Aegean Charters

Σήμερα το RHO-TLV-JMK εχει 2ωρη καθυστέρηση, το -DGC έμεινε TLV 3 ώρες. Αθήνα ή Ηράκλειο θα την απολαύσει, πιό πιθανή η ΑΤΗ
 
Περίεργα πράγματα σήμερα στη βάση της Ρόδου, ίσως και να σχετίζονται με το χθεσινό συμβάν του DVK στη JMK. Απ' τα τρία α/φη μόνο το ένα (DVI) έφυγε το πρωί για LED, το DGC είναι αραγμένο απ' τις 07.00 όταν ήλθε από KSC/BTS ενώ το DVV ήρθε χθές βράδι από ATH στη θέση του DVR, έκανε το μεταμεσονύχτιο BEG και έφυγε με τη δροσούλα ferry για ΑΤΗ για να κάνει το Μιλάνο.

Το θέμα είναι ότι κανονικά σήμερα το πρωί έπρεπε να εκτελεστεί το RHO-BHX-RHO, στο οποίο δίνει το site του BHX νέα ώρα άφιξης στις 19.00τοπική, ωστόσο θα μπορούσε θεωρητικά να εκτελεστεί με το DGC σχεδόν στην ώρα του και να είναι πίσω γύρω στις πέντε-πεντέμιση ώστε να εκτελεστούν -κι αφού προφανώς επιστρέψουν DVI&DVV- οι τρεις απογευματινές (ΑΤΗ, ZRH, BFS). Πιθανόν είτε δεν υπάρχει πλήρωμα είτε έχει κάποιο πρόβλημα το DGC, θα δείξει αργότερα...

Edit
Το DGC τελικά αναχώρησε προ ολίγου για DME, την είχα ξεγράψει τη Μόσχα μιάς και ήταν τσάρτερ, με καθυστέρηση 4μιση ωρών. BFS ή ΖRH θα πάει min. ένα 5ωρο πίσω...
 
Παίζει οι καθυστερήσεις να οφείλονται στο ότι το SX-DVK είναι εκτός αφού χτες υπήρξε μία μικρή σύγκρουση στη JMK με αεροσκάφος της Μeridiana κατά τη διάρκεια τροχοδρόμησης. Και φαντάζομαι η RHO είναι η "τυχερή" που τρώει τις καθυστερήσεις.
 
Αχταρμάς έγινε η Ρόδος σήμερα, ακόμη και η 214/5 γίνεται με DH4, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει, η ZRH έχει πάει από 17.30 σε 18.50, το BHX θα εκτελεστεί με σχεδόν 12ώρη καθυστέρηση και λείπει το α/φος που θα εκτελέσει την 217/218 ή κάποιο απ' τα ZRH/BFS/BHX.

Noμίζω τη λύση δίνoυν ένα νοικάρικο που πλησιάζει τώρα ως ΑΕΕ6003, ένα MD83 (EC-JUG) της Swiftair, και το DGO που έρχεται ως 212 από ΑΤΗ (και πιθανότατα με όσους έμειναν έξω απ΄την 214)
 
Το ECJUG θα κάνει τη ZRH.

Οι καθυστερήσεις είναι αρκετές και από την Αθήνα πάντως, δείγμα του ότι το schedule είναι ιδιαίτερα tight εν όψει του καλοκαιριού..
 
Τη μεγαλύτερη καθυστέρηση πρέπει να την έχει η Α34209 από DME για ΗΕR η οποία είχε προγραμματισμένη αναχώρηση στις 14:45 και η προβλεπόμενη είναι στις 3:45. :wall:
Αλήθεια σε τέτοιες μεγάλες καθυστερήσεις πτήσεων charter δεν επεμβαίνει ο TO?
 
Μάλιστα, 13 ώρες το HER-DME, 12 ώρες το RHO-BHX, καλά πήγε. To DVK πάντως επέστρεψε σήμερα σε υπηρεσία άρα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, όμως όπως σωστά αναφέρει κι ο Jerry, μάλλον το πτητικό πρόγραμμα βγαίνει οριακά με τον υπάρχοντα στόλο κι έτσι με την πρώτη στραβή θα υπάρχει αναστάτωση. Δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσαν να φέρουν κανένα 20χρονο Α320 για spare...

Όσο για τους Τ.Ο, εντάξει, κι αυτοί δεν είναι τα καλύτερα παιδιά, ωστόσο αν είναι σοβαροί δεν θα μείνουν και άπραγοι αν επαναληφθεί 2-3 φορές ακόμη το φαινόμενο. Νομίζω ότι η Α3 τζογάρει τη φήμη της κινούμενη οριακά, οι τεράστιες καθυστερήσεις ειδικά στο ξεκίνημα των διακοπών είναι απ' τα χειρότερα για τους επισκέπτες και ειδικά σε αγορές όπως της Ρωσίας κ της Αγγλίας δεν θέλει πολύ να τους βγει το όνομα και θα ήταν κρίμα γιατι η Α3 δεν είναι Small Planet ας πούμε...
 
Φέτος έγινε μια αλλαγή στο numbering των πτήσεων charter. Ενώ μέχρι πέρσι οι περισσότερες πτήσεις είχαν αριθμό με βάση τον προορισμό, (πχ 49ΧΧ η Ρωσία, 46XX το Ισραήλ, 41ΧΧ η Γαλλία κοκ) από φέτος ο αριθμός πτήσης είναι με βάση το αεροδρόμιο αναχώρησης.

42ΧΧ HER
43XX RHO
44XX CFU
45XX CHQ
46XX KGS

Φυσικά με κάποιες εξαιρέσεις όπως η Α34590|1 (SKG-TLV-SKG) και κάποια έκτακτα charter από ΑΤΗ (που τα περισσότερα είναι 40ΧΧ)
 
Έκοψε το TLV τελικά; Σήμερα αγνοούνται οι 4352/4914/4915/4353, το περισσευούμενο α/φος (DVS) ανέβηκε ΑΤΗ και κάνει έως τώρα domsestic...
 
Έχουν ανασταλεί όλες οι πτήσεις της εταιρείας προς TLV (προγραμματισμένες και charter) από τις 22 Ιουλίου, αρχικά για 24 ώρες αλλά στη συνέχεια η αναστολή παρατάθηκε για άλλες 24 (23 Ιουλίου) και απ'ότι φαίνεται συνεχίζεται και σήμερα.
 
Top