Eπιλογή σχολής

ο αριθμος δεν ειναι δεικτης ποιοτητας αλλα οπωσδηποτε δειχνει τον λογω ποιοτητας προς τιμη (value for money) που ειναι το σημαντικοτερο στη ν εποχη που ζουμε
 
Ότι πληρώνεις παίρνεις. Θέλεις φθηνό χωρίς εκπαίδευση? Πάρτο με αλληλογραφία. Κάποτε περνούσα, σήμερα με τίποτα.
 
Ευχαριστω kouli και Christos55 για τον χρονο που αφιερωσατε για να μου απαντησετε.

Αναφερομαι σε σχολες χειρηστων. Ευχαριστω για την διευκρινηση.

Δεν ενδιαφερομαι να επιλεξω σχολη για να κανω καποια εκπαιδευση οποτε η ερωτηση μου δεν εχει καποιο απωτερο σκοπο πχ. ( να γραφτω στην σχολη που εχει τους περισσοτερους φοιτητες).

Γιατι λες Christo55 καμια απο τις δυο? Υπαρχει καποια αλλη που εχει τους περισσοτερους φοιτητες? Η Egnatia δεν μπορει να συγκριθει με την Global η την Superior? Ποια ειναι η αποψη σας?
Ευχαριστω πολυ
 
Καλησπέρα παιδιά,ειμαι νέος στο forum και θα ήθελα κάνω κάποιες ερωτήσεις.Αρχικά ειμαι 15 χρονων(1η λυκείου) και θέλω να γίνω πιλότος πολιτικής αεροπορίας.Σας ευχαριςτω πολυ για την προθυμία σας να διαβαςετε τις ερωτηςεις μου...Λοιπόν οι ερωτήσεις μου ειναι οι εξής:
1)Στις ιδιωτικές σχολές,οποιος έχει την οικονομική δυνατότητα μπαίνει ή πρεπει να περάσει πρώτα ενα είδος εξετάσεων?
2)Ποια νομίζεται ειναι η καλύτερη σχολη απο θέμα εκπαίδευσης και ποια η ποιο οικονομική? :D
3)Ποσα χρόνια χρειάζεται για να τελειώσεις την σχολη?
4)Με την ολοκλήρωση της σχολής εισαι έτοιμος να γίνεις πιλότος και να πιάσεις δουλειά σε μια αεροπορική εταιρία η θα χρειαστεί να αποκτήσεις και αλλα διπλώματα και αν ναι ποια ειναι αυτά και πως τα αποκτάς?
Αυτά προς το παρών,σας ευχαριστω πολυ
Με εκτίμηση,Σταύρος
 
1)Εξαρτάται από τη σχολή και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις(integrated/modular).Κάποιες σχολές έχουν κάποια entry levels και και κάποιου είδους screening αλλά αφορούν κυρίως τα integrated προγράμματα τους.

2)Οικονομική λύση μόνο Ελλάδα.Καλύτερη σχολή δεν υπάρχει, η κάθε μία έχει τα καλά και τα άσχημα της.Οι περισσότερες,κατά γενική ομολογία,καλές σχολές πατούν πάνω στη φήμη και το όνομα τους και ανεβάζουν το κόστος.

3)1μιση το λιγότερο 5 χρόνια το περισσότερο.Εξαρτάται πάλι από τη σχολή,τον καιρό,τις συνθήκες,το πρόγραμμα που ακολουθείς(integrated/modular) αλλά πάνω απ' όλα εξαρτάται από σένα τον ίδιο.

4)Χρειάζεσαι εκπαίδευση τύπου (Type rating) στο οποίο είτε η εταιρία παρέχει τα κόστη είτε το πληρώνεις από την τσέπη σου.Τα τελευταία χρόνια τείνει να εξαφανιστεί το πρώτο είτε και υπερισχύει κατά πολύ το δεύτερο.Υπάρχουν διάφοροι οργανισμοί στην ευρώπη (ΑΤΟ) που δίνουν type ratings.Μια αντίστοιχη έρευνα θα σε διαφωτίσει.
 
Σε ευχαριστω πολυ φίλε για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου :thx: :thx:
Εχω όμως ακόμα δυο ερωτήσεις:
1)Μήπως γνωρίζεις ποσο μυωπία επιτρέπεται να έχει κάποιος στην πολιτική αεροπορία?
2)Όταν τελειώσεις την σχολη,π.χ. Στην ηλικία των 23-24 θα μπορέσουν να σε προσλάβουν αεροπορικές εταιρίες(αν δεν έχεις βύσμα) αμέσως ή θα χρειάζεσαι και αλλα χρόνια εμπειρίας και αν μήπως γνωρίζεις πως μπορω να αποκτήσω περισσότερη εμπειρία απο αυτήν που θα μου προσφέρει η ιδιωτική σχολη?
Σε ευχαριστω και πάλι φίλε για την προθυμία σου :great:
 
1) (1) At initial examination an applicant may be assessed as fit with:
(i) hypermetropia not exceeding +5.0 dioptres;
(ii) myopia not exceeding –6.0 dioptres;
(iii) astigmatism not exceeding 2.0 dioptres;
(iv) anisometropia not exceeding 2.0 dioptres


2) Αν είσαι τυχερός στα 23-24 και ζήτανε πιλότους ναι.Υπάρχουν δουλειές και χωρίς εμπειρία(με 200 ώρες). Διαφορετικά, περισσότερη εμπειρία ως flight instructor,bush flying,aerotaxi,μικρές regional κ.α.
 
:D Καλησπέρα.Επειδη εχω ακόμα κάποιες ερωτήσεις μήπως θα μπόρεσες να μου λύσεις τις απορίες?.Λοιπον:
1)Σκέφτομαι να τελειώσω πρώτα Οικονομικών και μετα να παω σε ιδιωτική σχολη για πιλότους.Θεωρειτε + στο να σε προσλάβουν άμα έχεις ενα πτυχίο επιπλέον?
2)Ποια σχολη θα πρότεινες στην Ελλάδα?Δεν με νοιάζει το οικονομικό, η εκπαίδευση με ενδιαφέρει..Εξωτερικό προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει
3)Άνθρωποι που έχουν τελειώσει σχολές στο εξωτερικό έχουν περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με άτομα που έχουν τελειώσει Ελλάδα??
Σε ευχαριστω παρά πολυ :thx: ,
Σταύρος :D
 
Καλημέρα είμαι νέος στο forum και επειδή ψάχνω σχολή για να πάρω ATPL, είδα την τιμή που προσφέρει η SKIES AVIATION ACADEMY 39900E.
Επίσης είδα ότι έχουν PA28 warrior kai DA42 καθώς και εξομοιωτή FNPT II.
Σε ερώτηση που τους έκανα σχετικά με την διαμονή μου είπαν ότι παρέχεται με πολύ χαμηλό κόστος.
Η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη σχολή στην Ελλάδα, γνωρίζει κάποιος σχετικά με την συγκεκριμένη σχολή ?
Ευχαριστω
 
Top