Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Γεια σου Ath, εγώ προσωπικά κάθε φορά χρησιμοποιώ το http://www.skyscanner.com , εκεί βρίσκεις πολλά αποτελέσματα από πολλές εταιρίες. Επίσης, έχω παρατηρήσει πως μου βγάζει πιο φθηνά αποτελέσματα από ο,τι μου βγάζει το http://www.airtickets.gr .

Για το Πάσχα έκλεισα με την http://flights.idealo.co.uk/ Πολλές φορές, εκεί βρίσκεις τις πιο φθηνότερες θέσεις! Όμως είναι αγγλική σελίδα και δεν ξέρω αν σε αφήνει να κλείσεις εισιτήρια και να πληρώσεις με €...
 
Οι τιμές αλλάζουν συνεχώς. Πρέπει να ψάχνετε συνεχώς από διαφορετικά sites, την ίδια στιγμή. Καθημερινά (πρωί, μεσημέρι, βράδυ).
Αν ταξιδεύετε με Ryanair (το αεροδρόμιο άφιξης με την Ryanair είναι αρκετά μακριά από την Βαρκελώνη) νομίζω θα βρείτε το φθηνότερο για Βαρκελώνη με αναχώρηση από Θεσ/νίκη, αλλά θέλει ψάξιμο καθημερινά και συχνά. 3 περίπου μήνες πριν την αναχώρησή σας, νομίζω, μπορείτε να βρείτε την φθηνότερη τιμή. +-1, 2 ημέρες ίσως βρείτε ακόμη φθηνότερη... Μη βιάζεστε να κλείσετε αν δεν πετύχετε την φθηνότερη τιμή (συγκριτικά με τις "συνηθισμένες" τιμές του δρομολογίου).
Όλα τα sites δίνουν φθηνές τιμές, εξαρτάται από την αεροπορική εταιρεία και τις συγκυρίες. Κάποια sites συνεργάζονται με συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες (και δίνουν τις προσφορές τους), κάποια άλλα με άλλες εταιρείες (άρα άλλες προσφορές).
Το κυριότερο: ο Ιούνιος θεωρείται μήνας χαμηλών/φθηνών ναύλων, άρα οι πιθανότητες να βρείτε οικονομικότατο ναύλο είναι πολλές.
 
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

Η Ryanair είναι όντως πολύ οικονομική, αλλά η συγκοινωνία με τη Βαρκελώνη είναι πρόβλημα. Ειδικά αν θα πρέπει να φύγω πολύ νωρίς το πρωί, δε νομίζω να υπάρχει συγκοινωνία πχ στις 5 τα ξημερώματα.


Εκτός από skyscanner, σε ποιά άλλα site θα μπορούσα να βλέπω για τιμές;(που να έχουν και διαφορετικές εταιρίες από αυτές του skyscanner δηλαδή).

Επίσης, υπάρχει κάποια εφαρμογή για κινητό η οποία να με ειδοποιήσει σε περίπτωση που υπάρξουν χαμηλότερες τιμές για τις μέρες που θέλω;


Και μια ακόμα ερώτηση. Αν βρω κάποια κουπόνι μέσω ιστοσελίδας προσφορών και χρησιμοποιήσω τον κωδικό του, ουσιαστικά αγοράζω το εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας προσφορών;
Βρήκα ένα στο viva.gr και δεν κατάλαβα πως πρέπει να το χρησιμοποιήσω.

Καλημέρες!
 
-Συνήθως η Ryanair (ή τα αεροδρόμια) παρέχουν την δυνατότητα μεταφοράς επιβατών από και προς τα αεροδρόμια για την εξυπηρέτηση των πτήσεων κάθε φορά που υπάρχει πτήση. Είμαι βέβαιος ότι παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς τα ξημερώματα από Barcelona για Girona.

-Αν δεν θέλετε την Ryanair, νομίζω από Θεσνίκη για Βαρκελώνη, θα βρείτε φθηνό εισιτήριο με Alitalia (Προχθές παρείχε η Alitalia -στο site της- έκπτωση 15% στις κρατήσεις για δύο ημέρες, ίσως επανέλθει πάλι με άλλες εκπτώσεις / προσφορές)

-Κάποια ελληνικά sites παρέχουν δυνατότητα ενημερώσεων / ειδοποιήσεων (μέσω e-mails) για συγκεκριμένα δρομολόγια και ημερομηνίες. Εγγραφείτε.

