Cobalt Air

  • Thread starter mxnk
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Mε το σκεπτικό που λέει το άρθρο :rolleyes: :twisted:
There have been many passengers showing interest in booking a flight with Cobalt.

Κρίμα να μην πηγαινοφέρνουν κενό κανένα Α330 :(
 
Χμ. :D Κρίμα που οι showing interest δεν μπορούν να μεταφέρουν τα λεφτά τους στο ταμείο της εταιρείας. Φαντάσου, πόσες εταιρίες θα είχαν επιζήσει αν γινόταν. :D Για να δούμε, τι θα δούμε... :?
 
Ισως οι πρωτες πτησεις να ειναι κανα τσαρτερακι απο κανα γραφειο ταξιδιων.. Λεω. "Ισως". Μη με θαψετε. Ισως και να γινει η κυπριακη SkyGreece. Ισως παρει η ΑirKoryo A380. Δεν ξερω.
 
Ιουλιο ξεκινανε οι πτησεις, τωρα πως κολλησαν τα δημοσιεύματα για την 1η Ιουνιου και η εταιρια να μην το διαψευδει.... :with:
 
Μα η ίδια η εταιρεία συνέβαλε στα δημοσιεύματα. Σήμερα έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορεί διορθωμένο ρεπορτάζ, μάλλον διαβάζουν a.gr...
 
Αρχισε η πώληση εισητηρίων για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λονδίνο, Μάντσεστερ και Δουβλίνο.
Οι τιμές πάρα πολύ καλές από 29,99 για Αθήνα και 39,99 για Λονδίνο, για Δουβλίνο ένα 100ευρω πας έρχεσαι....

Καλή αρχή !! :great:

https://booking.cobalt.aero/en/booking/search-flight/
 
Πάντως ακούγεται πως ένα από τα δυο Α320 (5B-DCQ?) ξαναέγινε κουραμπιές και πλέον είναι LY-VEΟ!?
 
Αν έγινε κουραμπιές δεν γνωρίζω πάντως ναι, το 5B-DCQ έχει γίνει το (και πάλι) LY-VEO της Avion Express. Μάλιστα η Avion το έκανε lease στην Thomas Cook.
 
Οι πτήσεις για Αθήνα, Λονδίνο, Μάντσεστερ ξεκινούν στις 7 Ιουλίου, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη στις 8 και Δουβλίνο στις 9.
Νέα από την εταιρία
:arrow: το αεροσκάφος που έφυγε θα αντικατασταθεί με νεότερο
:arrow: μεχρι το τέλος του μήνα θα έχει 5 αεροσκάφη (3 Α320 και 2 Α321) :shock: :great:
:arrow: Βυρητός και Τελ Αβίβ θα ξεκινήσουν πτήσεις τέλος Ιουλίου

http://www.philenews.com/el-gr/oikonomi ... kis-adeias
 
Όσον αφορά την σύνθεση του στόλου, τα ίδια διάβασα και εγώ στο site City of Larnaka.

Η ίδια η Cobalt στο site της μιλάει αόριστα για "οικογένεια Α320, συμπεριλαμβανομένου και του Α319".

Το site λειτουργεί από εψές το απόγευμα, αλλά εξακολουθούν να γίνονται εργασίες πάνω του, με αποτέλεσμα να φαίνεται κάπως... ερασιτεχνικό. Έχουν δώσει προτεραιότητα στο να λειτουργήσει πλήρως η δυνατότητα κράτησης - έκδοσης εισιτηρίων, και τα υπόλοιπα προστίθενται σταδιακά. Για παράδειγμα, στην αρχή δεν φαίνονταν τα εικονίδια με το τηλέφωνο δίπλα στους αριθμούς των τηλεφωνικών κέντρων, που προστέθηκαν αργότερα. Λειτουργούσε η αναφορά στον στόλο, αλλά τώρα (15-6-2016 ώρα 9:30) την έχουν "κατεβάσει", μάλλον για να την ενημερώσουν.

Όσον αφορά τους αρχικούς προορισμούς, το Δουβλίνο κάπως με εξέπληξε, δεν περίμενα να είναι στις πρώτες επιλογές. Στο Λονδίνο, θα πετούν προς Stansted (μάλλον πήραν την χρονοθυρίδα των Κυπριακών Αερογραμμών). Λονδίνο, Manchester, Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι λογικές επιλογές καθώς υπάρχει μεγάλη κίνηση μεταξύ αυτών των πόλεων και της Κύπρου, αλλά και μεγάλος ανταγωνισμός (Aegean, Blue Air, British Airways, Βρετανικές charter, easyJet, Norwegian κ.τ.λ.).

Θα ευχηθώ και εγώ καλή αρχή στον νέο αερομεταφορέα. Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε ό,τι κάνουν, καθώς το ποσοστό αποτυχίας των startup εταιρειών είναι μεγάλο, και στο διάστημα της απουσίας εγχώριων αερομεταφορέων στην Κύπρο, οι ξένες εταιρείες, ειδικά η Aegean και η Blue Air βρήκαν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν. Οι εξαγγελίες για πτήσεις προς Η.Π.Α., Καναδά, Κίνα κ.τ.λ. μου φαίνονται υπερβολικά αισιόδοξες, να μην πω ουτοπικές. Ίδωμεν...

Πάντως, έστω και αν η Cobalt (ή οποιαδήποτε νέα Κυπριακή εταιρεία) καταφέρει να καλύψει από αεροπορικής άποψης το κενό των Κυπριακών Αερογραμμών, συναισθηματικά κανένας δεν θα το καταφέρει. Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου η κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία των τελευταίων χρόνων της ήταν ένα κρατικοδίαιτο έκτρωμα που όλοι το σκυλόβριζαν, αλλά πάντα ήταν ο "εθνικός αερομεταφορέας". Η Aegean, παρά την σημαντική της ανάπτυξη, την επάνοδο στην κερδοφορία τα τελευταία 2-3 χρόνια, και τις σημαντικές διακρίσεις που έχει πετύχει σε διεθνές επίπεδο, δεν είναι το ίδιο στις καρδιές των Ελλαδιτών, ειδικά των παλαιότερων, με την Ο.Α..
 
Top