Απολύσεις στην Olympic Air

Μού άρεσε αυτό το τελευταίο.Είναι συνετό. Κάποτε υπήρξα και εγώ απολυμένος από τήν Olympic Air.Μέ το πού ανέλαβε μάς διέγραψε. Και καλά έκανε.Τόν παραξένεψε όμως η μαζική φυγή.Απόρησε πού βρήκε τίς διοικητικές υπηρεσίες άδειες,χωρίς έπιπλα. Αυτό πού μού έκανε εμένα όμως εντύπωση, ήταν ότι ενώ εμείς φεύγαμε πηδώντας από τα παράθυρα, υπήρξε μία σημαντική κίνηση εργαζομένων τής Aegean πρός τήν πολλά υποσχομένη Olympic Air.Πολλά καινούργια πρόσωπα,και εδάφους και πληρώματα.Μέχρι και ο υπαρχηγός τής Aegean τήν πρόδωσε. Η ζωή είναι τζόγος. Τώρα αναρωτιούνται άν το παλιό αφεντικό τούς εκδικείται.Σαφώς και τούς εκδικείται.Ξέρει αυτό πού ξέραμε οι παλιοί εποχικοί τής Ολυμπιακής τών 14,15 και 16 συμβάσεων,πού ποτέ δεν μάς έδωσαν αξία: ότι η δουλειά θα βγεί ό,τι κι άν γίνει. Και πώς η απόδοση μιάς εταιρείας δεν εξαρτάται από τήν εμπειρία τών υπαλλήλων της αλλά από τή σωστή στρατηγική.
 
Μήπως επειδή πηγαίνατε προς Δημόσιο μεριά ενώ εκείνοι δεν είχαν τέτοια επιλογή;
 
Στην ΥΠΑ δεν δουλεύεις Alex?Είναι καλά εκεί; Εμένα δεν θα μ'ενδιέφερε με τίποτα! Κι αν θές να ξέρεις,δε μάς άφησαν περιθώρια επιλογής: "Είτε κάνετε είτε δεν κάνετε αίτηση να πάτε στη νέα εταιρεία,ο ιδιώτης δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σας.Εσείς θα πάτε στο Δημόσιο". Μπορεί να ήθελαν να συνετίσουν κάποια ανήσυχα πνεύματα πού τα είχε πιάσει μία λιγωμάρα. Ξέρω κάποιον. Δεν συμφωνείς;
 
Όχι,δεν εργάζομαι στην ΥΠΑ.Ποτέ δεν εργάσθηκα στο Δημόσιο.Ξέρω όμως κάποιους που πήγαν στην O.Air από την Ολυμπιακή.Εσύ,πως δηλώνεις απολυμένος από την O.Air;Σε είχαν προσλάβει όταν έκλεισε η ΟΑ;
 
manuelgrecia":90ogjuh7 said:
OA701 Από ότι καταλαβαίνω δεν είσαι καινούργιος στο χώρο… άρα θα ξέρεις τι συνέβαινε εκείνη την εποχή … Ο χώρος είναι πολύ μικρός … και όλοι θα βρεθούν κάποια μέρα αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των αποφάσεων αυτών.
Σεβαστή απόλυτα η άποψη σου, προσωπικά δεν γνωρίζω τόσες πολλές λεπτομέρειες. Πάντως, χωρίς πάλι να υπερασπίζομαι κανέναν, η Α3 είχε για πολλά χρόνια να αντιμετωπίσει έναν ανταγωνιστή που απο οικονομικής πλευράς θα έπρεπε να είχε κλείσει χρόνια πρίν. Οι χαμηλοί μισθοί, οι προσλήψεις με ότι να ναι συμβάσεις και άλλα "όμορφα" ίσως να ήταν και ο μόνος τρόπος να ανταγωνιστεί το αρχι-λαμόγιο, το ελληνικό κράτος. Anyway, απλά ήθελα να παραθέσω και μια εκδοχή της άλλης πλευράς χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι είναι στην περίπτωση τη συγκεκριμένη.
 
