LGKR/CFU Kerkyra "Ioannis Kapodistrias"

Ποιες είναι οι καλύτερες μέρες για spotting στην Κέρκυρα τέλη Ιουνίου / αρχές Ιουλίου; Γνωρίζει κάποιος κάτι; :great:
 
Η Παρασκευή εχει πολύ κίνηση με βρετανικές πτήσεις, το Σάββατο με γερμανικές, ολλανδικές, σκανδιναβικές κλπ πτήσεις και ακολουθούν Δευτέρα & Τρίτη !!
 
Οι περισσότερες κινήσεις σε απολυτο αριθμό αεροσκαφων είναι το Σάββατο (Γερμανικές πτήσεις) και η Παρασκευή(αγγλικές). Τα πιο σπάνια πάντως είναι άλλες μέρες,πχ χτες Τεταρτη Ural Airlines και Tu-204 και Κυριακές Hermes... Τι ψάχνεις κυριως;


edit: Με πρόλαβε ο συνάδελφός...
 
Thanks για τις γρήγορες και καλές σας πληροφορίες. :great: Βασικά απλά κοιτάζω επειδή ίσως καταφέρω να έρθω για λίγες μέρες CFU και είπα να είμαι ενημερωμένος μην πέσω σε μέρα που δεν υπάρχει κίνηση. Από εκεί και πέρα, όσο πιο σπάνια τόσο το καλύτερο και όσες λιγότερες γερμανικές πτήσεις επίσης τόσο το καλύτερο. ;)
 
Πέμπτη είναι η πιο νεκρή μέρα και Κυριακή απόγευμα. Τετάρτη για τις πιο σπάνιες Ρωσίδες και μετά Δευτερότριτα και Παρασκευοσάββατα είναι η πολύ κίνηση. Δευτέρα και Παρασκευή το "ντου" ειναι 11μιση με 2 το μεσημέρι και Τριτη-Σάββατο 8 με 11μιση περίπου. Καλό spotting! :cool:
 
Ευχαριστω για τις πληροφοριες με την κινηση. Θα κλεισω για Αυγουστο Δε-Τρ-Τε δυστηχως δεν μπορω παραπανω μερες λογω χρηματων να μεινω. Ελπιζω να πετυχω και κανα σπανιο.
 
Μέσα στον Ιούλιο αναμένουμε και ένα ιδιωτικό 777-200 που μόλις πήρε άδεια. Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για το καινούργιο "air force one" της Νοτίου Αφρικής!
 
Να παρει. Θα ηθελα πολυ να δω 777 στην Κερκυρα. Μακαρι να πετυχω καποιο (αν και δυσκολο) τον Αυγουστο που θα παω.
 
Απο 30 Μαρτίου 2014 ξεκινάει φέτος η σαιζόν στην Κέρκυρα με τις 2 loco εταιρείες, την Easyjet και Ryanair να εμπλουτίζουν τα δρομολόγιά τους με 3 νέους προορισμούς.
Αναλυτικότερα : η Easyjet θα έχει 6 πτήσεις την εβδομάδα για Gatwick απο 30 Μαρτίου, για Manchester απο 31 Μαρτίου αρχικά 2, μια ακόμα απο τον Μάιο, ενω τον Ιούλιο θα προστεθεί και 4η πτήση, για Luton απο 1/4 με 2 πτήσεις και 2 ακόμα απο 1/5, για Bristol απο 25/4 με 2 πτήσεις ,ενώ οι προορισμοί Βερολινο, Μιλάνο, Ρώμη ξεκινούν τέλη Ιουνίου και τέλος το Παρίσι και η Νάπολι(νέος προορισμός) στις αρχές Ιουλίου.
η Ryanair με 15 προορισμούς, φέτος προσθέτει τη Βρέμη και το Eindhoven με 1 πτήση την εβδομάδα απο αρχές Απριλίου, ενώ αρχίζει απο 30 Μαρτίου για Manchester 2 πτήσεις την εβδομάδα και μια 3η ακόμα τον Αύγουστο. Για Dusseldorf, Stansted απο αρχές Απρίλη με 2 την εβδομάδα, Οσλο και Ρωμη(Ciampino) με 2 πτήσεις απο Μάιο και 3η απο Ιούλιο, για Leeds Bradford, Γλασκώβη(Prestwick) και Εδιμβούργο με 1 πτήση απο Μάιο, East Midlands, Billund (Δανία) και Βρυξέλλες με 1 απο Απρίλη και 1 ακόμα απο Ιούνιο/Ιούλιο/ Αύγουστο αντίστοιχα, οι πτήσεις για Bergamo (Milano) θα αρχίσουν τον Ιούνιο με 3 την εβδομάδα και τέλος η Φρανκφούρτη απο Ιούλιο με 1 πτηση την εβδομάδα.
Επίσης περιμένουμε και νέες εταιρείες να κάνουν πτήσεις, όπως η νέα Ελλιναιρ που θέλει να πάρει ένα κομμάτι απο την πίττα του ρώσικου τουρισμού στην Κέρκυρα.
 
Top