Αναζήτηση οικονομικών πτήσεων

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
spotterakis":3b4kh9ti said:
Eαν ειναι με επιστροφή τα 250-280 ειναι παρα πολύ καλή τιμή για Πρωτοχρονιά,διότι γινεται της .....εκδιδομένης στο Εδιμβούργο εκεινη την περίοδο και οι τιμές εκτοξεύονται κατακόρυφα..

τελικά κλείσαμε για Κοπενχαγη με την SAS.
αντε καλες γιορτες παιδια!
 
Καλησπέρα παιδιά,
ψάχνω πτήσεις SKG-URC για 5-15/3. Θέλω να είμαι URC 5/3 και να φύγω από εκεί στις 15. Καθώς είναι για εργασία έχουν συγκεκριμένο ποσό που διαθέτουν. Βρήκα LH σε σκέλος SKG-MUC-PEK-URC (+1 ακόμη πτήση με και επιστροφή από URC-BPL με Tianjin Airlines) . Διαθέτουν έως 800 ευρώ μέχρι URC και διαφορά από την τσέπη μου :( διότι πρέπει να τους δώσω προσφορά με την μεταφορά μου χωριστά.

Αυτό που βρήκα από airtickets είναι όλα με LH cs.
Πάω SKG-MUC Aegean
MUC-PEK (340) Lufthansa ή 330 Air China
PEK-URC (737) Air China

Επιστροφή
URC-PEK 777-200 AIr China
PEK-FRA 747 LH
FRA-SKG 321 A3

Ξεπερνούν κάπου στα 140ευρώ αυτά που θέλω αλλά τα δίνω αφού θα ανέβω σε 330 ή 340 για πρώτη φορά, στο 321 της Α3, 747 για πρώτη φορά και 777-200 (έχω μπει στο 300). Αναγκαστικά διαμονή Φρανκφούρτη αλλά σιγά το πράμα, αφού το σπότινγκ θα πάει σύννεφο. Ίσα ίσα έναν ύπνο εκεί κοντά κάπου. Το θέμα μου εμένα είναι τώρα ότι μέσα από την σελίδα της LH δεν μου βγάζει πτήσεις. Γιατί; Ήθελα να τα κλείσω με μια εταιρία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Επίσης να ρωτήσω που μπορώ να δω τι μίλια θα μαζέψω; Ίσως εξαργυρώσω καμιά πτήση πχ στην επιστροφή αν γίνεται; Λέτε να πιάσω και να κάνω χρυσή της Α3;
 
Είτε με την εταιρεία τα κλείσεις είτε με κάποιο αξιόπιστο πρακτορείο θα εχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Μην ανησυχείς. Τώρα όσον αφορά τα μίλια, μπορείς να τα υπολογίσεις ευκολα. Βρες πρώτα ποσα μίλια είναι το σύνολο των αποστάσεων που θα διανύσεις ( κανε αναζήτησης στο Google) και μετά δες ποιο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου εχει ο κάθε ναύλος. ( Στην airtickets που εψαξες φαίνεται ευκολα, είναι το γράμμα μετά τον αριθμό πτήσης).Κατόπιν στη σχετική σελίδα της Aegean, που επισυνάπτω βλέπεις αν και πόσα μίλια θα αποκομίσεις απο κάθε πτήση ξεχωριστά.
http://el.aegeanair.com/milesandbonus/p ... si-milion/
 
Καλησπέρα και από εμένα.
Θα συμφωνήσω με τον odos-kst, που λέει ότι πρέπει να πρέπει να ψάχνουμε διαφορετικά site την ίδια στιγμή.

Έχω κάνει αρκετά πειράματα, και έχω καταλήξει πως η χειροκίνητη διαδικασία εύρεσης αεροπορικού δίνει καλύτερα αποτελέσματα γενικά. Παρά η αυτόματη διαδικασία πχ skyscanner και άλλα τέτοια αυτόματα. Αναφέρομαι στο skyscanner μιας και το διάβασα πιο πάνω.

