Mηχανικός αεροσκαφών

Προφανώς λοιπόν μόνον οι κειμενογράφοι πρέπει να γράφουν σωστά.
Τα αγγλικά σου πως είναι;Επίσης,τι βαθμό είχες στη Π.Α.;
 
Τα πραγματα ειναι γενικως δυσκολα στο χωρο οποτε δε μπορω να σου δωσω πολλες ελπιδες αλλα ουτε και να σε απογοητευσω. Μπορει να χτυπησεις μια πορτα και εκεινη τη στιγμη να εχουν αναγκη τεχνικου και να σε παρουν, αλλα θα χρειαστεις αρκετη τυχη. Με βαση αυτα που γραφεις δε νομιζω οτι η προυπηρεσια σου ειναι αυτο που ζητανε εξω. Για παραδειγμα 6 χρονια πιστα δε προσφερει εμπειριες για civil περιβαλλον. Κατι αναλογο συμβαινει και με τα διερχομενα. Προκειται για εμπειρια marshalling την οποια την εκτελουν ακομα και οι handlers. Το ιδιο και για την αντιδιαβρωτικη (στην ουσια πλυσιμο αεροσκαφων...). Και το συνεργειο τροχων λιγα εως ελαχιστα. Αν μου ελεγες οτι ειχες 10 χρονια εμπειρια σαν ελασματουργος αυτο θα βοηθουσε περισσοτερο γιατι θα ηξερες να κανεις κατι εξειδικευμενο που το ξερουν λιγοι...
 
σε ευχαριστω κουλη για την απαντηση σου απο οτι καταλαβα δε γινεται τιποτα ενα πτυχιο ακομα στο ραφι
 
Με μια πρώτη μάτια φαίνεται πως όλοι είναι ξένοι, κανένας Έλληνας στη λίστα. Ποτέ θα βγει η απόφαση άραγε να λείξει το θέμα , να ξέρουν και τα παιδιά που έχουν cert. τι να κάνουν, να τα ξαναδώσουν άλλου;
 
Έχοντας διαβάσει (λίγο βιαστικά ίσως :D ) τα περισσότερα ποστ στο φορουμ θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής :

1) μπορεί κάποιος απλά να πάει και να δώσει εξετάσεις στην ΥΠΑ(ξέρω πόσο δύσκολο είναι :wall: ) χωρίς να έχει παρακολουθήσει πουθενά μαθήματα ; Το ρωτάω γιατι στο ATPL πχ θέλει κάποιες ελάχιστες ώρες θεωρίας σε σχολή.

2) Απο ότι κατάλαβα δεν ισχύουν τα ίδια με το πτυχίο χειριστών που ασχέτως σε πια σχολή έχεις πάει δίνεις τις τελικές εξετάσεις στην ΥΠΑ , μπορείς δλδ να δώσεις εξετάσεις πχ στην ΕΑΒ και να πάρεις το πτυχίο σου με ύλη ΕΑΒ . Σωστό ;

3) ΕΠΑΣ-ΤΕΕ κτλ σε βοηθούν κάπου στην διαδικασία της ΥΠΑ ;

Εργάζομαι σαν χειριστής και θα ήθελα και μια πιστοποίηση τεχνικού για εμένα πιο πολύ και ίσως για να κάνω και λίγο πλουσιότερο το βιογραφικό μου οπότε τα χρόνια πρακτικής-προυπηρεσίας κτλ για το Β1 δεν με ενδιαφέρουν και πολύ.
 
Συνεργασία ΕΑΒ με το αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του South Wales για τη δημιουργία Ακαδημίας Engineering έτυχε της απαραίτητης εγκρίσεως από ανεξάρτητο Φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου. Άνοιξε έτσι ο δρόμος προκειμένου, τα Προγράμματα EASA Part-66 (B1/B2) και Γενικής Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικών να δύνανται να αντιστοιχηθούν με ακαδημαϊκό τίτλο, οδηγώντας πλέον στην απόκτηση Higher National Diploma (HND) και Bachelor of Science (BSc).
Επιπλέον στην παρούσα φάση, το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ΕΑΒ βρίσκεται σε διαδικασία αναγνώρισης από τις Ακαδημαϊκές Αρχές (Υπουργείο Παιδείας) ως ΚΔΒΜ2 - Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και συνεχούς επιμόρφωσης, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης
 
Παρα πολύ ενδιαφέρον , δυστηχώς δεν έχω τον χρόνο για να παρακολοθώ καθημερινά μαθήματα. Για όποιον όμως μπορεί είναι πολύ καλη περίπτωση.

Βρήκα όμως ένα πολύ καλο self study :http://www.flybetraining.com/technical-training

Ξεκινάω στο τέλος του μηνα.
 
Μηχανικός Αεροσκαφών ψάχνει για δουλειά

Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Είμαι πτυχιούχος μηχανικός αεροσκαφών της επαγγελματικής σχολής του αιγαλέου ετών 24 και κάτοχος Lower και αναλυτικής προυπηρεσίας 1 χρόνου στα C-130 στην ΕΑΒ.Τώρα εκτελώ την στρατιωτική μου θητεία στην 112 ΠΜ.Θα ήθελα να σας ρωτήσω ,με την λήξη των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων,που μπορώ να δουλέψω ως μηχανικός αεροσκαφών;Ξέρω ότι μπορώ να δουλέψω στην ΕΑΒ , στην πολεμική αεροπορία ή στην Aegean.Μου είπαν όμως ότι μπορώ να δουλέψω και σε αερολέσχες.Υσχύει αυτό;Και αν ναι,τότε ποιές είναι αυτές;Επίσης αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να μου πει αν είναι καλά να πάω για εποπ μηχανικός αεροσκαφών στην πολεμική αεροπορία,διότι όλοι μου λένε να κρατηθώ μακριά.Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να λάβω μια απάντησή σας διότι έχει μεγάλη σημασία για μένα.
 
Re: Μηχανικός Αεροσκαφών ψάχνει για δουλειά

Καλησπέρα.
Μια σημείωση για αρχή.
Πτυχιούχος μηχανικός αεροσκαφών θεωρείται αυτός που είναι κάτοχος της άδειας/πτυχίου Part-66 B1.* ή/και Β2.
Προφανώς κατέχεις το πτυχίο της σχολής για την ώρα, σωστά;
Έχεις δώσει εξετάσεις, τα λεγόμενα modules και σε τι επίπεδο catA ή catB1/2;
(δεν ξέρω αν η σχολή σου έχει πιστοποίηση Part-147)
Αναλόγως του τι καριέρα θέλεις να ακολουθήσεις, μπορείς να διαλέξεις όποιο δρόμο θέλεις ή όποια ευκαιρία βρεις, είτε λέγεται ΕΑΒ, Aegean αερολέσχη κτλ.
Αν πας όμως προς ΠΑ και ΕΑΒ, ξεχνάς το πολιτικό πτυχίο Part-66.
Γράψε στο google.gr "σχολές χειριστών αεροσκαφών" και διάλεξε.
Κάποιες από αυτές έχουν και το αντίστοιχο τμήμα συντήρησης των αεροσκαφών τους.
Αν όχι, τότε μπορείς να τους ρωτήσεις που τα στέλνουν για συντήρηση και να στείλεις το βιογραφικό σου εκεί.
 
Top