Frequency scanner / AirBand

Μια ερώτηση και απο εμένα... μεσω ίντερνετ (liveATC κλπ) ακούμε τις συνομιλίες ανάμεσα στον πύργο και των αεροσκαφών ή κάνω λάθος? Επίσης σίγουρα υπάρχει κάποια καθυστέρηση.. γνωρίζετε πόσο περίπου? Ευχαριστώ
 
iasonaswp":2lp1j9pd said:
μεσω ίντερνετ (liveATC κλπ) ακούμε τις συνομιλίες ανάμεσα στον πύργο και των αεροσκαφών ή κάνω λάθος?
Αν έχεις επισκεφθεί το site γνωρίζεις ήδη την απάντηση. Αν όχι, μια επίσκεψη (feed από το LGAV) θα σου δώσει την απάντηση. :)

iasonaswp":2lp1j9pd said:
Επίσης σίγουρα υπάρχει κάποια καθυστέρηση.. γνωρίζετε πόσο περίπου?
Δεν μπορεί να υπολογισθεί θεωρητικά. Είναι το άθροισμα της καθυστέρησης ψηφιοποίησης του αναλογικού σήματος, της μετάδοσης μέσα από άγνωστης τοπολογίας δίκτυα TCP/IP, σχεδόν σίγουρα ssh tunneling από τον δέκτη μέχρι το liveatc.net για προστασία από τις Αρχές, και μετά μετατροπή πάλι σε αναλογικό στο PC σου. Θα έλεγα 500 ms σαν πρώτη εκτίμηση, ίσως και 1000 ms αν τα δίκτυα είναι αργά.
 
Χαιρετώ το φόρουμ,να παραθέσω ένα pdf με όλες τις ελληνικές συχνότητες της airband (και αρκετά ακόμα ραδιοερασιτεχνικά),ευχαριστώ τον SV1PIZ για την δουλειά του!
http://www.scribd.com/doc/143817725/%CE ... F%84%CE%B1


Επίσης και ένα site με μπόλικες ακόμα ελληνικές και ξένες airband συχνότητες:
http://www.milscan.nl/frequency.php


και τέλος ένα φόρουμ που έχει φετινό αρχείο τις συνομιλίες του LGGG UAC,μέσω του liveatc.net.Από κεί έχω πάρει πολλές πληροφορίες για τα γειτονικά UAC(BRINDISI,NICOSIA,CAIRO κ.α.):
http://forum.scramble.nl/viewtopic.php?f=9&t=102825&start=30


και άλλο τόπικ (ζουμερό)στο ίδιο φόρουμ:
http://forum.scramble.nl/viewtopic.php?f=9&t=75516&hilit=LGGG&start=525
 
Ωραίες πληροφορίες, ευχαριστούμε!
Αν είχαμε και το pdf ως αρχείο θα ήταν καλύτερα :)
 
Φίλε για να μπορείς να κατεβάσεις το αρχείο ως pdf,κάνε μια απλή (δωρεάν) εγγραφή στο scribd και μετά θα σου δώσει δυνατότητα download...
 
Ευχαριστώ αλλά το είχα δοκιμάσει και πάλι ήθελε να πληρώσω...
Τώρα που το ξαναδοκίμασα μου το έδωσε εύκολα το pdf... Ποιός ξέρει! :D
 
Γεια σας, εχω ενα σκανερακι usb της terratec με εξωτερικη κεραια. Τον τελευταιο καιρο ακουω τις συχνοτητες του LGAV. Ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει κανεις τις συχνοτητες της πολεμικης αεροποριας (κυριως ελευσινα, τατοι, ταναγρα) γιατι δεν τις βρισκω πουθενα ;)
 
Δες αυτό το website: Airports in Greece. Μάλλον έχει αυτό που ψάχνεις.
 
...ρε παιδιά εδώ και λίγες μέρες ακούω τρελές παρεμβολές στην airband...ακούω μουσικές,ραδιοερασιτέχνες.....κουλά πράματα..πρώτη φορά,...τοποθεσία θεσσαλονίκη...έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?
 
Περίεργο! Είναι σε συγκεκριμένη συχνότητα ή σε διάφορες?
Μήπως κάνει κανείς αναμετάδωση από άλλες συχνοτητες...
 
Top