Νομίζω πως γενικά όλοι μας έχουμε μάθει την εύκολη λύση. Θέλουμε μια λύση που να μην μας κουράζει καθόλου. Δες ασανσέρ.. που ανεβαίνουμε 5 σκαλιά και μας βγαίνει η γλώσσα έξω. (το κάνω και εγώ) Και πολλά άλλα ακόμα! Και στο περίπτερο να πάω ακόμα, 5 βήματα παίρνω το αμάξι. Καμιά φορά αναρωτιέμαι μήπως όλο αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής μας. Τον γρήγορο ρυθμό κλπ.
Τελικά δεν το πιστεύω αυτό, έτσι θέλουμε να δικαιολογούμε την τεμπελιά μας. Η συνήθεια είναι πολύ δυνατή. "δεύτερη φύση του ανθρώπου" Όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης.

Γενικά αν δεν βρέξεις ποπό ψάρι δεν έχει.
 
Καλημέρα.
Ο χειροκίνητος τρόπος σου δίνει πολλές φορές αποτελέσματα πιο καλά. Το θέμα δεν είναι η διαδικασία αναζήτησης αλλά για τους Χ και Υ δικούς μου λόγους ήθελα να τα κλείσω με μια εταιρία. Για παράδειγμα αν χαθεί η βαλίτσα. Τι κάνεις εκεί; Τηλ στην Α εταιρία Handling στο Α αεροδρόμιο από εκεί στην άλλη και μπλα μπλα μπλα. Ενώ με μια εταιρία ή έστω μια συμμαχία έχεις κατά κάποιο τρόπο το κεφάλι σου ήσυχο. Το ίδιο μπορείς να διαχειριστείς πιο εύκολα και με αλλαγές - καθυστερήσεις. Επίσης έχει τύχει να κλείσω για Α επιβάτη στην Χ τιμή (χειροκίνητα) και στον δεύτερο επιβάτη ανέβηκε η τιμή σε ένα σκέλος (αφού έκλεινα 4 πτήσεις για τον καθένα από άλλες εταιρίες - site).


Πάντως μια δημοσίευση και αυτό για να κριθεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής; Απλά κάποια πράγματα ονομάζονται εξέλιξη και μπορούμε να τα ακολουθήσουμε ή να πάμε με τον δικό μας τρόπο. Αν είναι να ανάβουμε φωτιά με τις πέτρες και να κάνουμε μπάνιο μόνο σε ποτάμια....
 
Καλά μην πιάνουμε τα άκρα, και μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Όλοι ή οι περισσότεροι ασχολούμαστε με την τεχνολογία, και γουστάρουμε. Στο σπίτι έχω και αναπτήρα! ;)
Απλά θέλω να πω, πως η τεχνολογία ενώ σε πολλούς τομείς είναι απαραίτητη και αναγκαία, αλλού είναι περιττή, και δεν είναι απαραίτητη για να κάνει κάποιος την δουλειά του.
 
