Ε.Α.Β. & Aerolia(EADS)

Μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα περί <ξαφνικού θανάτου> της ΕΑΒ, ήλθε η απάντηση της διοίκηση.
Όπως λέει ο χρόνος θα δείξει.

http://www.onalert.gr/stories/min-pyrovoleite-tin-eab
 
Σε συμφωνία με την πολωνική εταιρεία WZL-2 προχώρησε η ΕΑΒ με την υπογραφή σύμβασης για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνογνωσίας συντήρησης των αεροσκαφών C-130. Το σχετικό πρόγραμμα έχει διάρκεια 18 μηνών και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, με την παροχή των υπηρεσιών της ΕΑΒ τόσο στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, όσο και στην Πολωνία.
Η νέα σύμβαση είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ΕΑΒ καθώς, με την ανάληψη του συγκεκριμένου έργου, η εταιρεία επεκτείνει και ισχυροποιεί την παρουσία της στην πολωνική αγορά.
 
Ανακοινώθηκε ο ισολογισμός της εταιρείας για το έτος 2013
Κύκλος εργασιών € 88,193,761
Κέρδη προ φόρων, χρημ. & επενδ. & αποσβ. € 7,039,421

http://www.haicorp.com/images/hai/docum ... s_2013.pdf
 
Πιλοτική συνεργασία θα ξεκινήσει η ΕΑΒ με την TATA Advanced Systems (TASL) της Ινδίας για την κατασκευή Air to air Refueling Pods and Stretch forming. Αν και μικρό πρόγραμμα αυτή την στιγμή είναι μια αρχή για ενδεχόμενες μεγαλύτερες συνεργασίες.
Αν ενδιαφερθεί ο Στρατός Ξηράς για τα UAV της TASL μπορεί να υπάρξει και εκεί συνεργασία με την ΕΑΒ.
 
Σήμερα, Παρασκευή 06 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε η αποστολή του 18ου Συναρμολογήματος του ουραίου τμήματος της ατράκτου (Aft Fuselage) του αεροσκάφους F-16 που προορίζεται για την Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ.
Με την παράδοσή του ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση της 11ης παραγγελίας του προγράμματος συμπαραγωγής, που περιλάμβανε ισάριθμα συναρμολογήματα Αεραγωγών (Air Inlet), Side Panels, Engine Access Covers, Forward Access Doors και Fuel Tanks.
Το πρόγραμμα συμπαραγωγής του αεροσκάφους F-16 συνεχίζεται με τη δεύτερη φάση υλοποίησης της παραγγελίας για την Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη και πρόκειται να συναρμολογηθούν/αποσταλούν συνολικά δέκα οκτώ (1:cool: εργοσύνολα έως και το τέλος του 2016.
 
Δείτε τη δραστηριότητα της ΕΑΒ σήμερα σε 5’

https://player.vimeo.com/video/124015361

Εν αναμονή του επετειακού λευκώματος της ΕΑΒ για τα 40 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας
 
Πρώτη φορά Καθαρά Κέρδη μετά από Φόρους 1,59 εκ. € (το 2013 υπήρχαν κέρδη προ φόρων)
Κύκλος Εργασιών της χρήσης 2014 διαμορφώθηκε στα 98 εκ. €
Κόστος Πωληθέντων στο 2014 ανήλθε στα 71,4 εκ. €
Μικτό Κέρδος της Εταιρείας στα 26,6 εκ. € μέσα στο 2014
Λειτουργικό Αποτέλεσμα προ Φόρων, Αποσβέσεων και Χρηματοοικονομικών εξόδων (EBITDA) το 2014 ανήλθε στα 20,5 εκ. €

http://www.capital.gr/epixeiriseis/3036 ... idrusi-tis
 
Συνεχίζει η ΕΑΒ την συμμετοχής στο consortium CIRA/ALENIA στο ερευνητικό πρόγραμμα CLEAN SKY II, το οποίο θα παρέχει <Development of an adaptive electric wing and the Flight Test Bed Air Vehicle Technologies>
Θα έχει 2 φάσεις: Στην πρώτη φάση, έρευνα και ανάπτυξη και το ground test (static & functional) και στην δεύτερη φάση την κατασκευή και την πτητική απόδοση σε α/φ μάλλον σε ATR.
To outer wing (spars & ribs) θα κατασκευαστούν από σύνθετα υλικά νέας γενιάς embedded SHM που δεν θα απαιτούν φούρνο. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι το 2021.
 
Παρουσίαση του έργου της ΕΑΒ από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΑΒ κ. Δημήτριος Παπακώστας σε ομιλία του με θέμα «Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα – Ο ρόλος της ΕΑΒ», στο πλαίσιο του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε με θέμα «AFW’s Aviation Development Conference #4» χθες στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

http://www.airnews.gr/2015/09/08/%CF%80 ... %84%CE%B5/

Την Παρασκευή θα γίνει εκδήλωση και παρουσίαση του επετειακού βιβλίου των 40 χρόνων της εταιρείας.
 
Top