Δρομολόγια Olympic Air

Εθεάθη σήμερα γύρω στις 13.00 άνωθεν της Ρόδου DH4 με κατεύθυνση απο νότο προς βορά. Η αλήθεια είναι ότι η ατμόσφαιρα δεν ήταν καθαρή για να διακρίνω livery ωστόσο διέκρινα ότι ήταν μακρουλό Dash. Γνωρίζει κανείς περισσότερα;
 
Από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν όλες οι πτήσεις της ΟΑ με εξαίρεση προφανώς τις άγονες θα πάρουν τον κωδικό της Α3! Για παράδειγμα το BEG θα έχει Α3851, oi 2xIST Α3990 & Α3994 (μαζί με την 992 της Α3-μόνο η βραδινή με Α320), h JKH το Α3270 και πάει λέγοντας.

Σιγά-σιγά ο κωδικός της ΟΑ θα εξαφανιστεί λοιπόν...
 
Είσαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρχει και ο αντίστοιχος ΟΑ κωδικός, και πρόκειται για πτήσεις κοινού κωδικού. Γιατί αυτό που γράφεις δεν έχει νόημα. Τι τους κοστίζει να υπάρχουν και ΟΑ νούμερα. Άλλο ποσό πληρώνεις για να διατηρείς ένα όνομα και άλλο για δύο ονόματα;
 
Μέχρι να βγει το πλήρες πρόγραμμα της ΟΑ ίσως υπάρχει η πιθανότητα για αυτό που λες αλλά [μέχρι τώρα] οι πτήσεις με τριψήφιο κωδικό δεν είναι ποτέ code-share.
Αν ήταν απλά code-share θα το άφηναν έτσι όπως είναι-δηλαδή Α3+7 +τον αριθμό πτήσης της ΟΑ.
Δεν νομίζω να υπήρχε λόγος για αυτήν αλλαγή.

EDIT --> Το γεγονός επίσης ότι στο σύστημα της ΟΑ εμφανίζονται διαθέσιμα [Για την καλοκαιρινή περίοδο] μόνο τα δρομολόγια των άγονων επιβεβαιώνει [προφανώς] όσα είπα παραπάνω.
 
Δυστυχώς, αγαπητέ AirZena, τα πράγματα είναι όπως τα λέει το μέλος Α3970. Με την έναρξη του θερινού προγράμματος δρομολογίων, ο κωδικός ΟΑ και ο λογιστικός κωδικός 050 θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για το δίκτυο των Αγονων Γραμμών της Olympic Air (εξαιρείται η Σκύρος, εκτός κι αν τροποποιηθεί η σύμβαση). Όλες οι υπόλοιπες πτήσεις θα φέρουν αποκλειστικά και μόνο κωδικό A3 (λογιστικός κωδικός 390) και θα εκτελούνται με αεροσκάφη και των δύο εταιρειών, καθιστώντας την Olympic Air σαν την ελληνική εκδοχή της Blue1, που διατηρεί διαφορετικό στόλο, αλλά εκτελεί πτήσεις αποκλειστικά και μόνο με κωδικό SK. Ήδη στα συστήματα κρατήσεων, πλάι σε κάθε πτήση της Α3, που εκτελείται από αεροσκάφος της ΟΑ, υπάρχει ανάλογη σήμανση, όπως ακριβώς και στις πτήσεις της SK που εκτελούνται από αεροσκάφη της KF και ΟΧΙ codeshare.

Κατα τ' άλλα, η "συγχώνευση" εγκρίθηκε υπό την απειλή ότι η ΟΑ θα κατέρρεε, εάν δεν εξαγοραζόταν άμεσα από την οικογενειακή επιχείρηση της Αεροπορίας Αιγαίου και ότι αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος διάσωσής της.
 
Δεν θέλω να προτρέχω, αλλά τελικά τα κατάφεραν να βγάλουν την ΟΑ εκτός και σιγά σιγά να αποτελεί παρελθόν. Δεν βαριέσαι ελπίζω να είμαι καλά να μπορώ να παρακολουθήσω και το παρακάτω....
 
Φαίνεται ότι κάθε Κυριακή οι ΟΑ738/9 (ATH-KGS-ATH) είναι operated by A3 και Α320 !
 
Top