Spotting in Athens (LGAV/ATH)

Πραγματικα αν γινεται με ενα PM να εχω τνη απαντηση αυτη με το ονομα του υπευθυνου που στην εστειλε θα ηταν τελεια γιατι καποιοι ασχετοι εκει μεσα δεν εχουν τη να κανουν και μας δημιουργουν θεματα, οποτε ενα τετοιο εγγραφο θα ειναι αρκετα χρησιμο. Ευχαριστω.
 
Αγαπητέ κάνε ένα ερώτημα προς το Δ.Α.Α να πάρεις προσωπική απάντηση και να έχεις το έγγραφο μαζί σου να το δειχνεις αν χρειαστεί.Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.Αρκεί να σου πω ότι η ίδια κυρία που υπέγραψε την απάντηση προς εμένα ότι δεν απαγορεύεται,μου είχε πει δια τηλεφώνου ότι απαγορεύεται....

Αν μπορείς γράψε πότε αντιμετώπισες πρόβλημα και τι είδους.
 
Προτασεις για planespotting στο ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Φιλοι μου την καλησπερα μου,

Θα ηθελα να μαθω ποια ειναι η καλυτερη προσβαση για να κανεις planespotting απο τον 03R......
Η περιοχη που ειναι προς το κτηριο της Ολυμπιακης υποστεγο Αεροπλοιας επιτρεπεται
για φωτογραφιση???

Ευχαριστω για το χρονο σας και καλο Σ/Κ να εχετε
 
Καλησπέρα σε όλους,

μετά από χρόνια ίσως απουσιας από τα spotting "καθήκοντα" μου, πετάχτηκα μέχρι το LGAV τις προάλλες για ξεσκούριασμα.

Δεν πέρασε λίγη ώρα και στο παρκινγκ του ΙΚΕΑ ήρθε σεκιουριτας που μέσα από την περίμετρο άρχισε τα δικά του , απαγορεύεται η φωτογράφηση μπλα μπλα. Ζοχαδιασμένος εγώ - για άσχετο λόγο από πριν - , μπουρ μπουρ, "υπαρχει η απόφαση της ΥΠΑ τάδε" , μπλα μπλα, (το ποιήμα το έχω πει τουλάχιστον 10 φορές) και "κάνε μας τη χάρη μίλα με τους από πάνω να σε ενημερώσουν" τέλος πάντων έφυγε αφου άραξε μεσα στο αμάξι του κάνα τέταρτο ακριβώς εκεί που καθόμουν, με απότελεσμα να χάσω καλή λήψη απο το 345 της Emirates και να μου σπάσουν τα νευρα. Φευγοντας όμως τόνισε ότι ο κανονισμός που ίσχυε έχει αλλάξει και "θα έχουμε πρόβλημα".

Επείδη το παλικάρι ήταν τελειως καμμένος από τα γύρω γύρω και εμφανώς άσχετος, προφανώς η τελευταία του ατάκα , του υπαγορεύτηκε από τον ασύρματο και επιστρέφοντας σπιτι λέω "λες να είχε δίκιο ? ". Βέβαια αν ήταν όντως έτσι δεν έπρεπε να φωνάξει αστυνομία?

Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν "check for updates" το AIP όπου παρατήρησα στην πλέον πρόσφατη έκδοση:

Code:
1.2.7 Miscellaneous information 
1.2.7.1 Carrying of cameras on board aircraft 
1.2.7.1.1 Photo or movie cameras can be used for regular or movie pictures on board aircraft by passengers travelling 
to/from Greece on any airline (scheduled or non-scheduled flights) under the following conditions: 
a) The use of video or photographic cameras is prohibited at MIL aerodrome or when flying within MIL CTRs and/or MIL ATZs. 
b) Photos or movie pictures should not be taken during take-offs and landings at the following aerodromes: LGTS - 
THESSALONIKI/ MAKEDONIA, LGIR - IRAKLION/ NIKOS KAZANTZAKIS, LGKV - KAVALA/ MEGAS ALEXANDROS, LGLR 
- LARISSA, LGLM - LIMNOS/ IFAISTOS, LGPZ - PREVEZA/ AKTION, LGSR - SANTORINI, LGSY - SKIROS, LGKL - 
KALAMATA, LGAD / ANDRAVIDA, LGRX - ARAXOS, LGBL - ALMIROS/ NEA ANCHIALOS and LGSA - CHANIA / IOANNIS 
DASKALOGIANNIS. 
c) Only simple cameras should be used without any diameter tele-lens attachment. 
d) Only commemorative pictures should be taken and not for commercial or any other purpose. 
Note: For commercial pictures prior special permission of the Civil Aviation Authority is required.

