American Airlines

Τόσο η ΒΑ οσο και η ΑΑ, κάνουν μια προσπάθεια αυτήν την στιγμή, να συγχωνεψουν τις υπηρεσίες τους χωρίς όμως να υποφέρει το individual brand της κάθε εταιρείας. Ανάλογα προσπάθεια γίνεται και με την ΒΑ-ΙΒ.

Το προϊόν της ΑΑ και της ΙΒ, σε σχέση με αυτό της ΒΑ, ειναι αρκετά χαμηλότερα. Εδω και περίπου 6 μήνες η ΒΑ, έχει "στείλει" project managers να δουλέψουν με την ΑΑ και την ΙΒ, με σκοπό την βελτίωση του brand- που ειναι και το πιο δύσκολο πράγμα, γιατί δεν απαιτεί μόνο χρήματα. Απαιτεί και αλλαγή κουλτούρας σε μια εταιρεία.

Τα tablets ειναι κάτι που ήδη έχουν οι CSM/CSD/PSR, στην ΒΑ εδώ και ένα χρόνο. Εκτός απο τις ταξιδιωτικές συνήθειες ενός πελάτη, τα πληρώματα έχουν πρόσβαση και σε αλλού είδους πληροφορίες. Για παράδειγμα, involuntary upgrades, involuntary downgrades, compensation information, onward connections, etc. Επίσης το σύστημα δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των SCCM's για της επόμενες πτήσεις. Αν για παράδειγμα είμαι στο LED-LHR, και έχω έναν πελάτη που ταξιδεύει LED-LHR-JFK, και ο λόγος για τον οποίο ταξιδεύει ειναι ένας γάμος ή μια κηδεία, τότε έχω την δυνατότητα μέσω του iPad, να βάλω κάποια σημείωση στην κράτηση του πελάτη, έτσι ώστε το προσωπικό εδάφους αλλά και το επόμενο πλήρωμα να γνωρίζουν την κατάσταση και να δώσουν την κατάλληλη συμπεριφορά.

Το άλλο cost cutting solution μέσω πάντα του iPad, ειναι το onboard compensation, που μπορεί να δίνει ένας SCCM, για service recovery. Δίνεται η δυνατότητα miles, duty free vouchers etc.

Το tablet ειναι μόνο η αρχή. Οσον αφορά το υπόλοιπο προϊόν, και οι 3 εταιρείες συγχωνευουν όσο το δυνατόν περισσότερες υπηρεσίες- κυρίως αυτές που δεν έχουν front line staff. Τέλος απο τα μέσα του 2012, τα πληρώματα και των 3 εταιρειών, μετακομίζουν στα ίδια ξενοδοχεία στους διάφορους προορισμούς, με σκοπό πάντα την εξοικονόμηση.

ΟΑ277
 
Το άλλο θέμα των ημερών (ή μηνών) για την ΑΑ είναι εάν θα συγχωνευτεί με την USAirways (και αν ναι, πριν ή μετά την έξοδο της ΑΑ απο το Chapter 11).
Ως frequent flyer της εταιρείας, αναμένω τις εξελίξεις....
 
Eχθες παρουσιαστικαν τα καινουργια χρωματα των ΑΑ, οπως και το logo της εταιρειας. Το σαιτ τους επισης εχει αλλαξει.... Εντυπωσεις?? Σε μερικες εβδομαδες πεταω λογικα με τα καινουργια τους 777-300 τα οποια θα εχουν και τα καινουργια χρωματα!!! Ανυπομονώ :D

http://www.nycaviation.com/newspage/wp- ... 20x413.jpg

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-s ... 6424_n.jpg
 
Μέχρι το τέλος της εβδομάδος μπορεί να έχουμε την δημιουργία μιας νέας εταιρείας αποτελούμενη κατά 72% από την ΑΑ και 28% από την US Airways. Μάλλον USAirways θα πάει στην oneworld.
Αν και η ΑΑ από τον Νοέμβριο του 2011 είναι υπό καθεστώς προστασίας από τους δανειστές της και η USAirways ψάχνει αγοραστή τους τελευταίους μήνες, μάλλον βρέθηκε λύση.

Θα γίνει η Τρίτη mega carrier μετά την συγχώνευση της United / Continental και της Delta / Noerthwest.

http://www.reuters.com/article/2013/02/ ... 0T20130211
 
Συγχώνευση American Airlines και US Airways

Στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ανακοινώθηκε η συγχώνευση των American Airlines και US Airways, η οποία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ και γενικότερα της υφηλίου. Σας παραθέτω ένα άρθρο κι ένα βίντεο σχετικά με το θέμα.
 
Με εξεπληξε ευχαριστα η ΑΑ. Ταξιδεψα απο JFK για LHR με την πτηση 100 και εμεινα πολυ ικανοποιημενος για μια εταιρεια που εχει πολλα οικονομικα προβληματα.
 
To αντίστοιχο υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ έκοψε τη συγχώνευση ΑΑ-US ωστόσο οι 2 αερομεταφορείς το κυνηγάν ακόμη. Ένα catch up απ΄το CAPA
American Airlines, US Airways and the US Department of Justice (DoJ) have approximately two months to sharpen their arguments supporting and opposing the merger of the two carriers after the DoJ dropped its bombshell in Aug-2013 with a lawsuit to block the merger entirely. In this it was supported by several state administrations, including that of American's home base in Texas...
:arrow: http://centreforaviation.com/analys...ger-high-noon-showdown-with-the-us-doj-129062
 
H American Airlines τιμά τις συγχωνευμένες εταιρείες της.
Έβαψε τα α/φ με τους χρωματισμούς της Air Californa/Cal που συγχωνεύτηκε το 1981/87 της TWA (1990) και της Reno (1999).
Θα ακολουθήσουν α/φ με τους χρωματισμούς των: Allegheny (1979), American West (2005), Midway (2003), Pacific Southwest Air (198:cool:, Piedmont Airlines (1993), US Air/Airways (2015)

American – Air Cal
http://www.airliners.net/photo/American ... 655bb40742

American – Reno Air
http://www.airliners.net/photo/American ... 655bb40742

American - TWA
http://www.airliners.net/photo/American ... 655bb40742

American – Retro1
http://www.airliners.net/photo/American ... 655bb40742

American – Retro2
http://www.airliners.net/photo/American ... 655bb40742
 
Top