Air Europa

  • Thread starter IATA
  • Ημερομηνία δημιουργίας

IATA

First-Class-Member
Εγγραφή
26/03/2004
Μηνύματα
707
Likes
188
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDM
Η Air Europa (UX) ξεκινάει πτήσεις από 19 Ιουλίου MAD-ATH-HER-MAD και MAD-ATH-JTR-MAD. Φυσικά είναι εποχιακές (εως 12 Σεπτεμβρίου). Οι τιμές ξεκινούν από 260 Ευρώ συν φόρους, εκτός αν βγάλει και κανένα special...
 
Από 4 Ιουλίου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει 1 πτήση την εβδομάδα κάθε Κυριακή από Βαρκελώνη για Αθήνα και από 1 Αυγούστου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει 1 πτήση την εβδομάδα κάθε Κυριακή από Μαδρίτη για Αθήνα.
Οι πτήσεις θα γίνονται με Β737-800.
Η Air Europa είναι η Τρίτη σε μέγεθος εταιρεία της Ισπανίας είναι μέλος της Sky Team και έχει έδρα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα. 100% των μετοχών της ανήκουν στην Globalia μια ταξιδιωτική και τουριστική εταιρεία.
 
Νέο εποχιακό δρομολόγιο Μαδρίτη-Αθήνα εισάγει στο θερινό πρόγραμμα του 2016 η Air Europa,
Πτήσεις από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου του 2016, μια φορά την εβδομάδα κάθε Κυριακή ,

MAD1805 – ATH 2235
ATH 2335 – MAD 0240 +1
 
Aκόμη 2 δρομολόγια ανακοίνωσε
Barcelona – Athens Service operates bi-weekly from 25APR16 to 06JUN16 and from 26SEP16 to 07NOV16
Barcelona – Rhodes Service operates bi-weekly from 20JUN16 to 12SEP16

Δεδομένου ότι δεν εμφανίζονται στη μηχανή κρατήσεων της, ούτε και το MAD-ATH, πρέπει να είναι τσάρτερ για κρουαζιερόπλοια...
 
To B787 :banana: έχετε στην ΑΤΗ από 16 Ιουνίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2019 3 φορές την εβδομάδα.
UX1087 09:45-14:00 B787-8/9 2,4,7


https://www.routesonline.com/news/38/ai ... es-in-s19/

Ωραία ώρα, ωραίο α/φ….αναβάθμιση της γραμμής, :great: όχι σαν κάτι άλλες γαλατάδικες.
Στην ιστοσελίδα τους πάντως δεν φαίνεται αυτή η πτήση :?:
 
Άσχημα νέα. :mad:
Μόνο η μία από τις 2 πτήσεις την εβδομάδα :( MAD-ATH-MAD θα γίνεται με Β787-9 την Πέμπτη, η πτήση της Κυριακής θα γίνεται με Α330-200.
Μέχρι τότε μπορεί να ξαναλλάξουν. :?:
 
