LGPA/PAS Paros Airport

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Κλασσική ελληνική τσαπατσουλιά. :cool:

Το μέρος είναι ακόμη εργοτάξιο και αυτοί ονειρεύονται πτήσεις.
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Στο εργοτάξιο θα γίνεται το check in ;;;
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Συγγνωμη αλλά και πριν δεν προσγειώνονταν τα Ντασακια της ΟΑ; τι άλλαξε δλδ τωρα;Εγω περίμενα ότι θα επιμηκύνουν τον διάδρομο και θα μεγαλώσουν την πιστα σταθμευσης α/φων ώστε επιτελους να αρχισει να δέχεται 737/Α320..ή περιμένουν η Fraport να το κανει; :rolleyes:
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Στο παλιό αεροδρόμιο προσγειώνονταν τα Dash8-100 μόνο και όχι τα Q400. Εξ' άλλου το έχουμε συζητήσει ήδη για το μήκος του διαδρόμου και τον σκοπό που το μήκος είναι 1.400μ!!! Μη γράφετε ότι να 'ναι απλά για να γράψετε κάτι!!! Διαβάστε και λίγο πίσω!
Όσο για το κτίριο, το βίντεο είναι τραβηγμένο 3/7 δηλαδή 22 μέρες πριν την έναρξη του νέου αεροδρομίου. Ποιος λέει ότι δε θα είναι έτοιμο στην ώρα του ή ότι δεν είναι έτοιμο εσωτερικά ήδη. Εδώ είμαστε αν το αεροδρόμιο δεν ανοίξει στις 25/7 να το συζητήσουμε αλλά προς το παρόν προτρέχετε αρνητικά (κατά τη γνώμη μου πάντα).
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Αεροδρόμιο ετοιμάζουν, όχι μπαξέ. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές μιας και οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους. Το να προσγειωθεί αεροπλάνο και δεν λέει κάτι αν στην πραγματικότητα όλα τα άλλα είναι ημιτελή. Για αυτό μίλησα για τσαμπατσουλια, μισοτελειωμένα έργα να προσπαθούν να το τελειώσουν με την ψυχή στο στόμα.
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε χθες (νομίζω) ότι το αεροδρόμιο θα ξεκινήσει 25/7 σημαίνει ότι είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα τους για να τελειώσουν οι εργασίες μέχρι αυτή την ημερομηνία. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να ήταν ήδη έτοιμο από τις 3/7 και να "κάθεται" 3 εβδομάδες μέχρι να ανοίξει; Και τότε θα λέγαμε "μα καλά, αφού το έχουν έτοιμο, γιατί δεν το ανοίγουν να προλάβουν ότι προλάβουν από την καλοκαιρινή σεζόν"!!!
Έτσι γίνεται συνήθως. Ένα κτίριο φτιάχνεται ως τη μέρα που θα είναι έτοιμο και λειτουργικό. Δεν φτιάχνεται 1 μήνα πριν για να το βλέπει ο κόσμος και κατ' επέκταση εμείς στο φόρουμ και να περιμένει τη μέρα λειτουργίας του. Αν ήταν ήδη έτοιμο την ημερομηνία του βίντεο (3/7) θα είχε ανοίξει στις 4/7 και όχι στις 25!
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Δεν πρόκειται να γίνει κτίριο σε αυτή τη φάση, προσωρινές κατασκευές (κοντέινερ; προκάτ; άλλο; θα δείξει) με χορηγία της Α3 θα γίνουν ενώ αν θυμάμαι καλά ψάχναν οι ντόπιοι και χορηγίες για τη σύνδεση του α/δ με το οδικό δίκτυο του νησιού.

