Frequency scanner / AirBand

jsh4all Σ'ευχαριστω για το σχολιο, δε το γνωριζα, ωστοσο εκανα ενα hard reset στο δεκτη κ μπορω να πω πωs δουλευει λιγο καλυτερα. Το επομενο βημα ειναι να το κανω οικιακο, του εβαλα ηδη ενα παραπλησιο τροφοδοτικο στα 12v/1.5a κ τωρα ψαχνω να βρω τι κεραια εξωτερικη θα μπορουσα να βαλω κ αν χρειαζεται κατι αλλο ενδιαμεσα για να αντισταθμισουμε πιθανων απολειεs απο 10μετρα καλωδιο.
Καμια καλη ιδεα για κεραια, οσο μικροτερη κ αποτελεσματικη γινεται (ωστε ισωs και να τη παιρνω μαζι στα ταξιδια), αλλα και για το αν χρειαζεται κατι αλλο ενδιαμεσα για να το βελτιωσω οσο γινεται?
 
Ανεφερες οτι μενεις στην Καλλιθεα . Με το αεροδρομιο στα Σπατα , το βλεπω λιγο δυσκολο , να μπορεσεις να ακουσεις , ακομα και με εξωτερικη κεραια . Για τα ταξιδια σου , θα σε συμβουλευα να προμηθευτεις την ποιο μικρη και διακριτικη κεραιουλα , που υπαρχει διαθεσημη ( διοτι , οι ΜΗ γνωστες του χομπυ , εχουν μια ταση να ...''φρικαρουν'' , οταν ... ) , καθως και ενα ζευγαρι ακουστικα . Την καταλληλη βοηθεια , μπορεις να την ζητησεις απο τους παντα εξυπηρετικους ιδιοκτητες της επιχειρησης FREE BYTES ( http://www.freebytes.com/catalog/index.php )
 
Ξενύχτι παρέα με το σκανεράκι μου και ποιοτική deep house μουσική στο βάθος, τέλος off topic.

Ίσως τα μόνα που γνωρίζω περί air-band και σκάνερ είναι το πώς να γυρίσω στην σωστή συχνότητα και στην συνέχεια να ακούσω το tower καθώς και τα αεροσκάφη. Συνήθως (καλή ώρα όπως στην σημερινή JU526) ακούω το LGTS, 118.1 (tower), 120.8 (approach), 127.5 (ATIS). Έχω στην κατοχή μου το ξακουστό Alinco DJ-X3 με την μαμά κεραία με το οποίο στην συχνότητα 118.1 ακούω με το ζόρι το tower, ενώ το αεροσκάφος ακούγεται καθαρά, στην 120.8 όλα πεντακάθαρα όπως και στο ATIS στην 127.5, το κακό είναι ότι μόλις διαπίστωσα πως η κεραία μου έχει κοπεί στα δύο (δεν γνωρίζω αν πρέπει να είναι έτσι απο το εργοστάσιο η αν κόπηκε χωρίς να το καταλάβω), σας παραθέτω πιο κάτω την σχετική φωτογραφία. Επίσης προκειμένου να ακούσω καθαρά τις συνομιλίες πρέπει σχεδόν πάντα να πατάω το κουμπί στην αριστερή πλευρά του σκάνερ, το οποίο παράγει έναν ήχο όπως κάνουν τα χιόνια της τηλεόρασης που λέμε, καθώς και να βρίσκομαι είτε στο παράθυρο είτε στο μπαλκόνι.

Συχνότητες πιο μακριά των προ αναφερόμενων είναι αδύνατον να τις ακούσω, και ρωτώ, η τωρινή κατάσταση της κεραίας παίζει ρόλο σε όλα αυτά? Τι πιστεύεται ότι φταίει? Εσείς που έχετε το ίδιο σκάνερ έχετε αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα? Μήπως είναι όλα εντάξει και απλώς είμαι πολύ απαιτητικός σχετικά με τις επιδόσεις του σκάνερ?

Και πέρα από όλα αυτά θέλω να ακούω όσο το δυνατόν πιο μακριά, αν είναι δυνατόν όλων τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, πχ. να ακούω ένα αεροσκάφος που απογειώνεται από το LGTS μέχρι και την προσγείωση του στο LGIR. Τι πρέπει να κάνω? Να πάρω άλλο μηχάνημα? Διάβασα κάποια post σχετικά με την τηλεσκοπική κεραία SRH 789, λέτε να με καλύψει? Έχετε κάποια άλλη κεραία υπόψιν? Λέτε να βάλω μια μεγάλη εξωτερική κεραία?

Όσων αφορά την περιοχή, κατοικώ στην Περαία της Θεσσαλονίκης, πρώτο τραπέζι πίστα στο Μακεδονία, για να καταλάβετε καλύτερα οι περισσότερες φωτογραφίες μου είναι τραβηγμένες από εκεί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο ανάμεσα σε εμένα και στο αεροδρόμιο το οποίο να ενοχλεί, είμαι σχετικά ψηλά, τρίτος.

Το ξέρω κατάντησα κουραστικός, αρκετές οι ερωτήσεις, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!! Καληνύχτα και καλημέρα σύντροφοι και συντρόφισσες!! :great:
 

Attachments

  • DSC_0019.JPG
    DSC_0019.JPG
    51,7 KB · Προβολές: 3.155
Σίγουρα η σπασμένη κεραία σου καταστρέφει τη λήψη!
Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις αγοράζοντας/φτιάχνοντας μία νέα, ίδιου τύπου.

