Πρόβλημα στην αγορά εισιτηρίου

Υπερτατη ξεφτιλα...για την χωρα απο αυτους που την καταντησαν ετσι και που ευχομαι απο την κυριακη το βραδυ να παραιτηθουν και να σωθουμε απο αυτους τους ανιδεους ιδεολογιστες που εχουν μεινει ακομη στο 1950
 
Πολύ σωστο αυτό που εγραψες faapilot αλλα μου φαίνεται οτι δεν πρεπει να λέμε τόσο πολιτικοποιημένα πραγματα στο φορουμ.
 
Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου σε πωλήσεις ξένων αερομεταφορέων με κάρτες έκδοσης ελληνικών τραπεζών:

Κάρτες Alpha Bank (VISA Debit, AMEX credit): η συναλλαγή απορρίπτεται
Κάρτες Πειραιώς: Επιτυχής Έκδοση με VISA Debit.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν σε περιπτώσεις, όπου η κάρτα εισάγεται στο Amadeus και η συναλλαγή διενεργείται από την ίδια την αεροπορική εταιρία και την τράπεζά της στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, εάν η συναλλαγή διενεργείται μέσω συσκευής POS, τοπικά στο σημείο αγοράς. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ryanair, αυτό δεν είναι εφικτό για τα ταξιδιωτικά γραφεία.
 
Από προσωπική μου εμπειρία την περασμένη Τρίτη στο εξωτερικό:

Eurobank MC (πιστωτική) : εγκρίνεται
Εθνική MC (πιστωτική) : απορρίπτεται
 
Δραστική λύση και καυστική δήλωση απ' τον MOL για την κατάσταση
"I think the Greek situation is a tragedy," he said.

"We're one of the largest investors in Greece at the moment, we're one of the few European companies that's actually growing strongly in Greece.

The difficulty we have in Greece, particularly on domestic flights, is that people don't have credit cards, they're not able to make payments.

"I mean, we're actually talking to the Greek government today about carrying people for free for the next two weeks on some of the domestic routes.

...

"the Greek situation is a tragedy, but, you know, the difficulty for the Greeks is that they've elected a bunch of lunatics."
 
Μένει όμως το ερώτημα γιατί η Ryanair δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη δυνατότητα πληρωμής με ελληνικές κάρτες (πραγματικά δεν έχει λογαριασμό στην Ελλάδα;), ενώ άλλες εταιρίες – και ξένες – συνεχίζουν να τις δέχονται.

Ή μήπως δεν θέλει να έχει φουσκωμένο λογαριασμό σε Ευρώ στην Ελλάδα, από τον οποίο δεν μπορεί να μεταφέρει λεφτά στο εξωτερικό, και με το ρίσκο της υποτίμησης στη περίπτωση του Grexit;
 
Κυκλοφορεί ήδη το νέο (euro2day, capital) ότι εκτός των Ιρλανδών θα μετέχουν όλες οι ελληνικές αεροπορικές καθώς και η Volotea προσφέροντας συνολικά 15,000 θέσεις εσωτερικού από 0 έως 10 ευρά για ταξίδια μεταξύ 14 και 27 Ιουλίου. Στη δράση συμμετέχει και ο ΑΙΑ, μένουν αδιευκρίνιστα το τι γίνεται με τους φόρους και το αν η προσφορά θα αφορά μόνο Έλληνες που είναι και το πιθανότερο....
 
Αφορά μόνο Ελληνες και για πτήσεις με αναχώρηση μόνο από Αθήνα .
Το όλο θέμα το ξεκίνησε ο ΑΙΑ.
 
Αν κατάλαβα καλά, έχει δεχθεί το ΑΙΑ αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμα η ΥΠΑ, σωστά;

Γνωρίζει κανείς πότε θα γίνει πράξη;
 
Εχει γίνει πράξει. Στην Ellinair που γνωρίζω .... Αλλα δεν θα γίνει σε όλες τις εταιρείες από όσο ξέρω.
 
Top