Έγραψες κάτι πολύ σωστό το οποίο και εγώ ήθελα να πω:Αρχιλαμόγιο είναι το ελληνικό κράτος και πολλοί στην Ολυμπιακή.
Αν κάποιος όμως θέλει τη ψυχή του λίγο ήρεμη,τι κάνει;Ό,τι και τα αρχιλαμόγια;Συντονίζεται μαζί τους;Ε,τα ίδια θα κάνει τότε...Χάρισμά τους.
 
Απ΄τη στιγμή που μπήκαν στο χόρο ή θα έβρισκαν τρόπο να χορέψουν ή θα την έκαναν κλαίγοντας προφανώς κι ένα σεβαστό ποσό που ξόδεψαν. Απφάσισαν να παίξουν μπάλα, σίγουρα δεν είναι κι εκεί όλοι άγγελοι, κυνήγησαν την ΟΑ ορθώς κατ΄εμέ και σήμερα το αποτέλεσμα τους έχει δικαιώσει.

Πάντως, νομίζω ότι η Α3 οφείλει πολλά και στο προσωπικό της, ορατό και μη σε εμάς τους επιβάτες, και σε κερδοφόρες χρονιές δεν θα ήταν τίποτα για την εταιρεία να δώσει απο 1-2.000 μπόνους στον κόσμο της.
 
OA701":20rypdrb said:
?..σε κερδοφόρες χρονιές δεν θα ήταν τίποτα για την εταιρεία να δώσει απο 1-2.000 μπόνους στον κόσμο της.

Απο τα καλύτερα που έχω διαβάσει εδω και καιρο! Νάσαι καλα βρε ΟΑ701... :D :D :D
 
Πώς τα γράφω έεεε; :mrgreen:
 
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα γραφόμενα...
Παρόλο που δεν είχαν δικαίωμα επιλογής, υπάρχει και μια μερίδα "απολυμένων" που δεν θα είχε την ψυχική δύναμη να γυρίσει πίσω... Για κάποιους καλύτερα που απολύθηκαν, τουλάχιστον κράτησαν την αξιοπρέπειά τους. Αν μάλιστα ήταν και συνετοί είχαν καταλάβει, εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον ότι το τέλος πλησιάζει. Η αποπομπή Καρακαδά από τη Νέα ΟΑ ήταν το χαρακτηριστικό σήμα συναγερμού.

Ωστόσο, το προφίλ της Α3 βλάπτεται σημαντικά στον εσωτερικό μικρόκοσμο της αεροπορικής κοινότητας.
Είναι μικροψυχία για ένα "γίγαντα" να στέλνει στην ανεργία μαζικά με ένα μόνο κριτήριο. Ούτε επίσης η ταμπέλα της "οικογενειακής" επιχείρησης ταιριάζει στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας.
Ο άνθρωπος δείχνει το χαρακτήρα και το ήθος του όταν είναι σε θέση ισχύος, όταν έχει την εξουσία.

Το δυσάρεστο είναι πως αυτή η "κουλτούρα¨συμπεριφοράς έχει περάσει και σε μερίδα χαμηλόβαθμων εργαζομένων με ειρωνικά σχόλια για τους "χαμένους" της υπόθεσης Νέα ΟΑ.

Τι ανθρώπινη και επαγγελματική συμπεριφορά να χλευάζεις τον πρών προιστάμενό σου ή συνάδελφό σου που σε πήρε "ψάρακλα" από το χεράκι σου έδειξε τη δουλειά... μετά φεύγοντας... του πήρες και τη θέση και τώρα...ας είναι, σας κούρασα και δεν είναι και δική μου η ιστορία.

Καλή τύχη σε όλους όσους έφυγαν. Υπάρχει και η λαική ρήση "κάθε εμπόδιο για καλό".
Επιστρέψτε δυνατότεροι και σοφότεροι.
 
Top