Απο καιρο εψαχνα ( χειροκινητα και μη ) για οικονομικη ...''προταση'' πτησης , απο ΑΤΗ - CIX . Τελικα καταλαβα οτι αν δεν ...''σπασω'' , την διαδρομη , οικονομια - γιοκ . !!! Πριν απο μερικες ημερες , ανακαλυψα , μια προσφορα με την UX ( Air Europa ) . Απο FCO - MAD - LIM - MAD - FCO = 833 ευροπουλα . Απο ΑΤΗ - FCO - ATH με την VY (Vueling) μονο 91 ευρω , και απο LIM - CIX - LIM με την αγαπημενη LP ( LanPeru ) . Εδω μια υποσημειωση = Εαν ΔΕΝ εισαι Περουβιανος/η , πληρωνεις πολυ παραπανω . 260 ευρω αντι 32 . !!!!!!! :thx:
Παω λοιπον ( αφου σιγουρεψα τα αλλα σκελη ) να κλεισω την πτηση με την πιστωτικη , και 3 φορες , μολις φταναμε στο τελικο σταδιο με πεταγε εξω . :(
Επειδη ηταν Πεμπτη αργα το βραδυ , αποφασισα να ξαναπροσπαθησω το επομενο πρω'ι' . Ξανανοιγω το ΠΙΣΙ , και ω του θαυματος , η τιμη εχει ...''πεταξει'' κατα 75 ευρωπουλα , ποιο πανω . !!!! :rant:
Τι κανουμε τωρα ??? Κριση πανικου = γρηγορα πριν ανεβει και αλλο ( Υπ'οψιν οτι σε αλλες ημερομηνιες , η ιδια πτηση εφτανε τα 1250 ευρω ) .
Φτανω στο τελικο σταδιο ( της αποδοχης της πληρωμης με την καρτα ) και παλι μια απο τα ιδια . !!!! :wall:
Παιρνω τηλεφωνο εναν φιλο ταξιδιωτικο πρακτορα . Του λεω την ιστορια , και τον βαζω να δοκιμασει εκεινος να μου κλεισει την συγκεκριμενη πτηση .
Παλι ομως ..''κολλησαμε'' :? Στο συστημα του ( amadeus ) οι συγκεκριμενες πτησεις , ΑΠΛΑ δεν υπηρχαν . :thx:
Μετα απο μερικες προσπαθειες , σηκωσαμε τα χερια ψηλα , και εκει . !!!!
Ξανακαθωμαι μπροστα στο ΠΙΣΙ , και το κοιταγα σαν :oops:
Και ξαφνικα μου ερχεται η φα'ι'νη ιδεα = ... δεν τρεχω το Ccleaner , να μου ...''σκουπιση'' τα ...''μπισκοτα'' , μπας και κανουμε δουλεια . !!!!
Και , ω του θαυματος = :banana: Μπαινω στο σα'ι'τ της UX , και μου βγαζει τιμη = 810 ευρω .!!!! :D . Συνεχιζω την διαδικασια ( με κομμενη ανασα ) και δεχεται και την καρτα και ολα καλα . !!! :shock: . Τυπωνω τα σχετικα αποδεικτικα ( κωδικους κλπ ) και επιτελους αισθανθηκα να φευγει ενα βαρος απο πανω μου . !!! Τωρα , συμπτωση ηταν , και τελικα την βρηκα την πτηση φθηνωτερα , το προγραμμα βοηθησε , τι ...''παιχτηκε'' δεν ξερω. !!! ( γιατι μετα απο μια ωρα , και απο περιεργεια , την ξαναζητησα την πτηση , με ιδιες ημερομηνιες και ωραρια , και ηταν κοντα 100 ευρω ποιο ακριβα ). !!!
 
Θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα αρκετά περίπλοκο ταξίδι που σχεδιάζω για το ερχόμενο Πάσχα. Τα σκέλη έχουν ως εξής :
SKG--LIM-AQP (συνεχόμενα)
CUZ-LIM (μετά από μια εβδομάδα)
LIM - SKG (μετά από άλλες δυό μέρες)
Οι επιλογές δυστυχώς για ενιαίο εισητήριο είναι περιορισμένες. Η LH δίνει καλές συνδέσεις με σύντομα layovers, αλλά με τιμή που ξεπερνά τα €1700 χωρίς να υπολογίζουμε τα domestic οπότε φτάνουμε κοντά στις €2000. Καλύτερες τιμές μπορεί κανείς να βρει από Ισπανία (MAD και BCN), αλλά με τον κίνδυνο κάτι να στραβώσει στο ταξίδι από και προς εκεί με αποτέλεσμα να χαθούν τα connections και το κόστος να εκτοξευτεί. Επιπλέον, φτάνοντας στην Ισπανία θα πρέπει να πάρουμε βαλίτσες και να τις τσεκάρουμε ξανά πράγμα που χρειάζεται χρόνο (ειδικά αν βάλεις και τον έλεγχο διαβατηρίων στο γυρισμό). Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι καλό και οικονομικό.
Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 8-18/4 ή κάπου εκεί κοντά.

Ευχαριστώ.
 
Θα σου προτεινα να κοιταξεις την AIR EUROPA ( UX ) , και ειδικα το πακετο FCO - MAD - LIM .
LIM - AQP & CUZ - LIM , μονο με την LAN PERU ( LPE ) , θα το εκανα , μια και οι υπολοιπες εταιριες που δραστηριοποιουνται εκει , πετανε ...''σαραβαλα'' . !!!
 
Top