Frequency scanner / AirBand

Ναι έχετε δίκιο και οι δυο, μια κακή εγκατάσταση κεραίας <<μπάζει>> στην λήψη, παράσιτα και διπλανές συχνότητες.
Και στη εκπομπή εκπέμπει εκτός από κυρίως συντονισμένη συχνότητα ένα σωρό αρμονικές, όλοι οι άλλοι τις ακούνε εκτός από αυτόν που τις εκπέμπει.
Αυτά που ακούγονται αυτές τις μέρες στην AIR BAND στην Θεσσαλονίκη δεν είναι όλα σε κακές κατασκευές είναι και καιρικά είναι ηλιακές καταιγίδες είναι και εποχικά ανεξήγητα
 
fastmidis":2ng48zbq said:
ειναι κατι μπαρμπαδια (κυριως) που κουβεντιαζουν περι ανεμων και υδατων και αμπελοφιλοσοφουν και τσεκαρουν ο ενας το σημα του αλλου... Τωρα αμα ειναι αδειουχοι η μη δεν ξερω.
Αν είναι αδειούχοι θα το καταλάβεις επειδή:
1. Οι αδειούχοι γενικά είναι πιο προσεκτικοί και δεν ξανοίγονται ιδιαίτερα σε πολιτικά κλπ θέματα (με συγκεκριμένες εξαιρέσεις που γίνονται επίτηδες για να προκαλέσουν)
2. Οι αδειούχοι αναφέρουν περιοδικά τα διακριτικά κλήσεως

Πάντως στις αεροπορικές συχνότητες (118-137 MHz) δεν συχνάζουν οι "μη αδειούχοι", τα συνήθη λημέρια τους είναι 143-144 και 146-147 MHz. Προφανώς κάποιοι από αυτούς είναι πολύ κοντά σου με αποτέλεσμα να υπερφορτώνεται ο δέκτης και να δημιουργούνται φαινόμενα συμβολής δυο συχνοτήτων.
 
μιάς και ανέφερες τους αδειούχους και μη,όντως,οι "παρεμβολείς" δεν επικοινωνούν με τα callsign τους,μιλάνε με τα μικρά τους ονόματα,γενικά δεν υιοθετούν τον ραδιοερασιτεχνικό "κώδικα".Να προσθέσω πως δεν τους ακούω στις συχνότητες των αναμεταδοτών ή επαναληπτών,ούτε και στις μπαντες των pmr,lpd,gmrs,cb κτλ.Ακόμα και σε κάποια marine κανάλια τους πιάνω καμπάνα!Αναφέρομαι για δυτική Θεσσαλονίκη πάντα.
 
Χμμ...συνελήφθη λέει "ραδιοπειρατής" στη Δ.Θεσσαλονίκη που έκανε και παρεμβολή στις συχνότητες της Υ.Π.Α.
Αναδημοσιέυω το άρθρο....
"

Χειροπέδες σε έναν 42χρονο ιδιοκτήτη παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού πέρασαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Κοινωνικών και Πολιτικών Ζητημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η

έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αρμόδιους υπαλλήλους του Περιφερειακού Γραφείου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Σε βάρος του 42χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού, η οποία μάλιστα σύμφωνα με την αστυνομία δημιουργούσε παρασιτικό σήμα σε συχνότητα που ανήκει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Οπως διαπιστώθηκε το «στούντιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ήταν στο διαμέρισμα του 42χρονου στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, ένας μίκτης, ένας πομπός, μία κεραία, καλώδια ρεύματος, ήχου και εικόνας. Ο 42χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης."

http://www.seleo.gr
 
Καλησπερα σε ολη την παρεα ,μετα απο σχεδον 3 χρονια επανερχομαι ξανα στο φορουμ για να ζυτησω και παλι την βοηθεια σας.Εχω εδω και 3 χρονια τον δεκτη της AYCOM TO 107 και δεν μπορω να ακουσω την αιρμπαντ καθολου,δηλαδη σε ολο το φασμα συχνοτητων της αεροποριας.Ενω στις αλλες συχνοτητες των ραδιοερασιτεχνων και των marine ακουγονται κανονικα.Δεν ακουγεται τιποτα ουτε καν οταν ειναι με το σκουελς τελειος στο μηδεν,που θα επρεπε να ακουγεται τουλαχιστον το παρασιτο της ανοιχτης συχνοτητας!Γνωριζει κανεις κατι για το προβλημα αυτο?Του εκανα και reset με καποιο τροπο που βρηκα στο ιντερνετ αλλα παλι τα ιδια,το αφησα και χωρις μπαταριες μια βδομαδα και παλι τιποτα!Και ολα αυτα στα ξαφνικα χωρις να πεσει καν κατω στο πατωμα η οτιδηποτε αλλο!Οποιος γνωριζει παρακαλω ας με ενημερωσει.
 
