Συντριβή A320 germanwings στη νότια Γαλλία

Καλώς δικαίωμα του καθενός είναι να έχει την άποψή του. Ωστόσο αν δεν βγει τελικό πόρισμα από τους εμπειρογνώμονες, δεν θα δεχθώ αβίαστα ότι περνάει στα media.
 
Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι δεν πρόκειται απλά για θέση των media, αλλά επίσημη ανακοίνωση του εισαγγελέα της Μασσαλίας ο οποίος σίγουρα δεν την έβγαλε αβίαστα αλλά σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες.
Και εμένα μου φάνηκε παράξενο όταν τον άκουσα σε απευθείας μετάδοση, αλλά τα ευρήματα φαίνεται να τον επαληθεύουν.
 
Οι πρώτες επίσημες αμφισβητήσεις της υπόθεσης της αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη:
Οι τρεις ασάφειες στο σενάριο αυτοκτονίας του Λούμπιτς - Τί λέει έμπειρος Γάλλος πιλότος

Βέβαια, κοντός ψαλμός αλληλούια!
Με το DFDR μπορούν να ξεκαθαρίσουν κάποιες λεπτομέρειες.
Λίγες μέρες ακόμα υπομονή για να βγουν και αυτά τα στοιχεία!
 
AGV":3lbnhuzd said:
Οι πρώτες επίσημες αμφισβητήσεις της υπόθεσης της αυτοκτονίας του συγκυβερνήτη

Κατ´αρχάς, δεν είναι επίσημες. Ένας πρώην ξερωγώ λέει τη γνώμη του.

Στα σημεία 1 και 2 που θίγει, έχω απαντήσει στη σελίδα 5 αυτού του thread.

Το σημείο 3 είναι όντως παράξενο μιάς που στη συνέντευξη του Γάλλου δικαστικού, όταν περιέγραφε τι ακουγόταν στο CVR, δεν είπε τίποτα για την κόρνα που έπρεπε να ακουγόταν όταν ο Κ1 προσπάθησε να επιστρέψει στο πιλοτήριο. Θεωρώ ότι ήταν αμέλεια.
 
Εντάξει, κι εμένα μου είχε κάνει εντύπωση όταν ο Εισαγγελέας είχε πει (τουλάχιστον αυτό του είχαν αποδώσει, δεν ξέρω γαλλικά για να είμαι και σίγουρος) οτι φωνές αγωνίας ακούστηκαν από την καμπίνα επιβατών μόνο τις τελευταίες στιγμές. Μου φάνηκε περίεργο να είχε επικρατήσει ψυχραιμία ενώ το αεροσκάφος ήταν σε σταθερή κάθοδο και οι επιβάτες έβλεπαν έναν απεγνωσμένο πιλότο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπει στο πιλοτήριο.
Από την άλλη, η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Εισαγγελέας είχε περισσότερο "αφηγηματικό" (ας πούμε) χαρακτήρα. Ηταν αυτό ακριβώς, μια συνέντευξη τύπου και όχι κάποιο επίσημο πόρισμα και επικεντρωνόταν σ'αυτά που ο Εισαγγελέας θεωρούσε σημαντικότερα γι'αυτό μάλλον δεν έχει νόημα να τη βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο.
 
Να μην τους διαβάζετε και να μην τους αναπαράγετε αν δε σας αρέσουν.
 
Top