Υδροπλάνα στην Ελλάδα

Θυμάστε το σχέδιο για δημιουργία δικτύου υδροπλάνων στην Αδριατική; Είχαμε την πρώτη πτήση
Mε επιτυχία έγινε η πρώτη πιλοτική πτήση υδροπλάνου από το Μπρίντιζι στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του έργου AdriSeaplanes. Το υδροπλάνο, με Σουηδό πιλότο, προσθαλασσώθηκε στη Μαρίνα Γουβιών κατά τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και μετέφερε το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Μπρίντιζι, Εκπρόσωπο του Επικεφαλής Εταίρου Επαρχίας Τέραμο και ομάδας Ιταλών δημοσιογράφων της RAI και Ιταλικών εφημερίδων...
:arrow: http://money-tourism.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1504.html
 
Λένε ότι το καλοκαίρι θα αρχίσουν δρομολόγια από Κέρκυρα, Βόλο, Λαύριο. Τα δύο πρώτα πολύ πιθανά, το Λαύριο σιγά μην το αφήσουν οι καραβοκύρηδες. Εγώ το περιμένω το Λαύριο, πως και πως γιατί δεν έχω πετάξει με υδροπλάνο. Πριν από χρόνια δεν το πρόλαβα, είχα βγάλει εισιτήριο αλλά μέχρι να γίνει η πτήση, οι καραβοκύρηδες είχαν κλείσει το υδατοδρόμιο.

http://www.metaforespress.gr/aeroporika ... ayrio.html
 
Μην βιάζεστε. Προς το παρών όλες οι συζητήσεις και οι τσακωμοί γίνονται για τις αδειοδοτήσεις των Υδατοδρομίων και όχι καθαρά για τις πτήσεις. Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα ενδιαφέρον για ίδρυση αεροπορικής εταιρείας με υδροπλάνα ή ένταξη υδροπλάνου σε κάποια υπάρχουσα εταιρεία. Το σχέδιο θα ναυαγήσει και πάλι όπως και παλαιότερα. Κρίμα όμως. Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό ότι γεωγραφικά η Ελλάδα βρίσκεται στην καταλληλότερη θέση για να επιχειρούν υδροπλάνα αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Κουράγιο στου επενδυτές που θα πεισθούν από άσχετους να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους.
 
Το υδροπλανο αν αρχισει στην Ελλαδα θα ειναι μια παρα πολυ καλη δουλεια .Ποιο παλια μην ξεχναμε και τα ασφαλιστικα μετρα που ειχε παρει η ΟΑ για καποια δρομολογια .Αν ξεκινησουν με το καλο ποιο πολυ αναδουλεια θα εχουν τα dash παρα τα υδροπλανα δεν νομιζω να χασουν οι επενδυτες τα λεφτα τους .
 
Για οσους δεν το γνωριζουν,υπαρχει εταιρεια που ετοιμάζεται να
να αρχισει δρομολογια με υδροπλάνα βλεπε: K2 Smart jets.
 
Δεν ξερω για την Κ2, αλλα γιαυτην, ξερω! Αν και μεχρι στιγμης ολα ειναι σε θεωρητικο επιπεδο καπως...
 
Top