Τα χρώματα της Aegean (livery)

  • Thread starter alex2
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τελικά τα sharklets είναι τα ίδια... σκέτα και βαρετά...
 
Κοστίζει μάλλον πολύ να βάλουν 2 steakers πραγματικά αυτός που σκέφτηκε αυτούς τους χρωματισμούς και να μην βάλουν το λογότυπο πρέπει να είναι κομπλέξικος :wall:
 
Εδώ μία απόπειρα νέου χρωματισμού.. σε περίπτωση που επηρεαζόταν από την Olympic Air.
Συμφωνώ και εγώ πως χρειάζεται αλλαγή, έστω και την ουρά να βάφανε μπλε θα έδινε...
Δεν ξέρω πως θα φανεί το συνημμένο, ελπίζω να πάρει ιδέα κανένας που κατέχει κάτι παραπάνω από γραφιστική για να το βελτιώσει..!
 

Attachments

  • OA3.jpg
    OA3.jpg
    16,2 KB · Προβολές: 2.942
Πολύ όμορφο και στείλε το να ξεστραβωθουν εγώ θα το στείλω στο fb αυτό
 
Πάντως, εμένα μου άρεσαν περισσοτερο κάποια "νοικιάρικα", που έφερε το καλοκαίρι, που ήταν εντελώς λευκα (χωρίς τη γκρι κοιλια και την κοκκινη γραμμή). Γούστα είναι αυτά βέβαια.
 
Αν ήταν η 'επιτυχία' μιας εταιρείας να εξαρτώταν από το πόσο ενθουσιάζουν τα χρώματά της (ή το σήμα της) τότε μακράν, και με διαφορά, η πιο πετυχημένη θα ήταν η ...SkyGreece, με δεύτερη την ΟΑ. Και οι δύο είχαν το 'βαθύ μπλε', ενθουσίασαν το 'κοινό' τους, και ακόμα και σήμερα αναπολούνται νοσταλγικά.

Τα 'χρώματα' της κάθε εταιρείας στέλνουν ένα μήνυμα. 'Είμαστε σοβαροί' - 'Είμαστε τουριστικός μεταφορέας' - 'Είμαστε από αυτό το μέρος' - 'Είμαστε κρατικός μεταφορέας' κλπ κλπ κλπ. Το χτίσιμο ενός 'brand' είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Ένα από τα μέσα είναι και το livery. Προφανώς, το περιεχόμενο είναι αυτό που θα δώσει νόημα. Στην περίπτωση της Aegean, διάλεξαν κάτι 'λιτό', με όνομα που σαφώς παραπέμπει στη χώρα μας, με σήμα που 'κάπως' συνδέεται. Πιστεύω ότι ήταν 'επιλογή'. Επιλογή αποστασιοποίησης από το τότε επικρατών καφενείο που άκουγε στο όνομα ΟΑ.

Τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μια ματιά εδώ, για όποιον δεν το έχει διαβάσει:

viewtopic.php?f=14&p=182419#p182419
 
Νομίζω κάποια στιγμή -αργά ή γρήγορα- θα υπάρξει κάποιο update στο livery. Το συγκεκριμένο ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου από την ίδρυση της εταιρείας. Ίσως όταν (και αν) πάρει την απόφαση για την ανανέωση του στόλου (ΝΕΟ ή MAX) να παρουσιάσει και ένα ανανεωμένο (και όχι τελείως νέο) livery. Θα'ταν μια καλή στιγμή πιστεύω.
 
Mε τα έως τώρα δεδομένα, παραγγελία θα πρέπει να δωθεί μέσα στο 2016 για να αρχίσουν να παραλαμβάνουν το '21, '22. Το λογικό είναι ότι τότε θα γίνει -αν γίνει- δυνατό retouch σε θέματα branding, livery κλπ ωστόσο μέχρι τότε μπορεί να γίνει λίγο παιχνιδιάρα για να σπάσει τη μονοτονία. Κατα την ταπεινή μου γνώμη, ένα 320 κι ένα 321 θα μπορούσαν να φέρουν τα χρώματα της ΟΑ ή ακόμη καλύτερα κανένα hybrid OA3 livery. Επίσης, θα ήθελα να δώ και κανένα πραπραδάκι στα χρώματα της Α3 αλλά και της αστροσυμμαχίας. Τέλος, 4-5 α/φη θα μπορούσαν να φέρουν livery τουριστικό διαφημίζοντας ίσως και κάποιους κύριους προορισμούς. Φαντασία θέλει και λεφτά...
 
Δεν υπάρχει κάτι πέρα από την 'πρόθεση' της εταιρείας να καλέσει κατασκευαστές να υποβάλλουν προτάσεις. Το 'κάλεσμα' αυτό δεν έχει επισημοποιηθεί. Απέχουμε, πιστεύω, από το 'παραγγελία θα πρέπει να δωθεί μέσα στο 2016'.

Το παλαιότερο (ιδιόκτητο, έστω και με μορφή sale-and-lease back) ΑΦ είναι 8.5ετίας. Η προηγούμενη 'μεγάλη' παραγγελία δόθηκε το 2005 και τα πρώτα Α320 άρχισαν να έρχονται το 2007. Τα μόνα παλαιότερα είναι αυτά που είναι σε 'κανονικό' lease είτε ως πρώην ΟΑ (MIG), είτε από leasing, και προφανώς μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα, νεώτερα, όταν λήξει η σύμβασή τους.

Δεν βλέπω κάποιον επείγοντα λόγο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, με τόσο 'επικίνδυνο' και ασταθές οικονομικό/πολιτικό κλίμα, τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά. Just my two 0.01$
 
Top