Όρια - χρεώσεις αποσκευών / χειραποσκευών

Re: Όριο βάρους αποσκευών

Μάλιστα ευχαριστώ πολύ foti, ναι όλα κλείνουν για αυτό και αναρωτίεμαι εάν τα δέχονται όλα, δεδομένου ότι το δικό μας, και τα περισσότερα φαντάζομαι, έχουν ξεχωριστό port bebe. Θα τους ρωτήσω πάντως για να μην έχουμε εκπλήξεις.
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

panos_":2iw7ierf said:
...όλα κλείνουν για αυτό και αναρωτίεμαι εάν τα δέχονται όλα, δεδομένου ότι το δικό μας, και τα περισσότερα φαντάζομαι, έχουν ξεχωριστό port bebe...
Το port bebe το παίρνεις μέσα στην καμπίνα επιβατών χωρίς να θεωρείται χειραποσκευή. Αν μάλιστα είναι εγκεκριμένο για αεροπλάνα (κάπου στα αυτοκόλλητα γράφει διάφορες οδηγίες και "εγκρίσεις" πρέπει να γράφει και "airplane aproved") μπορείς να το δέσεις στο κάθισμα του αεροπλάνου όπως θα το έδενες στο αυτοκίνητό σου. Προϋπόθεση για το τελευταίο είναι ή να έχεις αγοράσει θέση για το βρέφος ή να είναι κενή η διπλανή σου θέση. Φυσικά κατά την προσαπογείωση και κατά τη διάρκεια αναταράξεων το μωρό πρέπει να είναι δεμένο στην αγκαλιά σου.
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Πολύ ωραία! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι για την εξαιρετική σου ανάλυση! :)
 
Σχετικά επείγουσα ερώτηση

Αύριο πετάω ATH-MUC-LHR c class με A3 και μετά LH (είναι award το εισιτήριο μην μου την πέσετε)

one way

Επειδή μετακομίζω και θέλω να πάρω πολλά πράγματα, το όριο για αποσκευές απ'ότι γνωρίζω για την C είναι 30 κιλά. Μιάς και έχω χρυσή M&B μήπως ξέρει κανείς εάν έχω παραπάνω όριο από αυτό;

επίσης να υποθέσω το ότι η 2η πτήση είναι με LH δεν επηρεάζει το όριο αποσκευών;


ααα ναι στο http://www.staralliance.com λέει:

Star Alliance Gold Benefits
Priority Reservations Waitlisting1 - when there aren't any seats left on your preferred flight, gives you priority should a seat become available.
Priority Airport Standby - gives you top priority when standing-by a flight at the airport.1
Priority Airport Check-in - allows you to check-in at the Business and/or First Class counter
Priority Baggage Handling - like you, your bags get priority treatment and are among the first to be unloaded.
Extra Baggage Allowance2 - an additional 20kg (44 pounds) where the weight concept applies, or one additional piece of luggage where the piece concept applies.
Priority Boarding3 - enjoy the freedom of boarding at your convenience along with First and Business Class passengers.
Airport Lounge Access - available worldwide for you and a friend4 when you travel with any Star Alliance member airline, regardless of your class of travel.

Αφού στο site της aegean λέει ότι στη business επιτρέπουν μέχρι 30 κιλά να υποθέσω ότι θα πηγαίνει 30+20 ε;;
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Μια επίσκεψη στη σελίδα της Α3 πρώτα στα όρια αποσκευών και μετά στα προνόμια για κατόχους Gold Μ&Β θα δεις οτι γράφει:

Σε οποιονδήποτε προορισμό της Aegean Airlines ή εταιρείας του δικτύου της Star Alliance και εάν ταξιδεύετε έχετε τη δυνατότητα ως ΧΡΥΣΟ μέλος να μεταφέρετε αποσκευές βάρους πλέον του επιτρεπόμενου π.χ. επιπλέον 20 κιλά (44 pounds) ή μία επιπλέον αποσκευή (το τελευταίο αφορά πτήσεις σε προορισμούς Βορείου και Νοτίου Αμερικής).

Οπότε ναι θα έχεις όριο 50 κιλά! Θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι καμία απο τις αποσκευές σου δεν θα είνα πάνω απο 32 κιλά. Καλό ταξίδι.
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Βρέφη έως 2 ετών

https://www.olympicair.com/el/Info/Special/Infants εδω διαβαζω οτι :Το παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου ή το πτυσσόμενο παιδικό καρότσι μεταφοράς, μπορεί να μεταφερθεί σαν αποσκευή (checked baggage) χωρίς χρέωση.

http://el.aegeanair.com/e-services/trav ... e/baggage/


Οικονομική Θέση
Αποσκευές
Κάθε επιβάτης μπορεί να μεταφέρει 1 αποσκευή συνολικού βάρους μέχρι 23 κιλά για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, οι οποίες παραδίδονται στον έλεγχο εισιτηρίων. Τα βρέφη (0 έως 2 ετών) δικαιούνται να μεταφέρουν 1 αποσκευή συνολικού βάρους μέχρι 23 κιλά και ένα πτυσσόμενο παιδικό καροτσάκι.

Εδω στην περιπτωση που μια μητερα θελει να παρει μαζι της ενα πτυσσομενο παιδικο καροτσακι και ενα παιδικο καθισμα αυτοκινητου ,πρεπει για το καθισμα του αυτοκινητου να πληρωσει 40 ευρω ;
Η πτηση ειναι Μοσχα-Ροδος.
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Καλό μήνα σε όλους.

Έχω μια απορία σχετικά με την αγορά έξτρα αποσκευής όταν το ενιαίο εισιτήριο περιλαμβάνει πτήση με την Ολυμπιακή όπως για παράδειγμα KVA-ATH-LHR. Αν αγοράσω κατηγορία Go Light θα μπορέσω κάποια στιγμή αργότερα να προσθέσω στη κράτηση, μέσω της ιστοσελίδας της Aegean, και μια βαλίτσα ?
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Επανέρχομαι με την απάντηση πως πλέον τα πράγματα είναι πιο απλά και ναι σου δίνετε η δυνατότητα να κλείσεις επιπλέον αποσκευή μέσω της σελίδας αν στο εισιτήριο περιλαμβάνετε πτήση με ΟΑ. Problem sorted.
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Καλησπέρα σας,
ήθελα να ρωτήσω το εξής, στο site της Aegean αναφέρει ως επιτρεπόμενη διάσταση αποσκευής τα 158 εκ (62 ίντσες) . Εγώ έχει κλείσει αποσκευή έως 32 κιλά και έχω να μεταφέρω μία κούτα (γυρω στα 15-20 κιλά) με διαστάσεις 150 εκ μήκος , 120εκ ύψος και 50 εκ πλάτος από LHR για ΑΤΗ. Λέτε να υπάρξει πρόβλημα?
 
Re: Όριο βάρους αποσκευών

Με διαστάσεις όσο ένα μικρό ψυγείο, εννοείται ότι θα υπάρξει πρόβλημα.
 
Top