Συμβουλή σε υποψήφιο μηχανικό αεροσκαφών

Κοτορλός Βαλάντης

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
27/04/2015
Μηνύματα
4
Likes
1
Website
valadis-kotorlos.blogspot.gr
Καλησπέρα σε όλους σας !
Σπουδάζω μηχανικός αεροσκαφών στο ΤΕΙ Χαλκίδας και τώρα βρίσκομαι στο 3ο έτος των σπουδών μου. Θέλω να ασχοληθώ με το επάγγελμα αυτό και για το λόγο αυτό το 'κυνηγώ' όσο μπορώ. Δηλαδή, θέλω να τελειώσω τη σχολή στα 4 χρόνια, μιας και δε χρωστάω κάτι απο μαθήματα και επειδή μου αρέσει και μόνος μου να ψάχνω κάποια πράγματα, έχω φτιάξει ένα δικό μου blog (πιο πολύ για να μαθαίνω εγώ) στο οποίο φτιάχνω και ανεβάζω οτιδήποτε σχετίζεται με τον αεροπορικό τομέα. Για όποιον ενδιαφέρεται, η διεύθυνση είναι αυτή: http://valadis-kotorlos.blogspot.gr/
Αυτά λοιπόν που θα ήθελα να σας ρωτήσω για να μου δώσετε μια συμβουλή/απάντηση είναι τα εξής:
1. Όσον αφορά του θέμα του στρατού, σκεφτόμουνα μόλις τελειώσω με τα μαθήματα της σχολής, να πάω φαντάρος και ύστερα να κάνω τη πρακτική μου. Το έχω σκεφτεί έτσι γιατί λογικά θα είναι καλύτερο να έχω ξεμπερδέψει με το φανταριλίκι όταν αρχίσω τη πρακτική μου, απο την άποψη πως αν βρεθεί κάτι απο θέμα δουλειάς θα είναι πιο εύκολο να σε κρατήσουν, κτλ. Τι λέτε ισχύει ; Ή καλύτερα τελειώνω τα πάντα με τη σχολή (μαθήματα, πτυχιακή, πρακτική), να πάω φαντάρος και μετά να ψάξω για δουλειά ;
2. Επειδή θέλω πέραν της θεωρίας, να δω και κάποια πράγματα στη πράξη, θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε αν υπάρχει η δυνατότητα μια εταιρία που ειδικεύεται στη συντήρηση αεροσκαφών/ελικοπτέρων εδώ στην Ελλάδα, σαν και αυτές που είναι στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, να πάρει κάποιον σαν κι εμένα (φοιτητή δηλαδή) σα βοηθό του βοηθού για να σας δώσω να καταλάβετε. Δηλαδή τι εννοώ ; Να πηγαίνω κάποιες φορές την εβδομάδα, αν όχι όλες, ώστε να έρθω πιο κοντά με το θέμα της συντήρησης και να αποκτήσω μια πιο πρακτική εμπειρία. Δηλαδή δε μιλώ για πρακτική άσκηση, αλλά σαν μερική απασχόληση -αν μπορούμε να το πούμε έτσι-. Ξέρετε αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή ;

Αυτά είναι που ήθελα να σας ρωτήσω....... ελπίζω να μη σας κούρασα!
Οποιαδήποτε άποψη......δεκτή!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ψάχνοντας γενικά για πιλότους, είδα ότι υπάρχουν σχολές που βγαίνεις μηχανικός αεροσκαφων, συγκεκριμένου τύπου νομίζω.

Αν δεν κάνω λάθος τα δίδακτρα είναι πολύ πολύ λιγότερα, κάπου 8.000 ευρώ.

Αν δεν υπάρχει οικονομικό θέμα, τότε μπορείς να σκεφτείς και αυτό.

Σχετικά με τον στρατό, τι να σου πω. Εγώ πήγα αμέσως, άλλοι το τράβηξαν όσο μπορούσαν κλπ. Άλλοι πήγαν εξωτερικό, βρήκαν τελικά δουλειά εκεί και δεν πήγαν καθόλου και θα κυνηγήσουν "απαλλαγή "

Τώρα τι είναι σωστό από όλα αυτά μόνο εσύ θα το δεις όταν έρθει η ώρα. Σχετικά με το χαρτί, ότι έχεις εκπληρώσει την στρατιωτική σου θητεία, μέχρι τώρα από όσα ξέρω μόνο Ελλάδα το ζητάνε (και απαλλαγή το ίδιο κάνει, αρκεί να μην τους φύγεις μετά από λίγο επειδή πρέπει να πας στρατό).

Στο εξωτερικό από φίλους μου, δεν ζήτησαν σε κανέναν.
 
Ευχαριστώ για την απάντηση.........

Όσον αφορά τη σχολή, δε σκέφτομαι να γραφτώ σε μια ιδιωτική..... εξάλλου λίγο μου έμεινε ακόμα με τη σχολή μου και επίσης δεν υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα αυτή τη στιγμή για κάτι τέτοιο!
Τώρα για το στρατό........ θα είμαι υπο σκέψη ! :rolleyes:

.......και πάλι ευχαριστώ !!!! :D
 
παιδία καλησπέρα ήθελα να μάθω αν καποιος ειν αποφοιτος στυα μηχανοσυνθετης αεροσκαφων και παρει Β1 απο την ΥΠΑ και παραιτηθει τον προσλαμβάνει η aegean σαν Β1 η σαν βοηθό ευχαριστώ πολυ!
 
Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
 
Top