Ryanair: όνομα εισιτηρίου

kachius

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
16/07/2010
Μηνύματα
84
Likes
16
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Με αφορμή την πληροφόρηση του μέλους teris3 (ευχαριστώ!) έκλεισα εισιτήρια από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Βρήκα διάφορα θέματα για λάθος όνομα αλλά δε με καλύψανε και επιπλέον, εφόσον πλέον εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού η απορία μου είναι η εξής:
Η σύζυγός μου δεν έχει διαβατήριο και η ταυτότητά της έχει μόνο ελληνικούς χαρακτήρες. Δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα να κάνει το Αθήνα-Θεσσαλονική με οποιαδήποτε ελληνική εταιρεία απλά με την ταυτότητά της. Με την ryanair όμως, τί γίνεται;
Για αρχή, στην αγορά των εισιτηριών έχω βάλει τα ονόματα και ελληνικά και αγγλικά (το επώνυμο της συζύγου στα αγγλικά δε χώρεσε, αλλά δεν έχει και κανένα έγγραφο -ταυτότητα/διαβατήριο- που να γράφεται με λατινικούς χαρακτήρες).

Θα μπορέσουμε να πετάξουμε με τις ελληνικές μας (μόνο ελληνικά γράφουν) ταυτότητες σε δρομολόγιο εσωτερικού;

Τί θα πρέπει να κάνω στο online check-in; (Ξαναγράφω τα ονόματα εκεί ή θα μπει ότι έχω βάλει κατά την αγορά; )

Έχουν γραφτεί αρκετά για τη ryanair και τα ονόματα στα εισιτήρια, αλλά νομίζω ότι αξίζει να ξεκαθαριστεί το θέμα τώρα με τα δρομολόγια εσωτερικού (αν δηλαδή μπορείς να πετάξεις μόνο με την ελληνική ταυτότητα που έχει μόνο ελληνικούς χαρακτήρες)

Ευχαριστώ
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Για να απαντήσω -εν μέρη- στον εαυτό μου, βρήκα στο site της ryanair ότι η ελληνική αστυνομική ταυτότητα γίνεται δεκτή.
THE ONLY FORMS OF TRAVEL DOCUMENTS ACCEPTED ON RYANAIR FLIGHTS ARE:
  • A valid Greek National Police identity card
Δε ξεκαθαρίζει όμως αν πρέπει να αναγράφει τα στοιχεία και με λατινικούς χαρακτήρες.

Αν ξέρει κάποιος...
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Φαντάζομαι ότι οι υπάλληλοι στον έλεγχο θα είναι έλληνες οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα
Ωστόσο μέχρι τον Απρίλιο που ξεκινά τις πτήσεις προλαβαίνει η γυναίκα σου να βγάλει νέα ταυτότητα και να μην έχεις πρόβλημα ούτε για πτήσεις εσωτερικού ούτε για πτήσεις εξωτερικού.
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

θελω να πιστευω πως σε ελληνικο αεροδρομιο ο υπαλληλος του τσεκ ιν οπως και ο υπαλληλος ασφαλειας ειναι ελληνες, οποτε δεν θα εχετε προβλημα
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να σε ρωτήσω αν τελικά είχατε κάποιο πρόβλημα με τη ταυτότητα μονο με ελληνικούς χαρακτήρες. Σκοπευει να ταξιδεψει συγγενικο μου πρόσωπο τις επομενες μέρες και το ψάχνω το εν λόγω θέμα!

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Καλημέρα,
δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τελικά με την ταυτότητα με τους ελληνικούς χαρακτήρες (για πτήση εσωτερικού).
Το λάθος που έκανα ήταν στο (online) checkin όπου έβαλα ελληνικούς χαρακτήρες αλλα ενώ στ site φαίνεται εντάξει, στα boarding passes ειναι εντελώς λάθος. Κατόπιν επικοινωνίας μας τα άλλαξαν και όλα καλά.
Οπότε, ταξιδεύουμε κανονικά με ταυτότητα με ελληνικούς χαρακτήρες αλλα στο checkin γράφουμε τα ονόματα με λατινικούς χαρακτήρες μόνο.
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Καλησπέρα,

έχω το ίδιο πρόβλημα, για πτήση εσωτερικού έβαλα ελληνικούς χαρακτήρες στο checkin. Στο site φαίνεται κανονικά, αλλά στο boarding pass έχει εκτυπωθεί με λατινικούς και είναι λάθος γραμμένο.

