Πιλότος και απολυτήριο λυκείου.

Θα ήθελα να ρωτούσα και εγώ κάτι με την σειρά μου.
Εγώ θα βγάλω απολυτήριο λυκείου σε λίγους μήνες,αλλά είμαι στην θεωρητική κατεύθυνση, δηλαδή, δεν ξέρω ούτε μαθηματικά,ούτε φυσική, ούτε τριγωνομετρία, μπορώ ενώ δεν ξέρω καθόλου αυτά να πάω για πιλότος;

Σας ευχαριστώ θα ήθελα να έχω μια ξεκάθαρη απάντηση!!!!

Με εκτίμηση Άρης Β.
 
Φίλε aris320 ξαναδιάβασε την παραπάνω τοποθέτησή μου όπως και άλλων μελών, διάβασε επίσης ανάλογα σχετικά τόπικς στο φόρουμ, συμβουλέψου εμπεριστατωμένα από ειδικούς του χώρου και… ίσως έχεις το χρόνο να προετοιμαστείς σοβαρά με τεράστια προσπάθεια και μελέτη για επαγγελματικές σπουδές, διαφορετικά ούτε PPL δεν θα μπορέσεις να αποκτήσεις, παραμένοντας δυστυχώς για σένα οιονεί φαν του αεροπορικού χώρου βλέποντας τα αεροπλάνα από το σπίτι σου που γειτνιάζει με το α/δ Ιωαννίνων ή σαν επιβάτης.
 
ECO":1o6j3vnz said:
Μικρή ηλικία, δηλαδή γύρω στα είκοσι με στρατιωτικό τελειωμένο.

Γεια σου ECO είμαι 17 με μια παρόμοια τρέλα με τους προηγούμενους. Θα δηλώσω βέβαια Ικάρων ως πρώτη επιλογή αφού πληρώ τα πάντα. Θα αποτελέσει πρόβλημα το αν εγώ, λέμε τώρα, δεν περάσω Ικάρων αλλά σε μια άλλη σχολή και προτιμήσω να έχω ένα σίγουρο χαρτί στα χέρια μου μετά να κάνω στρατιωτική θητεία και μετά πάω για atpl; Δηλαδή πλέον θα είμαι 22-24 ετών; Και αυτό καλή ηλικία δεν είναι;

Και κάτι ακόμα θεωρείται πρόσθετο προσόν για την επιλογή μου από μια αεροπορική εταιρεία είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού το αν έχω τελειώσει μια σχετική σχολή με αεροπλάνα (μιλάω για ΑΕΙ μέσω πανελληνίων) πχ Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών ( Πατρα), ή ακόμα και το φυσικό;
 
Καλησπέρα, άποψη μου, ίσως ισχύει ίσως όχι, αλλά από όσο έχω δει ισχύει.

Αν θες κάτι και έχεις τα φυσικά προσόντα θα το καταφέρεις ανεξάρτητα από τους τίτλους.
Τα παραδείγματα πολλά, στη δουλειά έχω δει "εμπειρικους" κατασκευαστες να φυσάνε, είναι λάθος να πεις έχω ταδε πτυχίο, τι ξέρει αυτός, γιατί σίγουρα ξέρει παραπάνω σε κάποια πράγματα (πρακτικά) που για να μάθεις μόνος σας θα πάθεις ζημιές.

Τώρα για τα φυσικά προσόντα, δεν ξέρω πόσα απαιτούνται για αυτό το επάγγελμα, θα μάθω σιγά σιγά και ελπίζω να τα έχω. Αλλά με τον όρο φυσικά προσόντα εννοώ πχ
Για να γίνεις οδηγός αγώνων δεν αρκεί να έχεις οποιοδήποτε πτυχίο, ούτε το αυτοκίνητο που θα μάθεις μετράει ούτε τίποτα. Αρκεί να έχεις το ταλέντο και να βρεθείς δίπλα σε κατάλληλο άνθρωπο. Είναι ένα χαρακτηριστικο παράδειγμα που η επιτυχία κρίνεται από το ταλέντο και τον εκπαιδευτή. Όσο περισσότερο υψηλές ικανότητες θέλει κάτι τόσο περισσότερο μετράει το ταλέντο πάνω σε αυτό το τομέα.

Από γνώσεις θα στρωθεις αφού το αγαπάς και θα τις αποκτήσεις.

Σχετικά με τις ελληνικές εταιρείες, καλές είναι αλλά υπάρχουν και άλλες στο εξωτερικό που πληρώνουν καλύτερα και προσλαμβάνουν με λιγότερες ώρες.

Για την ιστορία επειδή έχω μιλήσει με Aegean από πριν για να δω το μετά. Αυτή τη στιγμή τους ενδιαφέρει κυρίως οι ώρες όχι το πτυχίο που έχεις. Ίσως είναι ένα πλεονέκτημα για την τελική επιλογή αλλά όχι κάτι στο οποίο πρέπει να βασιστείς. Πρέπει να βρεις τρόπο να μαζέψεις ώρες μετά χωρίς να πληρώσεις. Αλλά με επαγγέλματικο βρίσκεις, το πιο δύσκολο είναι το build hour στο modular όπου το κόστος επιβαρύνει εσένα ή το κόστος του integrated αν επιλέξεις αυτό.
Το καλό με το modular είναι ότι σίγουρα κάποιον φίλο συνεπιβάτη θα βρίσκεις για να μοιράσεις τα έξοδα και ταυτόχρονα συνεχίζεις τη δουλειά σου ή τις σπουδές σου.