-Με τα κουπόνια προσφοράς σπανίως βρίσκει κανείς ευκαιρίες.

-Μπορεί να εμφανιστεί ένας οικονομικότατος ναύλος για λίγες ώρες στο ίντερνετ και μετά να χαθεί για πάντα ή να ξαναεμφανιστεί σε 3-4 ημέρες πάλι για λίγες ώρες. Γι' αυτό σας έγραψα ότι πρέπει κανείς να ψάχνει καθημερινά σε διαφορετικά sites (πρωί, μεσημέρι, βράδυ).

-Για να αναφέρω κάποιες προσωπικές εμπειρίες / παραδείγματα:

Πέρυσι το Πάσχα, έκοψα εισιτήριο Θεσνίκη - Νέα Υόρκη με επιστροφή 378,00 ευρώ με πολύ καλές ανταποκρίσεις Alitalia και Delta. Η τιμή κρατήθηκε για 3 ημέρες. Επανεμφανίστηκε μία εβδομάδα αργότερα στις 395,00 ευρώ Alitalia και Airfrance (αλλά με όχι καλές ανταποκρίσεις). Η τιμή κρατήθηκε πάλι για λίγες ημέρες.Το ίδιο δρομολόγιο με τις ίδιες εταιρίες κατέληξε μία εβδομάδα αργότερα πάνω από 550,00 ευρώ και όσο πλησίαζε το Πάσχα διαμορφώθηκε πάνω από 650,00 ευρώ).

-Τώρα τον Φεβρουάριο 2014, Αθήνα - Ρίο ντε Τζανέϊρο 660,00 ευρώ με επιστροφή με British Airways (με καλές ανταποκρίσεις), όταν από την Θεσνίκη η ΤAP με την Α2 το έδινε 1050,00 (με διανυκτέρευση στο Μόναχο ή στην Λισαβόνα).

Και για φέτος το Πάσχα (επειδή για Κούβα τα αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα είναι ακριβά, περίπου 1100,00-1400,00), έκοψα από ελληνικό site, Βρυξέλες-Αβάνα (με KLM) 550,00 ευρώ, και Θεσνίκη-Βρυξέλες 124,00 με Ryanair (με μία αποσκευή στην επιστροφή), άρα το ταξίδι Θεσνίκη-Βρυξέλες-Αβάνα με επιστροφή και stop over στις Βρυξέλες = 674,00 ευρώ.
Ο ναύλος της KLM σήμερα ανέβηκε στα 800 με 850,00, ενώ της Ryanair... έπεσε στα 61,98 (μόλις προ ολίγου κοίταξα).

-Sites που προτείνω για έρευνα:
airtickets.gr / figame.gr / petas.gr / pamediakopes.gr / realtrip.com / whichairline.gr / airshop.gr / viva.gr / travelplanet24.com / aerotickets.gr / youbookit.net/el .... κ.ά.
 
Δεν έχω ακούσει κανένα να αναφέρεται στο http://matrix.itasoftware.com/ της Google. Ναι μεν δεν μπορείς να κλεισεις εισιτηρια απο εκει, αλλά ειδικά σε Υπερατλαντικα δρομολόγια είναι πολύ χρήσιμο..
 
Το matrix είναι εκπληκτικό εργαλείο, χρήσιμο και για travel hackers, όμως για να το χρησιμοποιήσεις αποδοτικά πρέπει να έχεις γνώσεις... ταξιδιωτικού πράκτορα.
 
Ψάχνοντας σχετικά με το θέμα οικονομία στις πτήσεις, βρήκα ένα πολύ καλό άρθρο το οποίο εκτός από τα site όπου μπορούμε να βρούμε οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια αναφέρεται και στον παράγοντα του πότε πρέπει να τα κλείσουμε, ο οποίος φαίνεται καθοριστικός. Βέβαια το άρθρο βασίζεται σε αμερικάνικη έρευνα αλλά όπως λέει μπορούμε να βγάλουμε κάποια γενικά συμπεράσματα: http://www.newser.gr/2014/04/ftina-aero ... tiria.html
 
Καλημέρα,θα ήθελα μερικές πληροφορίες αν σας είναι εύκολο.

