Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Εχω μια ερωτηση σχετικα με την χρεωση αποσκευων σε υπερατλαντικο ταξιδι οπου τα πρωτα σκελη του ταξιδιου ( CHQ-ATH-MUC) ειναι operated by Aegean Airlines και το υπερατλαντικο σκελος (MUC-JFK) operated by Lufthansa.
To ταξιδι εγινε με εξαργυρωση μιλιων της United Airlines και εμφανιζει ως χρεωση 2ης βαλιτσας 40 ευρω (!).
Ξερετε πως προεκυψε αυτη η χρεωση και αν μπορω να προπληρωσω απο τωρα την δευτερη βαλιτσα καλωντας την Α3;
 
Μήπως γνωρίζει κανείς ποιό μήνα-μήνες είναι η σωστή περίοδος για να βρεί κανείς φθηνά εισητήρια με την αιγαίου;
 
Από την μικρή προσωπική εμπειρία, θα έλεγα αρχές με μέσα Γενάρη (γενικά στις περισσότερες αεροπορικές ισχύει αυτό), μετά κάποια στιγμή τέλη Ιουλίου-Αύγουστο που ξαναβγάζει προσφορές καλές για χειμώνα. Το καλύτερο πάντως, γράφεσαι στο newsletter της aegean, και έχεις το νου σου όταν σου στείλει e-mail. :great:
 
Η πτήση А3971 για 12 Ιουνίου έχει ακυρωθεί .
Τώρα που πήγε να κάνει ο άνθρωπος Check-in κατάλαβε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Τόσο δύσκολο είναι να πάρουν τηλέφωνο από την εταιρεία να τους ειδοποιήσουν ότι έχει γίνει αλλαγή στην πτήση τους.
Τσιγκουνιά σε όλο της το μεγαλείο.
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι εκεί η αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες και αν κάποιος έρχεται στην Ελλάδα μέσο Μόσχας θα έχει ακόμα αγοράσει εισιτήρια για άλλη πτήση .
Και μετά μιλάμε ότι η ιδιωτικές είναι καλύτερες από τις κρατικές.
Αυτήν την αδιαφορία δεν μπορώ να την καταλάβω.

Βάλτε κάποιον η από εδώ η από εκεί να τους παίρνει τηλέφωνο για να γνωρίζουν πότε γίνονται αλλαγές και ποιες είναι οι καλύτερες λύσεις.
Τόσο δύσκολο είναι ;
 
Αγαπητέ Γεώργιε,

Όταν ο επιβάτης κάνει μόνος του την κράτηση, το σύστημα ζητάει έναν έγκυρο αριθμό τηλεφώνου και ένα e-mail, για αυτόν ακριβώς το λόγο: για να στέλνει ενημερώσεις με SMS ή e-Mail, που αφορούν το ταξίδι του (και όχι μόνο για να σπαμάρει διαφημίσεις). Εάν ο επιβάτης, δεν ελέγχει τα e-mail του, τότε είναι δικό του θέμα. Επίσης, εάν η κράτηση έχει γίνει από ταξιδιωτικό γραφείο, τότε η ειδοποίηση έρχεται σε μία από τις "Queues" του συστήματος, δηλαδή κάποιες «ουρές» κρατήσεων, όπου έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και χρειάζεται να παρέμβει ο χρήστης ή να ενημερωθεί ο πελάτης. Δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κάποια αλλαγή από τον προγραμματισμό και να μην έπεσε η κράτηση σε μία από τις Queues.

Είμαι 1.000.000 % σίγουρος, ότι ένα από τα δύο έχει σίγουρα συμβεί. Το θέμα είναι ότι στην α) περίπτωση ο επιβάτης δεν έλεγξε το inbox του και β) περίπτωση ο υπάλληλος του γραφείου δεν ενημέρωσε τον επιβάτη.
 
Σε αυτή την περίπτωση τώρα που το κοίταξα έχει κάνει λάθος νομίζω ο επιβάτης αφού η πτήση είναι Μόσχα -Αθήνα και απλώς το συμβούλεψα να κάνει Check-in μέσω αγγλικής έκδοσης.
Ότι και να είναι πρέπει να βρεθεί μια λύσει. Δεν μπορείς τον επιβάτη να το έχεις σε αγονία ότι αύριο μπορεί να γίνει αλλαγή στην πτήση του και να το μαθαίνει την τελευταία στιγμή.
Αν δουν ότι ο επιβάτης πριν μια εβδομάδα δεν έχει επικοινωνήσει με την εταιρία η μόνος του δεν έκανε τις αλλαγές που πρέπει πάει να πει ότι δεν έχει ειδοποιηθεί.
Έχω πάρα πολλά παράπονα για αυτό το θέμα.
Αν είναι να διώχνουν τον κόσμο για κάτι ψίχουλα ας το κανουν και ας κρατήσουν την ίδια πολίτικη.
 
Georgi_1964":80y74rjr said:
Αν δουν ότι ο επιβάτης πριν μια εβδομάδα δεν έχει επικοινωνήσει με την εταιρία η μόνος του δεν έκανε τις αλλαγές που πρέπει πάει να πει ότι δεν έχει ειδοποιηθεί.
Προφανώς δε σοβαρολογείς!!! Αν ήταν οι εταιρίες να κοιτάνε και ποιος δεν έχει επικοινωνήσει ή ποιος δεν έχει ανοίξει τα mail του για να τον πάρουν από το χεράκι και να τον πάνε "άτα", ζήτω που καήκαμε. Λίγο προσγείωση στην πραγματικότητα δε βλάπτει.
 
Γιώργο συγκρίνεις τις δίκες σου γνώσεις με τις γνώσεις των άλλων.
Εγώ προσωπικά πολύ καλά γνωρίζω πως και τι πρέπει να ελέγξω όμως είναι πάρα πολλοί που μπορεί να έχουν αγοράσει για πρώτη φορά αεροπορικά εισιτήρια . Για αυτούς και γράφω.
 
Αυτό που γράφεις δεν έχει σχέση με τις αεροπορικές γνώσεις τις δικές μου. Και πιο πάνω δε μιλάς για τους επιβάτες αλλά παραπονιέσαι γιατί η αεροπορική εταιρία δεν ειδοποιεί τους επιβάτες που δεν ξέρουν ή πετάνε για πρώτη φορά. Όποιος κλείνει εισιτήρια, έστω και πρώτη φορά, δεν είναι 5 χρονών. Να διαβάσει τους όρους του εισιτηρίου ή να συμβουλευτεί ένα πρακτορείο. Μην τα θέλουμε όλα στο χέρι. Αεροπορικό εισιτήριο κλείνουν. Δεν αγοράζουν μακαρονάδα στο εστιατόριο. Και στο κάτω κάτω η εταιρία δε θα ρίξει τα Ταρώ να δει ποιος έχει ξαναπετάξει και ποιος όχι!!!
 
Εντάξει τώρα τα παράπονα δεν είναι προσωπικά δικά μου άλλα των ρώσων και των ουκρανών .
Αυτά τα παράπονα μας τα γράφουν δω και χρονιά.
Εγώ απλός τα γράφω για να γνωρίζουν.Από την στιγμή που πουλάς κάτι πρέπει να είσαι τέλειος σε πολλά πράγματα για μην χάσεις το πελάτης.
 
Top