Alitalia

Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο είχε δοκιμάσει και η (μακαρίτισσα) Swissair. Qualiflyer Group το είχε ονομάσει. Μέσα ήταν σχεδόν όλα τα subsidiary της SR, η ΤΚ, η TAP, η LOT. Και μάλιστα είχε στο 'πλευρό' της και την DL.
Αποψή μου: χωρίς έναν από τους τρεις (πλέον μόνο) US μεγάλους, alliance δεν στεριώνει.
 
Δεν νομίζω να εκπλήσει κανέναν η είδηση
Etihad Airways equity partner Alitalia will not renew its long-standing agreements with Air France-KLM when they come up for renewal in January 2017, saying the relationship is imbalanced...

αν και άφησαν μια χαραμάδα
“We have indicated to Air France-KLM that we are willing to discuss more equitable arrangements that benefit all the parties involved, but thus far we have been unable to achieve this result. We remain open to further discussions to achieve a mutually acceptable solution. However in the interest of transparency and certainty for all parties, we felt it necessary to announce our intention not to renew these agreements under the present conditions,”

αφού αν συνεχίσει έτσι η AF τη βλέπω EY partner κι αυτή :twisted:

:arrow: http://atwonline.com/finance-data/alitalia-end-air-france-klm-partnership-2017
 
Ήδη η Alitalia ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο της αλμα. Από το 2016 αντικαθιστά και αυτή το απαρχαιωμένο σύστημα κρατήσεων και διαχείρισης inventory και check-in "ARCO", με το Sabre, που έχει η Etihad και που θα αποκτήσουν η Air Berlin και FlyNiki. Να σημειωθεί ότι η Alitalia ήταν σχεδόν έτοιμη να υπογράψει συμβόλαιο με την ευρωπαϊκή Amadeus, όπως έχει ο όμιλος AF/KL και τα περισσότερα μέλη της SkyTeam.
 
Αύριο τα αποκαλυπτήρια της νέας ΑΖ
We are ready for a new journey. We have created a new, modern and very Italian Alitalia to offer you an always better travel experience with new services, new aircraft and a completely renovated brand.

Participate to this extraordinary event on June 4 at 2,30 pm: follow the streaming and comment with #DiscoverAlitalia

:arrow: http://www.alitalia.com/en_en/news/nuovo-brand-4giugno.html

Αξίζουν και τα βιντεάκια :cool:
 
Τι να πρωτοθαυμάσω; Την ασπρίλα στην άτρακτο ή την ουρά που είναι η ίδια τα τελευταία 40 χρόνια!!!!!! Αυτά είναι τα σούπερ αποκαλυπτήρια και η σούπερ αλλαγή στα χρώματα;;;
 
Το ότι η 'ουρά' έχει μείνει σχεδόν απαράλλαχτη εδώ και 40 χρόνια είναι δείγμα του πόσο συμβολική, διαχρονική, και απόλυτα συνυφασμένη με το εταιρικό image είναι. Σχεδιασμένο το 1969 από τον Landor, το livery αυτό είναι iconic, a true classic. Με τα χρόνια το cheat line θεωρήθηκε ...ντεμοντέ, κατέβηκε κάτω από τα παράθυρα, και τώρα με την τρίτη αναθεώρηση (και αυτή από τον Landor) ...εξαφανίστηκε.

Σε ό,τι αφορά στο πίσω μέρος: το τρίτο version είναι ίσως από τα καλύτερα.
Σε ό,τι αφορά στο μπροστινό: σκέτη απογοήτευση.
 
Top