Προσέξτε στην εισαγωγή (1.2.7.1.1) την διαφοροποίηση με το εκ 1996 έγγραφο της ΥΠΑ, στο οποίο αναφέρονταν και οι επισκέπτες, ενώ εδώ τίποτα για δαύτους , εμάς δηλαδή , ενώ αν υποθέσουμε ότι - αντε - το ξεχάσανε και εννοούν και αυτούς.. στο c) μας λέει - και εδώ είναι το ΜΠΑΜ -ότι πρέπει να βγαίνει το αεροπλάνο στο 1/20 του κάδρου.... "Only simple cameras should be used without any diameter tele-lens attachment. "

Τελικά τι γίνεται ρε παιδιά? Έχουμε θέμα καινούργιο και δεν το έχουμε πάρει πρέφα? Έφταιξε το τραμπούκικο ύφος μου (που δυστυχώς παντα παίρνω όταν κάθε είδους "όργανο" προσπαθει να με ψαρώσει, "ποιον θα ψαρώσεις βρε πόντικα, 20 χρόνια αμφίβιος ΚΔ" ? ) Ή όντως είχε δικιο?
 
Έτσι όπως είναι διατυπωμένο (στην κρατικιστική διάλεκτο) αφορά την φωτογράφηση επί αεροσκάφους. Δηλαδή το 1.2.7.1.1.a είναι όρος του 1.2.7.1.1 "regular pictures on board aircraft by passengers" και δεν αφορά λήψεις από το έδαφος, πολύ περισσότερο από θέσεις εκτός αεροδρομίου.

Από την άλλη μ,ε τους καρεκλοκένταυρους της ΥΠΑ και την ορδή των σεκιουριτάδων ποτέ δεν ξέρεις που βαδίζεις, μπορεί να σου έλθει από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ά, σχετικά με τι του είπαν στον ασύρματο, σε βεβαιώνω από άμεση προσωπική γνώση ότι οι προϊστάμενοι των σεκιουριτάδων είναι πιο πορωμένοι. Συνήθως είναι πρώην ειδικών δυνάμεων και ζουν στην κοσμάρα τους, είναι δε αρκετά έξυπνοι (ή κουτοπόνηροι) ώστε να σερβίρουν οτιδήποτε σχετική δικαιολογία.
 
Αργότερα θα σκανάρω την απάντηση που μου έχουν δώσει εγγράφως σε ερώτημά μου από το ίδιο το αεροδρόμιο σχετικά με τη φωτογράφιση.ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.Και κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμύθι και η "νομοθέτηση" από αναρμόδιους ανθρώπους.Ούτε εκτός ούτε εντός αεροδρομίου απαγορεύεται,αρκεί να μην εμφανίζονται πρόσωπα επιβατών.
 
Σας παραθέτω την απάντηση που μου είχαν δώσει πριν 1 περίπου χρόνο από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" σχετικά με την απαγόρευση ή μη της φωτογράφισης στους χώρους του αεροδρομίου κλπ.

Καλό είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να κάνει αίτηση να πάρει και προσωπική απάντηση,γι'αυτό το λόγο έχω αφαιρέσει κάποια στοιχεία όπως οι χειρόγραφες υπογραφές των στελεχών που μου απάντησαν καθώς επίσης και αριθμούς πρωτοκόλλων κλπ.Το παραθέτω απλώς προς ενημέρωση.
 

Attachments

  • aiares.pdf
    95,5 KB · Προβολές: 271
"Συν-περιστεριανέ" (!) σύντροφε Luz , σε ευχαριστώ. Τουλάχιστον μου έφυγαν τα τελευταία ψίγματα αμφιβολίας. Καλό μας spotting!
 
Ξανά τα ίδια...
Σήμερα το πρωί σεκιουριτάς του αεροδρομίου σταμάτησε στην περίφραξη του 03L και μου είπε "απαγορεύονται οι τηλεφακοί".Δεν τον ρώτησα αν πάρω έναν fisheye αν μου επιτρέψει να φωτογραφήσω...Φυσικά επικαλέστηκα τη γραπτή απάντηση που μου έδωσαν από το αεροδρόμιο το 2013,και μου είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί...Ήταν αρκετό να μου χαλάσει τη διάθεση όμως...
 
Top