Για το δικό σας καλό, μείνετε μακρυά από αυτή την εταιρία. Γιατί αν κάτι πάει στραβά, θα φτύσετε αίμα για να πάρετε τα χρήματά σας πίσω.
Μετά από την ακύρωση της πτήσης μου Μαδρίτη - Αθήνα τηλεφωνώ και αιτούμαι refund γιατί δε συμφωνώ με το rebooking που έκαναν. Περιμένω στωικά, να δω τα χρήματα στην πιστωτική μου κάρτα. Πέρασε ένας μήνας και χρήματα γιοκ. Έχω στείλει στο ενδιάμεσο και φόρμα μέσω της ιστοσελίδας. Μετά από 2 τηλεφωνήματα σήμερα στο τηλεφωνικό κέντρο όπου με συνέδεεαν με το refund department, με τη γραμμή στο πρώτο τηλεφώνημα να πέφτει μετά από δέκα λεπτά που με είχε στο hold, τελικά πληροφορήθηκα ότι δεν έχει γίνει το refund γιατί στο ενδιάμεσο από την αρχική κράτηση και την αίτηση επιστροφής των χρημάτων, η τράπεζα μου είχε ακυρώσει και επανεκδώσει την κάρτα (με τη δικαιολογία ότι είχαν υποκλαπεί τα στοιχεία μου). Θεωρώ ότι σαν λόγος είναι θεμιτός και οκ η εταιρία μάλλον δεν μπορεί να κάνει το refund γιατί έχει άλλα στοιχεία πληρωμής. Σε αυτό δεν μπορώ να τους κατηγορήσω.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω (και την πλήρωσε η υπάλληλος) είναι γιατί δεν μου έστειλαν ένα e-mail ή δεν πήραν ένα τηλέφωνο για να με ενημερώσουν και περίμεναν να τηλεφωνήσω εγώ. Δηλαδή αν ο πελάτης δεν κυνηγήσει, χρήματα δεν πρόκειται να δει.
Στη συνέχεια μου ζήτησε IBAN, BIC (που δεν το είχα), διευθυνση της τράπεζας (του υποκαταστήματος!!!) για να κάνει Bank transfer που θα πάρει άλλες 15 μέρες. Στη θεωρία. Στην πράξη δεν ξέρω. Κι ενώ πάσχιζα να βρω τα στοιχεία που ήθελε και να αναρωτιέμαι τι στον π****ο θέλει τη διεύθυνση του υποκαταστήματος, προτείνει να κλεισουμε κιόλας την γραμμή και να ξανακαλέσω όταν βρω τα στοιχεία. No way της απαντώ και την αφήνω να περιμένει.
Και την ακύρωση της πτήσης και το rebooking που μου είχαν κάνει, το αντιληφθηκα μόνος μου, έχοντας επαφή με τον χώρο. Περίμενα για e-mail αλλά δεν έστειλαν μέχρι να πάρω εγώ για το refund. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν εχουν ειδοποιήσει κανέναν επιβάτη
Γενικά θεωρώ ότι είμαι από τους πλέον στωικούς και καλόβολους πελάτες. Αλλά ποτέ ξανά Air Europa. Και θα φροντίσω να τους "διαφημίσω" και ανάλογα.
 
Ξεκινάνε Κυριακή για/από ΑΤΗ και ανακοίνωσαν τις προσφορές τους.
Δεν είναι και φοβερές, οι ανταποκρίσεις στην MAD κυμαίνονται από 4,5 ώρες μέχρι 22, ενδεικτικά τον Σεπτέμβριο, κόστος εισιτηρίων με επιστροφή:

ATH-REC €640 AF€748
ATH-GRU €769 (ενδιάμεση στάση, πολύωρο ταξίδι) LA€613
ATH-PTY €783 KL€618
ATH-PUJ €836 KL€844
ΑΤΗ-ΕΖΕ €863 KL€923
ATH-LIM €875 IB€917
ATH-SSA €875 KL€769
ATH-GYE€1.078 KL€992
ATH-JFK €831 LX€540
ATH-MIA €877 LH€756

Μάλλον δεν γίνονται ανταποκρίσεις για ASU,UIO,MVD.