Θέλω το Σεπτέμβριο να επισκεφτώ ένα φίλο στο Cardiff και ως γνήσιος φοιτητής τα οικονομικά είναι περιορισμένα οπότε το ψάχνω από όλες τις πλευρές!

Η επιστροφή θα γίνει σίγουρα με Ryan BRS-CHQ.
Τώρα για αναχώρηση με βολεύουν τα Χανιά,η Αθήνα και η Μύκονος.

Μύκονος
Προς το παρών η Easy το φθηνότερο που δίνει από JMK είναι προς LTN γύρω στα 180Ε οπότε αν δεν πέσει η τιμή το ξεχνάμε.

Chania
CHQ-BRS με Ryan 113E γλυτώνοντας παράλληλα χρήματα αφού το Bristol είναι πιο κοντά στο cardiff από το Λονδίνο.

Athens
Με Easy βρίσκω 18/09 135Ε για LGW αλλά κατά τα άλλα τα φθηνότερα παίζουν στα 180Ε.
Με Aegean για LHR βρίσκω 17/09 και 18/09 110E go light ναύλο ο οποίος μάλλον δεν μου κάνει οπότε ο flex πάει γύρω στα 140Ε.
Με Ryan παίζει γύρω στα 115Ε για STN.

Θα προτιμούσα να κάνω το πήγαινε με Aegean ή κάποια άλλη εταιρία αλλά όχι low cost αν πρόκειται για 20-30Ε παραπάνω.
Το πρόβλημά μου όμως είναι το εξής,δεν ξερω πως θα αλλάζουν οι τιμές όσο περνάει ο καιρός.
Στην Aegean θα αυξάνονται συνεχώς ή μήπως όχι;
Αν επιλέξω ryan πότε είναι η καλύτερη περιόδος να τα κλείσω;
Το λέω αυτό διότι έκλεισα για λόγου του ίδιου φίλου το BRS-CHQ για 14/06.Το έκλεισα πριν 15-20 μέρες με 50 λίρες ενώ 2-3 μέρες πριν κάνω τη κράτηση ήταν στις 57 και σήμερα το βλέπω στις 43.

Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ
Φιλικά Γιάννης
 
Παίρνεις μεγάλο ρίσκο γιατί είναι κοντινές οι ημερομηνίες, εγώ θα έκλεινα σήμερα κιόλας. Καλύτερα να χάσεις 20 ευρώ, αλλά να είσαι σίγουρος.

Ωχ, τώρα είδα ότι αναφέρεσαι για Σεπτέμβρη, έγραψες στο τέλος 14/6 και μου έμεινε η εντύπωση ότι ταξιδεύεις σε 20 μέρες. :wall: Σχεδόν σίγουρα θα βρεις και φθηνότερα αν έχεις την υπομονή να ελέγχεις 2-3 φορές/εβδομάδα.
 
Όλα ειναι θεμα προσφοράς και ζήτησης..σιγουρα αν ενας προορισμός εχει πολύ ζητηση θα δυσκολευτείς να βρεις φτηνό..Αν οχι τοσο,τοτε και πιο αργά μπορεις..Κατ'εμένα η καλυτερη περιοδος να κλείσεις με ryanair είναι συνηθως 2 μηνες πριν που ριχνει τις τιμές..Αλλά πρεπει να παρακολουθείς και πως πηγαινει το δρομολόγιο απο κρατήσεις,γιατι δεν ειναι παντα με ανεξάρτητους ταξιδιωτες αλλά με τουρ οπερέιτορ..Τωρα το ειδα θες καμια 180-200ευρω χωρις βαλίτσα...Παντως σιγουρα ειναι λιγότερη ταλαιπωρια απ'ότι από Λονδίνο,αφου Μπριστολ-Καρντιφ ειναι κοντά..Και δεν θα γλιτώσεις λεφτά γιατι μετά θα εχεις μεγάλη διαδρομή με τρενο ή λεωφορείο και ταλαιπωρία..Επίσης μην ξεχνάς οτι το Σεπτέμβριο από Αθηνα γινεται της τρελής για Λονδίνο γιατι ανεβαίνουν οι φοιτητές, παλιοί και νέοι οποτε οι τιμες απογειώνονται..Από Χανιά για Μπρίστολ θαναι πιο φθηνά..Δεν διευκρίνησες ποια περιοδο το Σεπτέμβρη θες να πας..Όποτε ναναι;..
 
Top