Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντόχα.

Τελικά μήπως η μετακόμιση από το Ελληνικό στο Ελ Βενιζέλος ήταν από τις ποιό επιτυχημένες;
 
airzena":32h0sl0p said:
Ήταν να ανοίξει στις 12/12/12, μεταφέρθηκε στις 1/4/13 τώρα άγνωστο. Άλλοι λένε από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο θα γίνει η ελαφρά έκδοση λειτουργίας του αεροδρομίου.
Δεύτερο κρούσμα ανικανότητας των μηχανικών να παραδώσουν ένα κτήριο.

Τι Hamad θα το ονομάσουν, Aman Aman ..... καλύτερα

Μιας και είμαι μηχανικός και εργάζομαι στην εταιρία που φτιάχνει το terminal και πολλά άλλα πράγματα γύρω γύρω, ξανασκέψου λίγο για τι κτίριο και με τι υποδομές μιλάμε. Ακόμη, επειδή αγνοείς (και δε σε κατηγορώ γι' αυτό) την πολυπλοκότητα του εγχειρήματος καθώς και πως δουλεύουν οι κατασκευστικές, υπάρχουν χιλιάδες παράγοντες που συνέβαλαν στην καθυστέρηση και από τις τρεις πλευρές (πελάτης, contractor, επίβλεψη). Κανένας ανίκανος μηχανικός λοιπόν δε θα μπορούσε (τόσο απλά όπως το θέτεις) να καθυστερήσει ένα τέτοιο έργο.

Το ΟΤΗΗ λοιπόν έχει ξεκινήσει να δέχεται πτήσεις (ο διάδρομος, ο πύργος κτλ. είναι ενεργός) trial και cargo, αλλά όχι commercial ακόμα. Γιατί δεν είναι το αεροδρόμιο από μόνο του αυτοτελές, υπάρχουν και τόσα άλλα (καινούργια) πράγματα που συνεισφέρουν στη λειτουργία του, όπως δρόμοι, γέφυρες, συγκοινωνίες κτλ. Η τελευταία ενημέρωση είναι ότι οι εμπορικές πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 8 του μήνα, οι πρώτες θα είναι οι loco Airarabia, FlyDubai, Air India Express καθώς και οι "non-premium" PIA, Royal Nepal και άλλες που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή.

Bonus photo (από το κινητό βέβαια) ενός cargo A320 που περιμένει υπομονετικά μέρες ολόκληρες στο cargo stand, ενώ τελευταία δίπλα του βρίσκεται και ένα δεύτερο:

 
Τα εγκαίνια του καινούριου αεροδρομίου ματαιώθηκαν και μεταφέρθηκαν για το δεύτερο μισό του 2013.

:arrow: http://dohanews.co/post/30316227580/rep ... ning-to-be

Ως αιτία εμφανίζεται η ανάγκη ελέγχου και/ή αναδιοργάνωση κάποιων συστημάτων/κανονισμών ασφαλείας οι οποίοι θεσμοθετήθηκαν μετά από φωτιά σε εμπορικό κέντρο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άτομα.

:arrow: http://bigstory.ap.org/article/qatar-de ... ety-review

Τώρα θα μου πείτε, δεν το ήξεραν εκ των προτέρων; Το ήξεραν μάλλον, αλλά πίστευαν ότι θα προλάβουν...
 
GKVA για κάποιο λόγο δεν μπορείς να λάβεις ΠΜ, στείλε μου το mail σου για να απαντήσω στην ερώτησή σου.
 
Την άλλη εβδομάδα ανοίγει το αεροδρόμιο για μετακίνηση εμπορευμάτων και από Ιανουάριο για επιβάτες. Αλλά μην νομίζετε για όλες τις εταιρείες, μόνο για τις φτηνιάρες. Για να δούμε, στοιχηματάκι κανείς; :evil:
 
Περιμενα κάτι καλύτερο, αλλά και ως εχει δεν με χαλάει. Ο κυριος λογος που δεν ταξιδευα με την Qatar ηταν το αεροδρομιο. Χαλαρα εχανες 1,5 ωρα στα λεωφορεία και μετα αν ειχες χρόνο επρεπε να περιμενεις στην ουρα για πάρεις ενα καφε, και ακομα χειροτερα.... σε μεγαλη ουρα για να πας τουαλέτα.
 
Top