Εχω και εγω , αυτο το σκανερ . Καποτε που μου παρουσιασε ενα παραπλησιο προβλημα , του εκανα το εξης ρεσετ =
How to reset the Maycom AR-108 , to the factory settings :

Push and hold AI + FUNC and turn the scanner on.

The message INITIAL are shown in the display..

Now is the Maycom AR-108 reset to the factory settings,

with 124 MHz stored i memory channel 1 in the Air band,
and with 156 MHz stored i memory channel 1 in the "VHF band".

Καλη τυχη .
Εαν ακομα και με αυτην την ενεργεια δεν επανελθει , σου προτεινω να καλεσεις , τους εξυπηρετικοτατους ιδιοκτητες της επιχειρησης Freebytes στο τηλεφωνο 2105132673 , και να ζητησεις την βοηθεια τους .
 
------ΠΡΟΣΟΧΗ-----Στην Air band η διαμορφωση ειναι ΑΜ οχι FM
 
Ναι εκανα και ρεσετ αλλα δεν αλλαξε τιποτα .Ξερω επισης πως η διαμορφωση πρεπει να ειναι ΑΜ αλλα ετσι και αλλιως το δεκτακι αυτο δεν εχει επιλογη τετοια το κανει μονο του,ειναι προγραμματισμενο αυτοματα να γυρναει μονο του σε ΑΜ καθε φορα που επιλεγεις για ακροαση την Airband, απο τι ξερω δηλαδη!Εστειλα ενα ε μαιλ στην Μαυκομ μπας και απαντησει κανεις και βλεπουμε!
 
Γεια σαs
θα ηθελα και εγω εαν γινεται μια γνωμη καθωs το θεμα scanner μεχρι τωρα με εχει απογοητευσει.
Εδω και 10 σχεδον χρονια εχω ενα Alinco DJ-X3 στο οποιο εχω βαλει μια κεραια Diamond SRH789. Κατοικια στη περιοχη τηs Καλιθεαs στην Αθηνα, αλλα ταξιδευω τακτικοτατα σε ολο το κοσμο και το εχω σχεδον παντα μαζι μου.
Η ληψη του με εχει απογοητευσει, παραδειγμα αυτη τη στιγμη μετα βιαs ακουω το ΑTIS ενω εχει τυχει πριν 1 μηνα να ειμαι στο Sydney στην Αυστραλια 1 μιλι απο το αεροδρομιο, με κανενα εμποδιο μπροστα απεναντι στην ακτη και να μη μπορω να πιασω σχεδον τιποτα. Διαμορφωσειs απο W-A κτλ τιs εχω δοκιμασει ολεs, Τισ ευκολεs συχνοτητεσ radio-fm κτλ τιs πιανει ευκολα.
Θα ηθελα λοιπων να ρωτησω, εκτοs απο ενα τροφοδοτικο, υπαρχει κατι αλλο που να μπορω να βαλω για να βελτιωσω τη ληψη? Εαν βαλω εξωτερικη κεραια, ισωs να αποδοσει καλυτερα και τι κεραια να βαλω και τι χρειαζεται ενδιαμεσα, πχ ενισχυτεs η κατι αλλο?
Επειδη δεν εχω δοκιμασει αλλα scanners, ειναι το ιδιο δυσκολο? Μηπωs να αγοραζα ενα αλλο?
Εκτιμιτεα η γνωμη σαs και ευχαριστω πολυ.
 
Δεν εχω το συγκεκριμενο σκαννερ , αλλα στην προσπαθεια μου , να σε βοηθησω , ανακαλυψα αυτην την οδηγια σε μια σχετικη με το αντικειμενο σελιδα του διαδυκτιου = .... αν βάλετε τον εξασθενητή ( Attenuator ) σε θεση ΟΝ , αυτη η ενεργεια θα μειώσει την ικανότητα ληψης σήματων .......
 
Top