Η Κινα παρουσιασε το C919!

...και το πούλησε κιόλας :cool:

Ούτε 1, ούτε 2, ούτε 10, ούτε 50, το μπλοκάκι έγραψε 100 παραγγελιούλες για το C919 στην αεροπορική έκθεση του Zhuhai της Κίνας. Αγοραστές οι 4 μεγάλες της Κίνας (Air China, Southern, Eastern, Hainan) αλλά και η GECAS και μία κινεζική τράπεζα. Οι αναλυτές χαρακτήρισαν πολύ σημαντική την παραγγελία της GECAS καθώς πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τα μάλλα στο certification του α/φους απ' τον FAA, επομένως και την διεθνή καριέρα του C919. Οι κινέζοι γενικά εκτιμούν ότι θα πουλήσουν 2.000 α/φη αλλά η CFM, προμηθευτής των κινητήρων του 919, κάνει λόγο για 1.000. Θυμίζω, πρώτη πτήση του 919 το 2014 και παραδόσεις απο το 2016.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η πρώτη αντίδραση της Airbus
We were born into competition 40 years ago and now we are number one. Frankly we are used to it. Where's the big deal?," Airbus's top China executive Laurence Barron told reporters.
:arrow: Reuters

ΥΓ1
Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, απογοητευτικά κυλάει το ντεμπούτο του κινέζικου regional, του ARJ21.
ΥΓ2
Και ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο όπου αναφέρεται η πρόβλεψη του CEO της Eurocopter ότι σε περίπου 10 χρόνια οι κινέζοι θα έχουν αναπτύξει το πρώτο ολοδικό τους πολιτικό ελικόπτερο.
 
Ας το ξεθαψω..

Η Comac υπεγραψε αποκλειστικη συμφωνια με την GKN Aerospace (Μοναχο) για την κατασκευη μερων του καθετου σταθερου! Οι εργασιες ξεκινανε στο επομενο διαστημα..
 
...και απο κατω, βίντεο με το 787-9... Η Τέλεγκραφ συνεργάζεται με το ντιφενςνετ;;;
 
Κινέζικη απομίμηση της Βoeing και της Αirbus, αλλά πιο πλαστικό κι από playmobil. Η μόνη περίπτωση να γίνει εμπορική επιτυχία είναι άμα το έχουν στη μισή τιμή από Airbus και Boeing. Κάτι μου λέει ότι δεν θα εξελιχτεί σε καλό...
 
Αν η τιμη ειναι στα μισα απο Airbus, Boeing να σου πω εγω τι επιτυχια θα εχει, ωραιο παντως φαινεται. :great:
 
Intercontinental":1rkggc8x said:
Κινέζικη απομίμηση της Βoeing και της Αirbus, αλλά πιο πλαστικό κι από playmobil. Η μόνη περίπτωση να γίνει εμπορική επιτυχία είναι άμα το έχουν στη μισή τιμή από Airbus και Boeing. Κάτι μου λέει ότι δεν θα εξελιχτεί σε καλό...

Μπορεις να μας πεις απο που προκυπτει το οτι Α) ειναι απομίμηση και Β) ειναι "πιο πλαστικό κι απο playmobil" ;
 
Α) Μόνο το κόκπιτ να κοιτάξει κανείς, η κύρια κονσόλα είναι ολόιδιο με του 787 βαμμένο σε καφέ της Boeing (βλέπε 757,747) ενώ το pedestal είναι σαν του Α320, πάλι σε καφέ. Για να μήν αναφερθώ σε συστήματα, γιατί θα γράφω μέχρι αύριο.
Β) Εν μέρει αστειευόμουν, αλλά πως να το κάνουμε, φαίνεται λίγο πλαστικούρα, λίγο ψεύτικο, αλλά μάλλον επειδή είναι καινούριο.

Ελπίζω να λήξει εδώ. :D
 
Top