Πρόβλημα στην αγορά εισιτηρίου

με την easyjet μπορω να αγοράσω εισιτήριο? θέλω να κλείσω και εισιτήριο με την τρενιτάλια, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?
 
Καλά και εγώ θέλω να αγοράσω εισιτήριο με τα Ισπανικά τρένα. Ξέχνατο όσο διαρκούν τα capital controls δεν μπορείς να αγοράσεις τίποτα από το εξωτερικό με Ελληνικές πιστωτικές κάρτες.
Νομίζω ότι και η easyjet το αναφέρει ότι δεν μπορείς να αγοράσεις εισιτήριό της με Ελληνική πιστωτική κάρτα μπορείς όμως να αγοράσεις με μετρητά χωρίς επιβαρύνσεις.
Το ίδιο ίσχυε και με την Ryanair που στην αρχή των capital controls δεν μπορούσες να αγοράσεις με Ελληνικές πιστωτικές κάρτες γιατί η εκκαθάριση γινόταν στο Essex της Αγγλίας, τώρα μάλλον άνοιξαν λογαριασμό σε Ελληνική τράπεζα γιατί τώρα μπορείς να αγοράσεις εισιτήριο με Ελληνική πιστωτική κάρτα.
Παρουσιάσθηκε το πρόβλημα με 35 εταιρείες με πρώτη και καλύτερη την ΤΗΥ, που δεν μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια από τις ιστοσελίδες τους, τώρα είναι η χαρά των τουριστικών ιστοχώρων / πρακτόρων, θα ισοσκελίσουν την χασούρα τόσα χρόνια.--- όσο αργότερα θα αρθούν τα capital controls τόσο καλύτερα για αυτούς.

-------------------------------------------------------------------
Ξαναγυρίσαμε στα παλιά, (οι παλιότεροι πρέπει να το θυμούνται) που δεν μπορούσες να αγοράσεις απεριόριστα στο εξωτερικό. Υπήρχαν έλεγχοι συναλλάγματος, αν θυμάμαι καλά μπορούσες να χρεώσεις έως €500 για ξενοδοχείο (δεν θυμάμαι ανά χρονιά ή τον μήνα) ούτε να χρεώσεις εισιτήρια στην πιστωτική κάρτα. Όλα αυτά γινόντουσαν μέσω μεσαζόντων, εισιτήρια, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Γι΄ αυτό και εκείνες τις εποχές οι πιστωτικές κάρτες δεν ήταν πολύ διαδεδομένες. Μπορούσες να τις χρησιμοποιήσεις μόνο στην Ελλάδα.
Πολύ γρήγορα ξεχνάμε… :rant: .. το φοιτητικό συνάλλαγμα $250 κάθε μήνα :rant: σου έφταναν δεν σου έφταναν… :wall: ας έκοβες τον λαιμό σου.
 
Με βάση τις τελευταίες ειδήσεις το πιθανότερο είναι ότι σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αρχίσουν να γίνονται δεκτές στο εξωτερικό για αγορές αλλά όχι για αναλήψεις μετρητών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορείς μεν να αγοράζεις απ' ευθείας εισιτήρια, αλλά δεν θα λειτουργεί το Paypal.
 
Οι πιστωτικες ηδη αποδεχονται στο εξωτερικο για αγορες..αν βρισκεσαι πχ οπουδηποτε εκτος ελλαδας δεν εχεις προβλημα χρησιμοποιεις την πιστωτικη κανονικα..το προβλημα ειναι οτι αν βρισκεσαι ελλαδα ΔΕΝ μπορεις να χρησιμοποιησεις πιστωτικη για αγορες στο εξωτερικο κατι το οποιο ειναι καταστροφικο για τις αεροπορικες και για τις ελληνικες..πχ στην αιγαιου μπορεις να κλεισεις εισιτηριο αλλα μετα δεν μπορεις να κλεισεις εισιτηρια πχ με trenitalia η ξενοδοχεια η ενοικιαση αυτοκινητων στο εξωτερικο με αποτελεσμα παρα πολλοι οι οποιοι ειχαν ηδη αγορασει αεροπορικα να κανουν μαζικες ακυρωσεις εισιτηριων..
 