Εγώ είμαι επιφυλακτικός με την εταιρεία, βρίσκω μία ιστοσελίδα που αρκετές φορές κρεμάει, στο MY BOOKIGS δεν μπορείς να προσθέσεις κάρτες μιλίων, επιλογές φαγητών, και το APP για κινητά δεν λειτουργεί.
Έχω αγοράσει εισιτήριο το καλοκαίρι και είμαι σκεπτικός. :?
Αγόρασα επιλογή θέσης αλλά δεν φαίνεται, και η θέση δείχνει διαθέσιμη στην πτήση (εκτύπωσα την απόδειξη πληρωμής) υπάρχουν πολλά παράπονα ότι επιβάτες πληρώνουν για επιλογή θέσης που δεν πραγματοποιείται.
Διαβάζω πολλά παράπονα επιβατών ότι η εξυπηρέτηση στις πτήσεις Ευρώπης είναι ένα ποτήρι νερό και φαγητό επί πληρωμή από αεροσυνοδούς που τρέχουν στον διάδρομο αποφεύγοντας να πάρουν παραγγελία.
Στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων το φαγητό είναι πολύ μικρές μερίδες και το δεύτερο σερβίρισμα είναι από μπισκότο μέχρι μάφφιν. Πολύ καλό διάκενο θέσεων και στην οικονομική. :great:
Τα ακουστικά για IFE πληρώνονται €3, :rant: για χρήση κουβέρτας δεν ξέρω αν πληρώνεις; :rolleyes:
Ο Αύγουστος θα έλθει και θα έχω την προσωπική μου εμπειρία.
Πάντως μέχρις στιγμής η πτήση της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη με Β787, για να δούμε τι θα έλθει. :?:
Πάντως η εταιρεία ελπίζει το δρομολόγιο της ΑΤΗ να πάει καλά και να διατηρηθεί και την χειμερινή περίοδο.
Τους το εύχομαι μόνο και μόνο για να υπάρχουν επιλογές στους επιβάτες και να υπάρχει ανταγωνισμός στο κόστος εισιτηρίων. Αν και δεν μου φαίνεται εταιρεία που κτυπά την αγορά, μου φαίνεται εταιρεία που επιβιώνει με τις τιμές της αγοράς προσφέροντάς τα λιγότερα στους επιβάτες.
Stinginess
 
Εντυπώσεις απο τη σημερινή μου πτήση Αθήνα - Μαδρίτη με την Air Europa.

Ωρα πτήσης 17:00, έφτασα στο αεροδρόμιο 15:00. Υπήρχαν 3 γκισέ για check in + 1 της business class που εξυπηρετούσε και την οικονομική. Όταν η ουρά έφτασε μέχρι την απέναντι πλευρά, άνοιξαν αλλα 2 γκισέ (το ενα μάλιστα ηταν κανονικά για τη Wizz Air αλλα το "επίταξαν"). Συνολικά μου πήρε 30 λεπτά να παραδώσω αποσκευή. Check in είχα ήδη κάνει αλλα δεν είχαν ξεχωριστό γκισέ για bag drop.
Έστειλαν 787-8 αντί για -9. Θέση 18Α. Ανάμεσα σε δυο παράθυρα. Δεν τη συνιστώ. 17 ή 19 καλύτερη ευθυγράμμιση με το παράθυρο. Αν δεν πληρώσεις για συγκεκριμένη θέση, το σύστημα σε πετάει τυχαία όπου θέλει χωρίς να μπορείς να αλλάξεις. Εμενα μου έδωσε μεσαία θέση στη μεσαία τριάδα. No way. Περίμενα λιγότερο άνετο το 787 με διαρρύθμιση 3-3-3 αλλα ηταν μια χαρα. Αποστάσεις ανάμεσα στα καθίσματα ΟΚ αλλα ειμαι και 1.75
Στην πύλη μας περίμενε μια έκπληξη...είχαν μπουφέ με καναπεδάκια και αλλα καλούδια, γλυκα και αναψυκτικά για να γιορτάσουν την "πρώτη πτήση" απο Αθήνα. Τυπικά ηταν η δεύτερη βεβαια γιατι η πρώτη ηταν στις 16 του μήνα, αλλα καλοδεχούμενο το κέρασμα. Εν πτήση μας έδωσαν και αφρώδη οίνο/σαμπάνια. Κατα τ' αλλα οτι πάρεις το πληρώνεις...
Πλήρωμα ευχάριστο, απο σχεδόν ανήλικο πιτσιρίκι έως 50+ Purser.
Και τέλος...αψίδα απο τα πυροσβεστικά οχήματα κατα το pushback :great:
 
Λέει ο άλλος άσχημα τα νέα γιατί θα φέρνει Α330 αντί για το 787...Δηλαδή αν έφερνε κανένα ATR τι θα ήταν? :D :D :D :D
 
Top