Που επικοινωνήσατε για την αλλαγή; Γιατί δεν βρίσκω ελληνικό νούμερο της ryan.
Υπήρχε κάποια εξτρά χρέωση γι' αυτή την αλλαγή;
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Δεν υπάρχει νούμερο ελληνικό, στο αγγλικό πήρα:
http://www.ryanair.com/gr/questions/con ... r-service/
και από εκεί επιλέγεις "Τηλεφωνικοί αριθμοί Ryanair" και "Υπόλοιπες χώρες".

Η μόνη χρέωση είναι της κλήσης που είναι 0,10 £ ανά λεπτό χρέωση της Ryanair (σαν υπηρεσία τηλ.εξυπ.) + όσο σε χρεώνει ο πάροχος. Επειδή μου έχει έρθει και ο λογαριασμός, για 7,5 λεπτά βγήκε 4 ευρώ (ή 4,5 κάτι τέτοιο).

Θεωρητικά δηλαδή δεν υπάρχει χρέωση για την αλλαγή, αλλά πρακτικά 4-5 ευρώ θα βγούνε (εκτός και καταφέρετε να συνεννοηθείτε σε λιγότερα λεπτά)
 
Re: Ryanair εσωτερικού: όνομα εισιτηρίου

Να σαι καλά, πήρα στο αγγλικό και συνεννοήθηκα, όντως δε χρεώνεσαι εξτρά γι' αυτού του τύπου την αλλαγή (ελληνικά σε λατινικά). Ευχαριστώ πολύ
 
Λάθος στο όνομα εισιτηρίων

Παιδιά έχω ένα μεγάλο θέμα!! Έκλεισα προχθές 5 εισιτήρια για εξωτερικό από rayanair όμως έκανα ένα τραγικό λάθος... Ήμουνα λοιπόν κατενθουσιασμένη με το ταξίδι (είμαι και φοιτήτρια μάζευα καιρό χρήματα για να πάω) κ κλείνω τα εισιτήρια με το όνομά μου σωστά γραμμένο μεν αλλά στα ελληνικά και μικρά δε... το πρώτο γράμμα κεφαλαίο τα υπόλοιπα μικρά... Ήμουνα τελείως αφηρημένη και στον κόσμο μου όμως... Λέτε να έχω πρόβλημα στο αεροδρόμιο??στην Ελλάδα μπορεί και να με περάσουν έξω όμως που δεν ξέρουν ότι αυτά που γράφει το εισιτήριο είναι σωστά αλλά είναι μικρά... Κοντεύω να σκάσω... Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να βγάλω κάποιο χαρτί, π.χ. να πάω στο αστυνομικό τμήμα.. κάπου... κ να λέει πάνω τα στοιχεία μου κ το όνομά μου και σε κεφαλαία και σε πεζά??γα να γίνει η ταυτοποίηση... Παιδιά βοήθεια... Στην rayan air λέει 110 ευρώ η αλλαγή του ονόματος... θα χάσω το ταξίδι μου...

p.s. Δεν έχω κάνει ακόμα το check in... Το μόνο που έκανα είναι να αγοράσω τα εισιτήρια και να γράψω το όνομα μου για την αγορά... Υπάρχει κάποιο στάδιο που να μπορώ να γράψω ολοκληρωμένα τα στοιχεία μου και τον αριθμό ταυτότητας και όλα? Χίλια συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά δεν έχω ταξιδέψει ποτέ με rayan air και έχω πανικοβληθεί!!! Έχω πετάξει με Sas, Swiss, Lufthansa, Aegean, Lot αλλά όλες είχανε ένα συγκεκριμένο σύστημα στο πως κλείνω τα εισιτήρια... βοήθεια!!!!
 
Top