LGKV/KVA Kavala "Megas Alexandros"

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Και για να μας τρελάνουν τελείως: :stupid: :doubt:

Traveldailynews":2yk47d7r said:
Επαναλειτουργεί η πρωινή πτήση της Καβάλας

Μετά από τις μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, για την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου Αθήνας - Καβάλας από τις 28 Μαρτίου, αποφασίστηκε από τις Ολυμπιακές Αερογραμμές η επαναλειτουργία του από την Τετάρτη 23 Ιουνίου. Οι πτήσεις θα εκτελούνται από το διεθνές αεροδρόμιο της Καβάλας "Μέγας Αλέξανδρος".

Υπενθυμίζουμε ότι, η διακοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα και τη δυσαρέσκεια του επιβατικού κοινού και σύσσωμου του εμπορικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
 
Aποσπάσματα από σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας:

"Από το αεροδρόμιο της Καβάλας εκτελούνται κάθε εβδομάδα 55 πτήσεις συνολικά, εσωτερικού και εξωτερικού, και αυτές που αφορούν την Αθήνα είναι περίπου 22 με 23. [...] αναμένεται στην «καρδιά» του καλοκαιριού να αγγίξουν τα 70, ίσως να φτάσουν και τα 75."

"Η φετινή αεροπορική σύνδεση είναι ίδια για την Καβάλα σε σχέση με την περσινή, αλλά η επιβατική κίνηση που παρατηρείται είναι μειωμένη με βάση στοιχεία που υπάρχουν. Μείωση παρατηρείται κυρίως στην άφιξη των Βρετανών."
 
Οι ΟΑ κάθε Τετάρτη θα προσφέρουν 3 πτήσεις για KVA

:arrow: 05:20 ΟΑ 950
:arrow: 09:50 ΟΑ 952
:arrow: 19:00 ΟΑ 954

φυσικά με ATR...
 
Σήμερα στο αεροδρόμιο της Καβάλας έφτασε το αεροσκάφος του παππού Μπους, με τον ίδιο και τις εγγονές του (κόρες του George Bush Junior). Απο εκεί έφυγαν κατευθείαν με ελικόπτερο για τη Ν. Πέραμο Καβάλας όπου τους περίμενε η θαλαμηγός της οικογένειας Λάτση, για να κάνουν ολιγοήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και να παρακολούθησουν τους Ολυμπιακούς. ;)
 
Koita na deis pou oi dikoi mou legane: ela kamia volta na se doume. Kai egw to epaiza varus. :D
 
Αξιοποίηση του αεροδρομίου `Μέγας Αλέξανδρος` μέσω του προγράμματος EARD
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005



Μελέτη, με αντικείμενο την εύρεση τρόπων περαιτέρω αξιοποίησης του αεροδρομίου `Μέγας Αλέξανδρος` θα εκπονήσει ο Δήμος Χρυσούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος EARD (Ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Περιοχών με Αεροδρόμια) που χρηματοδοτείται από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Interreg III.

Όπως μάλιστα δήλωσε επί του θέματος ο δήμαρχος Χρυσούπολης, κ. Στέργιος Γκουλφάς, "μέσω αυτού του προγράμματος και με χρηματοδότηση 140.000 ευρώ, ο δήμος θα εκπονήσει μια μελέτη η οποία θα εξετάζει την υφιστάμενη κατάσταση, τις επιπτώσεις της 25χρονης λειτουργίας, καθώς και αυτές που θα προκύψουν από την αύξηση της κίνησης".

Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα `Εμπορευματικές Μεταφορές από τον κρατικό αερολιμένα Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος` αύριο, Παρασκευή 27 Μαΐου. Στην ημερίδα, που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και τους φορείς της περιοχής Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του θέματος από πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους επιμελητηρίων, αεροπορικών εταιριών και άλλων φορέων.

Στο μεταξύ, στη Χρυσούπολη χτες, Τετάρτη και στη Καβάλα σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου διοργανώνεται η δεύτερη διακρατική συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του προγράμματος και εμπειρογνώμονες, προκειμένου να εξετάσουν την πρόοδο του έργου

source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=2
 
Βασικά νομίζω ότι δεν γράφτηκε... οπότε το γράφω εγώ! Εδώ και μερικές βδομάδες υπάρχει λεωφορειακή σύνδεση του αεροδρομίου Μ. Αλέξανδρος με την Καβάλα. Η γραμμή εξυπηρετεί τους επιβάτες των δρομολογίων της Aegean Airlines.
 
Top