Πρόβλημα στην αγορά εισιτηρίου

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με το live chat στην ιστοσελίδα της ryanair και να τους εξηγήσεις τι έχει συμβεί. Θα ελέγξουν τις κρατήσεις και θα σου πουν τι έχει γίνει. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ζητήσεις (σε περίπτωση που όντως έχεις διπλή κράτηση) να ακυρωθεί η μία. Σου έυχομαι καλή τύχη και ενημέρωσε αν θες για το πως χειρίστηκαν την υπόθεση.
 
Έχω ακυρώσει εισιτήριο (φίλου) της εταιρείας Ryanair :rant: από Μιλάνο και δεν παραδέχονται ότι υπάρχουν φόροι / έξοδα αεροδρομίου που θα έπρεπε να επιστραφούν.
Προσπαθώ να στείλω ηλεκτρονικό μήνυμα στην εταιρεία (ώστε να λάβω γραπτή απάντηση) αλλά όλα τα links σε παραπέμπουν σε chat όπου ο εκπρόσωπός τους, απαντά ότι =international tickets = no taxes. Γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να διεκδικήσω τους φόρους του εισιτηρίου.
Δεν θεωρώ λογικό ότι η Ryanair δεν χρεώνει φόρους και τέλη αεροδρομίου στην Ιταλία. :?:
Φυσικά κρύβονται και αποκρύπτουν στοιχεία γιατί και όταν αγοράζεις εισιτήριο δεν σου κάνουν ανάλυση του ναύλου, απλά σου αναφέρουν ότι πρέπει να πληρώσεις το –χ- ποσόν. :evil:
Θα καταλάβαινα να απαντήσουν οι φόροι / τέλη είναι –χ- ποσόν, αλλά χρεώνουμε τέλος εξυπηρέτησης –χ- και δεν λαμβάνει τίποτα €. Αλλά να κάνουν τον τρελό … είναι εξοργιστικό. :rant:
 
Ο καλύτερος τρόπος είναι να πας στο matrix.ita (http://matrix.itasoftware.com) , να ψάξεις για την πτήση που θέλεις ή την ίδια πτήση από άλλη εταιρεία (γιατί το σιτε δεν θα σου βγάλει πτήσεις της FR ή της U2) και μετά να δεις τα tax components.
Φαντάζομαι λες για ακύρωση 1-way BGY-ATH ticket. Βλέπω μόνο εισητήρια με μία στάση, αλλά λογικά οι χρεώσεις σου από ιταλία θα είναι:

Italy Security Bag Charge (EX)

€2.12
Italy Passenger Service Charge Departure (MJ)

€0.16
Italy Council City Tax (HB)

€9.00
Italy Security Charge (VT)

€1.81
Italy Embarkation Tax (IT)

€8.02

Σύνολο δηλαδή 21.11 ευρώ.
Για να σου επιστρέψει η ryanair φόρους για αχρησιμοποίητο εισητήριο πάνε εδώ:
https://refundclaims.ryanair.com/

Απ'ότι βλέπω εδώ όμως, θα σου χρεώσουν 20 ευρώ για την επιστροφή φόρου:
https://www.ryanair.com/gb/en/useful-in ... entre/fees
Άρα καθαρό κέρδος 1.11 ευρώ!!
 
Top