Εδιτ
Βασικά πρέπει να είναι έτοιμο
Το αεροδρόμιο της Πάρου διαθέτει πλέον διάδρομο μήκους 2.000 μέτρων (με επιχειρησιακό μήκος 1400 μέτρων), ενώ πέραν των έργων κατασκευής του αεροσταθμού, επιφάνειας 750 τ.μ., ολοκληρώθηκαν και τα συνοδά έργα (δρόμοι, χώροι στάθμευσης, περιβάλλον χώρος κλπ).
...
"Η AEGEAN και η Olympic Air υπήρξαν βασικοί αρωγοί στην ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου, καθώς μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης και κατασκευής του νέου διαδρόμου από την Πολιτεία (αρχές του 2015), υποστήριξαν οικονομικά, μετά από έγκριση του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, την κατασκευή της πρώτης φάσης του αεροσταθμού επιβατών, όσο και τα έργα υποδομής του νέου αερολιμένα."
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

Μετά από εξέταση των φωτογραφιων του νέου αεροδρομιου Παρου κατεληξα στα εξης παρανοϊκά :

α) Αντι να επεκταθει / ανακαινιστει ο υφισταμενος διαδρομος κατακευαστηκε νεος σε 1,5 km αξονικη αποσταση
(Αυξημένο κόστος απαλλοτριώσεων πιθανά ;)
β) Ο νεος διαδρομος εχει μηκος 1.400 m ωστε να μην μπορουν να προσγειωθούν αεροσκαφη κλασης A320 / B737 αποτελωντας ουσιαστικα τροχοπεδη στην αναπτυξη του τουρισμου στο νησι
γ) Και στους δυο διαδρομους δεν εληφθη καμια μεριμνα για μελλοντική επέκταση των διαδρόμων ώστε η απαιτουμενη απαλλοτριωση να εχει μεγαλο κοστος και να εχουν φυτρωσει (ή προϋπηρχαν) σπιτια στις νοητες επεκτασεις των διαδρομων

Ενα άλλο ίσως αισιόδοξο θέμα είναι το ότι ο κατασκευασμένος διάδρομος έχει περιθώριο επέκτασης περίπου 300-400 m από κάθε πλευρά όπου έχουν εκτελεστεί οι χωματουργικές εργασίες. Γιατί όμως δεν εκτελέστηκαν ήδη οι εργασίες, τώρα που υπήρχε η εργολαβία ;

Περιμένω τα σχόλια σας !
 
Re: Νέο αεροδρόμιο Πάρου

a) έχει ειπωθεί ή μάλλον γραφτεί ότι στο παλιό α/δ δεν μπορούσε να γίνει καμία επέκταση, δεν θυμάμαι τους λόγους. Ίσως ο lekpo1a θυμάται κάτι παραπάνω

β) την ίδια απορία είχα κι εγώ πριν 5+ χρόνια, αν γυρίσεις στην 1η σελίδα του νήματος θα τη διαβάσεις. Όπως σωστά αναφέρεις, υπάρχει εκατέρωθεν του διαδρόμου χώρος για επέκταση, νομίζω μπορεί να φτάσει τα 1.800μ. Θέλω να πιστεύω ότι οι Παριανοί μάλλον δεν το είχαν πάρει ζεστά το θέμα παλιότερα, άλλα χρόνια τότε και προφανώς ο εσωτερικός τουρισμός με τα βαπόρια ήταν αρκετός. Τα ίδια έκαναν οι Καλύμνιοι, για να δούν α/δ το δέχτηκαν όπως όπως, τώρα που προέκυψε η αναρρίχηση και βλέπουν ότι πάνε μέσω Κω οι επισκέπτες τραβάνε τα μαλλιά τους.

γ) όπως είπαμε εδώ υπάρχει μια πρόβλεψη αλλά για παραπέρα δεν το γνωρίζω. Σωστά όμως το θέτεις, γενικώς σε αυτά τα θέματα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε γτπ

Κι εγώ είχα την απορία γιατί να μην γίνει μια εργολαβία για τα πάντα μια και έξω αλλά πάλι βλέπουμε ότι αν δεν τσόνταραν λεφτά η Α3 και οι Παριανοί το α/δ δεν θα λειτουργούσε σήμερα.
 
Top