Easyjet στην Ελλάδα

  • Thread starter john
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τα πάντα μέσα στη χειραποσκευή 50x40x20 για να είσαι σίγουρος. Μπορείς να έχεις και μεγαλύτερη χειραποσκευή, έως 56x45x25, αλλά μετά κινδυνεύεις να μη στη δεχτούν και να πληρώσεις περίπου 60 Ευρώ αν θυμάμαι καλά, έτυχε σε κάποιους από την παρέα μας στην επιστροφή από Λονδίνο το καλοκαίρι που μας πέρασε επειδή το αεροπλάνο ήταν αρκετά γεμάτο.

Από τέρμιναλ 2 μέχρι το τρένο, είναι περίπου 10 λεπτά με τα πόδια, απλά ακολουθείς τις πινακίδες.
 
Να διευκρινίσω ότι οι διαστάσεις είναι 56x45x25 εκατοστά και δεν υπάρχει όριο βάρους, αρκεί ο επιβάτης να μπορεί να σηκώσει τη χειραποσκευή και να την τοποθετήσει στο ντουλάπι χωρίς βοήθεια. Η γυναικεία τσάντα θεωρείται κι αυτή χειραποσκευή, οπότε θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στη μεγαλύτερη χειραποσκευή. Όταν η πτήση είναι γεμάτη, ίσως ζητηθεί από τον επιβάτη να φορτωθεί η χειραποσκευή στην κοιλιά του αεροπλάνου, χωρίς επιπλέον χρέωση. Εάν όμως η χειραποσκευή έχει διαστάσεις έως 50x40x20 εκατοστά, τότε πάντα παραμένει στην καμπίνα, είτε στα ντουλάπια ή κάτω από το μπροστινό κάθισμα.
 
δλδ αν καταλαβα καλα καθονται και μετρανε τις ακριβεις διαστάσεις αυτοι οι χριστιανοι?
 
μολις μετρησα τη βαλιτσα και είναι 2.6 εκατοστά μεγαλυτερη δλδ 59 υψος, θα μου τη χρεώσουν δλδ ? είναι απόλυτοι στις μετρήσεις τους? ρωτάω γιατί δεν έχω ταξιδέψει ξανά με αυτή την εταιρία.
 
Υπάρχει πορτοκαλί μεταλλικό κουτί στο αεροδρόμιο με το logo της Easyjet, δίπλα στο check-in desk και στο gate. Αν η βαλίτσα σου χωράει καλά μαζί με τα ροδάκια, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλιώς θα πρέπει να τη δώσεις στο hold.
 
ή να βγάλεις τα ροδάκια.... :D
 
Απο οσες φορες εχω ταξιδεψει με easy (>10) αν δν κανω λαθος μια φορα μονο με εβαλαν να μετρησω χειραποσκευη και συνηθως ταξιδευα busy περιοδους, πασχα, καλοκαιρι κλπ. Γενικα δν ειναι πολυ αυστηροι με τις διαστασεις αρκει να μη το παρακανεις. Πιστευω ειναι και στον υπαλληλο που θα πεσεις, σε γκισε στο SXF ο ενας υπαλληλος τις μετραγε απο ολους και ο διπλανος δν εβαλε κανεναν :p
 
Λοιπόν... όταν οι κανονισμοί της εταιρείας αναφέρουν πως οι διαστάσεις της χειραποσκευής είναι 56x45x25, πραγματικά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί να αφήνει κάποιος στην διάθεση του υπαλλήλου την περίπτωση να χρεωθεί ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Αν το πάμε με την περιπτωσιολογία, όντως ο υπάλληλος "Μάκης" στην Αθήνα και ο "Χανς" στο Βερολίνο μπορεί να ήταν χαλαροί. Την ίδια στιγμή το Εδιμβούργο, οι Άγγλοι χρέωναν ως 2η χειραποσκευή γυναικείες τσάντες, βαλιτσάκια φωτογραφικής μηχανής κοκ, εξοργίζοντας τους νεοέλληνες που παρά την φωνή του καταπιεσμένου δικαίου τους στο τέλος αναγκάζονταν είτε να βάλουν το βαλιτσάκι της μηχανής μέσα στην χειραποσκευή (τι πιο απλό εξαρχής), είτε να τα σκάσουν για την υπερμεγέθη αποσκευή τους.

Οπότε, για να το κλείνουμε το ζήτημα, αν σας λένε 56x45x25, δοκιμάστε να πάρετε μαζί σας μόνο μια αποσκευή με διαστάσεις 56x45x25. Τι πιο απλό!
 
Δν προετρεψα κανεναν να μην παει με τους κανονες. Απλα τονισα το οτι στην Easy ειναι λιγο πιο χαλαροι στο θεμα χειραποσκευων, οχι οτι αφηνουν μεγαλυτερες αλλα πολλες φορες δν τις ελεγχουν, σε συγκριση με αλλες LoCo και αυτο με βαση την προσωπικη μου εμπειρια.
 
Top