο. Έχει συμβεί σε φίλο μου που συνταξιδεύαμε για IST να μην τον αφήσουν να μπει με νέου τύπου ταυτότητα και χωρίς το Φ. Είναι σε ποιόν θα πέσεις και άντε να γυρνάς πίσω. Μου έχει τύχει να μην με αφήνουν να κάνω check-in στο Ρέικιαβικ γιατί η ταυτότητά μας δεν γράφει ημερομηνία λήξης. Άντε να τους πείσεις ότι οι Ελληνικές Ταυτότητες ισχύουν 10 χρόνια μετά την ημερομηνία έκδοσης. Τέλος έχει τύχει σε φίλο μου στο αεροδρόμιο του Ανόβερο για πτήση της Α3 να μην τον επιβιβάζουν με Ρουμανική ταυτότητα και έπρεπε να κάνει δήλωση ότι εάν δεν τον δεχτούν στην Ελλάδα θα γυρίσει με δικά του έξοδα πίσω.
Κατ εμέ η Ε.Ε. δεν είναι σωστή, από την στιγμή που επιτρέπει την μετακίνηση με ταυτότητα, ΘΑ έπρεπε να υπήρχε ενημερωτικό δελτίο / φυλλάδιο σε όλα τα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια με φωτογραφία των ταυτοτήτων και τις ιδιαιτερότητες της κάθε μίας.
Δεν πρέπει ο κάθε υπάλληλος αεροπορικής, - αεροδρομίου, -ελέγχου να κάνει ότι θέλει.
Από την στιγμή που δεν γίνεται αυτό καλό θα είναι να ταξιδεύεις με Διαβατήριο εκτός και εάν έχεις αντίγραφο του νόμου και να προσπαθείς να πείσεις το κάθε ανευ/ υπεύθυνο.

Το ότι έχει επιβιβαστεί κάποιος με φοιτητικό πάσο Αυτό είναι Ελληνική Μαγκιά.
Αυτά κάνουμε και μας θεωρούν Μπανανία.
Όσο για το νέο δίπλωμα οδήγησης και αυτό δεν είναι σωστό γιατί δεν ενέχει θέση ταυτότητας.
Εάν γίνουμε όπως Αμερική που δεν υπάρχει ταυτότητα αλλά το δίπλωμα οδήγησης ενέχει θέσης ταυτότητας, ΑΦΜ κ.λπ. γιατί ο ίδιος (ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ) αριθμός υπάρχει σε όλα τα έγγραφα σου στις ΗΠΑ.
 
Καλησπερα παιδια..αν και δεν πρεπει να ειμαι στο σωστο forum...ερωτηση...Εχω υπηρεσιακη ταυτοτητα(πυροσβεστικης)και θελω να ταξιδεψω γερμανια τα χριστουγεννα αλλα δεν εχω διαβατηριο..μπορω να ταξιδεψω με το νεου τυπου διπλωμα αντι διαβατηριου;;;;Ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο;ευχαριστω
 
Όχι, η άδεια οδήγησης δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το διαβατήριο ή την αστυνομική ταυτότητα ως ταξιδιωτικό έγγραφο απόδειξης ταυτοπροσωπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε το αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.
 
Η Άδεια Οδήγησης γίνεται δεκτή μόνο για πτήσεις εσωτερικού. Για το εξωτερικό απαιτείται διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Laissez Passer για έκτακτες περιπτώσεις).
 
Καλησπέρα!! Θέλω να ταξιδέψω για μια βδομάδα περίπου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στην Ιταλία! Δεν εχω ξανά ταξιδέψει στο εξωτερικό και δεν εχω διαβατήριο και δεν νομίζω να προλάβω να το εκδοσω πριν την ημερομηνία που επιθυμώ να φυγω! Θα ήθελα να ρωτήσω εαν γινεται να ταξιδέψω μονο με την αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου δεδομένου του οτι ειμαι ανήλικη (17 ετών) ;;;
 
Top