Μετά μπορείς να δοκιμάσεις κάτι πιο μόνιμο ίσως (κεραία έξω, ψηλά) για καλύτερη λήψη, αλλά δεν έχω ιδέα μέχρι που θα πιάνεις. Θα απαντήσει κάποιος με παραπάνω εμπειρία :)
 
Λοιπόν φίλε,ξεκινάς με την SRH-789,ανοίγει μέχρι τα 40 εκατοστά και ξεμπερδεύεις,είναι ότι το καλύτερο (για ακρόαση airband) για φορητή χρήση,την έχω και μιλάω εκ πείρας,τιμή γύρω στα 25-30 ευρώ.Αν ανέβεις και κανένα Πανόραμα-Χορτιάτη,θα χαζέψεις,ακούς πρακτικά όλο το Ελληνικό FIR και ιταλία,αλβανία,σκόπια,βουλγαρία,τουρκία...
Αν όμως θέλεις την καλύτερη δυνατή εμβέλεια λήψης εντός σπιτιού,πρέπει να έχεις κεραία σε ψηλό σημείο,δλδ να ανεβάσεις κεραία στην ταράτσα και όσο ψηλότερα μπορείς,κατεβάζεις και καλώδιο μέχρι το δωμάτιο σου.Απο προσωπική χρήση προτείνω την DIAMOND RH-770 η οποία ανοίγει μέχρι τα 93 εκατοστά.
Εγώ με την 770,στους Αμπελόκηπους δυτ.Θεσ/νικη,σε ταράτσα τριόροφης και με ένα απλό ομοαξονικό καλώδιο,πιάνω ανατολικά μέχρι έξω απο Κέρκυρα που καλούν το atc του BRINDISI,δυτικά μέχρι λίγο μετά την Αλεξανδρούπολη,νότια μέχρι και Αθήνα και βόρεια μέχρι και Κόσοβο.Σχεδόν όλο το ελληνικό FIR το ακούω(χωρίζεται σε τομείς-sectors και κάθε τομέας έχει την συχνότητά του ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο).Επίσης αλβανία,σκόπια και τη μισή βουλγαρία.Κεραία κόστος στο 40άρι και καλώδιο κάνα 5-15 ευρώ.
Αξίζουν τα λεφτά και οι 2 κεραίες η γνώμη μου και θα ακούς ατελείωτες ώρες μπόλικες συχνότητες!
Πιστεύω πως νότιο Αιγαίο και απέναντι τουρκία θα πιάνεις λόγω της θέσης σου.
Και άμα τις βάλεις,γράψε μας τις εντυπώσεις σου!
 
Ευχαριστώ για τις μέχρι στιγμής απαντήσεις σας, όντως έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για την RH-789, και βλέπω πως η τιμή της έχει πέσει αρκετά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Ναι θα ήθελα την πιο μακρινή και καθαρή ακρόαση εντός του σπιτιού (να μην χρειάζεται να ανεβαίνω Χορτιάτη η πλαγιαρη αλλά να τα ακούω από το γραφείο μου). Μιλάμε για συχνότητες όπως controls, lgav tower, lgir κλπ.Το maximum ύψος που μπορώ να φτάσω για να τοποθετήσω μόνιμη κεραία είναι η ταράτσα (τέταρτος).

Το να εγκαταστήσω την RH-789 στο ίδη υπάρχων σκάνερ είναι κάτι που θέλει ιδιαίτερες γνώσεις, η απλά πρέπει να την κουμπώσω?
 
Γεια σας. Ενδιαφερομαι να αγορασω το Alinco DJ-X30 http://www.meimaris.gr/alinco-dj-x30.html. Απο αυτα που διαβασα στο forum εδω αλλα και γενικα σε λοιπα sites εχω ακουσει και καλες και μετριες κριτικες ως προς την αποδοση τιυ ηχου. Ποια ειναι η αποψη σας, ως εμπειροτεροι; Ευχαριστω.
 
Αν το θελεις για την αιρ μπαντ η ποιοτητα ηχου δεν ενδιαφερει δουλευει ΑΜ και εχει παντα βουισμα γραψε για τι δουλεια το θελεις
 
Ναι, 99% για air band το θέλω. Ευχαριστώ.
 
Έρευνα αγοράς για φορητό scanner

Γεια σας παιδιά . Θα θελα να αγοράσω ένα φορητό scanner για να ακούω συνομιλίες πύργου ελέγχου με αεροσκάφος . Είμαι καινούριος στο aviation hobby συγχωρέστε με αν δεν το λέω σωστά. Ένας μου πρότεινε αυτό στα 89 eu (UNIDEN UBC30XLT / ΦΟΡΗΤΟ SCANNER https://www.alexopoulos-electronics.gr/ ... stprice.gr) . Μήπως ξέρει κανείς ηλεκτρονικά καταστήματα ελληνικά και ξένα, να ρίξω μια ματιά ? Μέχρι 100 ευρώ μπορώ να διαθέσω .. Χρειάζεται άδεια για να έχουμε δέκτη ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Φιλικά
Μικές
 
Top