@airzena

είσαι σίγουρος ότι τα ποσά που αναφέρεις είναι σε ευρώ; μήπως αναφέρεσαι σε χιλιάδες δραχμές;
 
Φυσικά τότε ήταν σε $ αλλά ήταν συσωρευτικά δεν θυμάμαι εάν ήταν για όλα τα ταξίδια του μήνα σου ή για όλα τα ταξίδια του χρόνου.
Μπορούσες να χρεώσεις στις Ελληνικές πιστωτικές σου κάρτες μόνο ξενοδοχεία, φαγητό.
Αγορές προϊόντων δεν μπορούσες να κάνεις.
Αυτές ήταν οι ωραίες εποχές της δραχμής και των ελέγχων συναλλάγματος.
Δυστυχώς άρχισαν οι συλλήψεις στα βόρεια σύνορα Ελλήνων που προσπαθούν να βγάλουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Αυτή είναι η δημοκρατία μας και οι ατομικές ελευθερίες μας. Γίναμε πάλι ταξιδιώτες δεύτερης κατηγορίας. Θυμάμαι τους ελέγχους στο Ελληνικό μήπως βγάλεις συνάλλαγμα, η αλήθεια ήταν ότι κρύβαμε $ στα παπούτσια και μέσα στα παλτό. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζουν οι νέοι για να ξέρουν τι είχαν και τι μπορεί να πάθουν.
Το φοιτητικό συνάλλαγμα ήταν σε $ γιατί εγώ σπούδαζα στις ΗΠΑ φαντάζομαι στην Ευρώπη θα ήταν αντίστοιχο
 

Attachments

  • 1977_TouristikoSinalagma1.jpg
    1977_TouristikoSinalagma1.jpg
    49,9 KB · Προβολές: 3.028
Σιγά που έχουν ανοίξει οι συναλλαγές με Ελληνικές Πιστωτικές κάρτες για όλες τις εταιρείες. :thx:
Σήμερα προσπάθησα να αγοράσω 2 εισιτήρια με την Avianca αλλά δεν δέχεται Ελληνικές Πιστωτικές κάρτες, αν και προσπάθησα να χρεώσω τα 2 εισιτήρια ξεχωριστά σε 2 πιστωτικές κάρτες για να μην είναι μεγάλο το ποσόν.
Μετά από τηλεφωνήματα στην Αθήνα βρήκα μόνο 1 τουριστικό πρακτορείο που εκδίδει εισιτήρια της Avianca αλλά ήθελε €78 παραπάνω στο κάθε εισιτήριο.
Οπότε όνειρο απατηλό το ταξίδι. :rant:
 
Τα ίδια και πιο κοντά μας. Για οριακά 3ψήφιο ποσό δεν δεχόταν καμία κάρτα η TuiFly. Εννοείται τα τουριστικά +20% και βάλε, οπότε η αγορά έγινε με τη βοήθεια...εξωτερικού.
 
airzena":25shzs4i said:
Σιγά που έχουν ανοίξει οι συναλλαγές με Ελληνικές Πιστωτικές κάρτες για όλες τις εταιρείες. :thx:
.........
Για να μην σας παραπληροφορώ, δεν είναι σωστό αυτό που έγραψα ότι δεν μπορώ να πληρώσω με Ελληνική πιστωτική κάρτα.
Η διαδικασία αγοράς εισιτηρίου από την ιστοσελίδα της Avianca είναι πολύπλοκη.
3 ημέρες μου πείρε για να μου στείλουν το e-ticket.
Μετά την επιλογή των πτήσεων, την πληκτρολόγηση των στοιχείων μου και τον αριθμό της κάρτας, σταματά η διαδικασία. Ύστερα το customer service σου στέλνει ηλεκτρονικά το booking reference ( το οποίο δεν είναι εισιτήριο) και τέλος θέλουν να μιλήσουν τηλεφωνικά (σε εμένα 2 φορές μια από το sales office του Los Angeles και άλλη μια από Miami) για να επιβεβαιώσουν ότι είσαι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας και βεβαιώνεις την χρέωση ώστε να σου στείλουν το εισιτήριο.
Άμα δεν ομιλείς Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά δεν συνεχίζουν την διαδικασία και δεν χρεώνουν την πιστωτική κάρτα με αποτέλεσμα ΝΟ εισιτήριο. Αναγκάστηκα να χρεώσω και το 2ο εισιτήριο στην δική μου κάρτα για αυτό τον λόγο.
 
Ryanair

Μπορει καποιος να βοηθησει;Προσπαθησα να κανω κρατηση στη ryanair δεν εγκριθηκε και οταν ξανα προσπάθησα μου εμφανιστηκε ενα μήνυμα ότι έχω κάνει διπλή κρατηση .Δ μ έχει ερθει ομως mail επιβεβαιωσης, πως γινεται να εκανα δευτερη κρατηση;
 
Top