Υγ :Ακόμα μετανιώνω που δεν το έκανα φοιτητής
 
Αγαπητέ Σάββα, θα στο κάνω όσο πιο απλό γίνεται, φαντάσου ότι έχεις μια αεροπορική εταιρεία και μπροστά σου κάθονται δύο πιλότοι που αναζητούν εργασία.

Ο ένας έχει τελείωσει τεχνικό λύκειο με την ειδικότητα του υδραυλικου, έχει lower, έχει atpl, και έχει και 600 ώρες στα a320 (τα αεροσκάφη που πετά και η εταιρεία σου).

Ο άλλος έχει τέλειωσει πανεπιστήμιο δικηγόρος, έχει proficiency, και ένα φρέσκο atpl με τις ελάχιστες απαιτούμενες ώρες.

Ποιόν θα διαλέξεις;
 
astronautofemotion":peq0zybn said:
Ποιόν θα διαλέξεις;

Τώρα ναι. Σε πιάνω!!! Το περνάς ωραία. Τον πρώτο φυσικά. Αλλά να ξέρεις υπάρχει και ένας, τρίτος δυσεύρετος βέβαια:

Αυτός που έχει 600 ώρες σε a320, δικηγόρος, με lower και proficiency.

Πολύ δυσεύρετος όμως.
 
Όπως λες και εσύ αυτός είναι δυσεύρετος, όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αν και σε γενικές γραμμές οι απαιτήσεις των εταιρειών για πρόσληψη είναι παρόμοιες, η κάθε μια έχει κάποια διαφορετικά κριτήρια. Κάποιες ζητάνε να έχεις πτυχίο Γερμανικών, άλλες να έχεις type rating, άλλες να μην έχεις, άλλες θέλουν να τις πληρώσεις για να σε πληρώσουν κλπ.
 
Καλησπέρα και χρόνια πολλα σ' όλους. είχα στείλει μηνυμα σε μια σχολη αεροπορίας σ αυτο το φορουμ ομως απάντηση δεν πηρα κι ετσι γράφτηκα για να κανω ερωτησεις που εχω και δεν βρηκα ολοκληρωμενες απαντησεις διαβασα αρκετα για τις σχολες ομως θελω να ξερω καποια πραγματα.
Αρχικα ειμαι 15 χρονων, ελληνογερμανος , παω α λυκειου δεν θα δωσω εξετασεις και δεν κανω φροντιστηρια ασχολούμαι με τον αθλητισμο παρα πολύ και μιλαω αψογα γερμανικα(το ορθογραφικο στο ονομα ειναι που δεν με επαιρναν οι χαρακτηρες), ελληνικα (οχι αψογα) και αγγλικα (τωρα τα τελειοποιω). ο πατερας μου ειναι ναυτικος μου εδωσε ενα βιβλιαριο για να το κανω οτι θελω σε σχεση με το επαγγελμα( σπουδες στην γερμανια ή μαγαζι κτλ. )σκέφτομαι λοιπον σχολη πιλοτων
1. πρέπει να εχω το απολυτηριο του λυκειου ή μπορώ απο τα 16 π.χ. να παω σε σχολη μαζι με το σχολειο;
2.αν ναι συνδυαζεται σχολειο και σχολη;
3. ποσες ωρες ειναι τα μαθηματα; πρωι ή απογευμα;
4. το σχολειο γενικα το εχω χεσμενο πρέπει να στοχευσω στο βαθμο ή να μην με απασχολει;
5. η κατευθυνση που θα παρω του χρονου παιζει ρολο;
6. αν πρεπει να παω μετα τα 18 θα παω πρωτα στα αλεξιπτωτα και μετα στη σχολη αυτα τα δυο θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν για σχολη ικαρων (εννοω εκτος απο τις εξετασεις που δεν... αλλο παραθυρακι αν υπαρχει για ιπταμενος στην πολεμικη (ή ακομα και αξιοποιηση στον γερμανικο στρατο που αυτο λογικα δεν θα το ξερετε θα πρεπει να το ψαξω αλλου)
7 κατι αλλο που θα μπορουσα να κανω εκτος απο αυτα που ειπατε (πληροφορικη κτλ.;)
οποιος μπορει ή θελει να απαντησει τον ευχαριστω!!
 
überschalgeschwindig":ksimnkjo said:
το σχολειο γενικα το εχω χεσμενο
Επιτέλους, η νέα γενιά δείχνει να ξυπνάει.
überschalgeschwindig":ksimnkjo said:
αν πρεπει να παω μετα τα 18 θα παω πρωτα στα αλεξιπτωτα και μετα στη σχολη αυτα τα δυο θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν για σχολη ικαρων (εννοω εκτος απο τις εξετασεις
Το ξεχνάς.
 
Νεαρέ, αυτά που γράφεις εμένα τουλάχιστον μου φαίνονται γερμανικά. Αν έχεις χεσμένο το σχολείο σου, να ξέρεις ότι θα σε χέσει και το επάγγελμα του πιλότου. Τώρα απορώ με τον πατέρα σου που θαλασσοπνίγεται, πως σου εμπιστεύθηκε το βιβλιάριο. Πήγαινε λοιπόν στην γερμανία και ίσως βρεις εκεί την άκρη. Θα σου συνιστούσα όμως να ξαναδιαβάσεις αυτά που έγραψες διότι δείχνουν θράσος και αυθάδεια.
 
Top