Turkish Airlines στην Ελλάδα

Με 773 η 1844-45 απόψε.
 
Χθες είδα στο fr24 πτήση της ΤΗΥ προς Καλαμάτα. Ξεκίνησε πτήσεις ή τσάρτερ ;;
 
Μερικές διακρίσεις της εταιρείας στα Skytrax 2015
4th TOP TEN AIRLINES OF 2015
3rd The Best Transatlantic Airlines
1st Best Airline in Europe
2nd World's Best Business Class Airline Catering
9th World's Best Business Class Airlines
1st World's Best Business Class Lounge
1st World's Best Business Class Lounge Dining
4th World's Best Premium Economy Class Airlines
2nd Best Premium Economy Class Airline Seats
3rd World’s Best Premium Economy Class Airline Meals
2nd World’s Best Economy Class Airline Meals
8th World's Best Economy Class Airlines
6th World's Best Inflight Entertainment
 
Ψάχνοντας εισιτήρια για RHO-HEL μου εμφανίστηκε connection μέσω IST με 10 ώρες και 25 λεπτά ταξίδι. Απ' όσο θυμάμαι, τον Δεκέμβριο που έκανα το ίδιο δρομολόγιο δεν υπήρχε τόσο σύντομο ταξίδι μέσω IST. Μπαίνοντας στο fr24 βλέπω πως η ΤΚ1846 αλλάζει ώρα από 25/10 και αναχωρεί στις 8:40.

Συγνώμη εκ των προτέρων αν το 7:20 το έχουν καλοκαίρι και τον χειμώνα επανέρχεται στις 8:40, είναι κάτι που δεν γνώριζα.

Τέλειο connection πάντως. Προσωπικά φτάνω στο HEL την ίδια ακριβώς ώρα που θα έφτανα με A3/LH, πιο φτηνά και θα πετάξω και με widebody που τελευταία φορά πρέπει να 'ταν όταν ήμουν 5.
 
Αυτή η αλλαγή ισχύει (νομίζω) γιατί η Τουρκία θα αλλάξει ώρα 2 βδομάδες μετά. Δηλαδή αντί για 25/10 θα αλλάξει 8/1. Οπότε για 2 βδομάδες θα είναι 1 ώρα μπροστα.
 
Η Τουρκία θα παραμείνει στη θερινή ώρα για δύο εβδομάδες, επειδή μεσολαβούν οι Εκλογές της 1ης Νοεμβρίου και θέλουν να υπάρχει μία ώρα περισσότερο φως, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των εκλογέων. Αυτή είναι η επίσημη αιτιολόγηση.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με τη μετάβαση στη θερινή ώρα, η αλλαγή της οποίας συνέπιπτε με τις εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια και δεν ήθελαν να επηρεαστούν οι υποψήφιοι. Έτσι, η αλλαγή είχε γίνει μία μέρα μετά την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σε ενημερωτικό, που απέστειλε η THY, διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα γίνουν βάσει της GMT ώρας (Ζ), συνεπώς, δεν επηρεάζονται οι μετεπιβιβάσεις λόγω αυτής της αλλαγής.
 
Γεια χαρα παιδια,
Εκλεισα με ΤΚ για IST απο SKG και εχω μερικές απορίες...
Α) Ταξιδευω κανονικα Τουρκία με ελληνικη ταυτοτητα με λατινικούς χαρακτηρες ,σωστα;
Β) κανονικα τι αποσκευή δικαιούμαι ; Απο οτι κατάλαβα μια μεχρι 30 κιλα και την χειραποσκευη,εεε;
Γ) Το τσεκ ιν,ανοίγει ηλεκτρονικά 24 ωρες πριν,αλλα απο οτι κατάλαβα δεν δέχονται στο Skg ηλεκτρονικές κάρτες επιβιβασης. Αρα περναω απο το γκισέ κανονικα να παρω καρτα επιβιβασης;

Ευχαριστω πολυ παιδια εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! :D
 
α) κανονικά με ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες. αρκει να είναι την τελευταία δεκαετία . εξαρτάται και πόσες μέρες θα μείνεις Τουρκία.
β)30 κιλά + χειραποσκευή
γ)24 ώρες πριν ανοιγει, σχυει κανονικα το ηλεκτρονικο bp
 
Ευχαριστω πολυ φιλε μου! :great:

Η ταυτοτητα εχει εκδοθει το 2007 και θα μεινω 4 μερες. Οποτε δεν θα αντιμετωπισω προβλημα λογικα!

Οσο για το ηλεκτρονικο bp, τσεκαρα στο σαητ της ΤΚ και στη Θεσσαλονικη δειχνει οτι δεν υποστηριζεται αυτη η υπηρεσια. Καλα θα κανω εγω ηλεκτρονικα το τσεκ ιν μου,θα τυπωσω και το bp,θα το εχω και στο κινητο εννοειται και οπως κατσει! :mrgreen:
 
Τι εννοείς με το ότι το online check-in δεν λειτουργεί στο SKG; Αν έχεις το εισιτήριο σου στο κινητό μια χαρά σκανάρεται αν εννοείς αυτό.
 
Top