Athens Flying Week

Re: Αεροπορικές Εκδηλώσεις

Εσύ γιατί δεν το ανέφερες τότε μιας και σου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και κατόπιν εορτής παραπονιέσαι ;;; :twisted: :twisted:
 
Re: Αεροπορικές Εκδηλώσεις

ECO":357l7692 said:
Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση για ένα αμιγώς αεροπορικό φόρουμ πως δεν έγινε καμία αναφορά/ανάρτηση έστω και ενημερωτική, προ και μετά την εκδήλωση, τόσο από τους Δ/στές όσο και από κανένα μέλος για την φετινή /προχθεσινή AFW/2016 στη Τανάγρα!

Φταίει ο ήλιος,γι'αυτό..
 
Athens Flying Week 2016: Photos & videos !

Καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα,

Μέσα σε αυτό το thread θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο από το πρόσφατο AFW που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σ/Κ.
Θα το εμπλουτίζω ανα τακτά διαστήματα καθώς τα αρχεία είναι πολλά :)

Athens Flying Week 2016 - Hellenic F16 "Zeus" Demo team !
https://www.youtube.com/watch?v=H250XK9t0ZM

2 x HAF Mirage 2000-5
https://www.youtube.com/watch?v=0NYnGW2hBRI
 
Re: Αεροπορικές Εκδηλώσεις

Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω τη γνώμη μου για την συνολική εικόνα του AFW 2016 διότι δεν έχω καμμία διάθεση να με καλέσει ο εισαγγελέας για συκοφαντική διά του ηλεκτρονικού Τύπου δυσφήμιση.
Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να ξαναπάω. Τι θα κάνει καθένας, περί ορέξεως κολοκυθόπιττα...
 
C421, δεν υπάρχει κανένας λόγος εξύβρισης ή συκοφάντησης κανενός. Φυσικά και μπορείς ευγενικά να εκφράσεις τις απόψεις σου, έτσι όπως τα είδες, αν τα είδες, τα γεγονότα ή όπως εσύ θα ήθελες να γίνουν. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί οι απόψεις σου να ληφθούν υπ’ όψιν σε μελλοντική επανάληψη του γεγονότος αν και όποτε επαναληφθεί.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι: 1. Δεν ήταν εβδομάδα αλλά 2&1/2 ημέρες συν τις διαλέξεις . 2. Ιπτάμενη εβδομάδα (Flying) ήταν μόνο για τους 50 Ιπτάμενους, οι υπόλοιποι ήταν, αν ήταν, θεατές. 3. Επειδή η όλη δραστηριότητα είναι μια Εμπορική Επιχείρηση με Αεροπορικό αντικείμενο (εταιρεία, διοργανωτής, χορηγοί), είναι καθαρά θέμα των διοργανωτών να αποφασίσουν ανάλογα με το Οικονομικό αποτέλεσμα (θετικό ή αρνητικό) αν θα το επιχειρήσουν ξανά, πότε και σε ποιο χώρο (Μακεδονία, Πελοπόννησο ή Στερεά Ελλάδα) για να το δουν και άλλοι. 4. Το θέμα αφορούσε κατά 90% την Πολεμική Αεροπορία και την Αμυντική Βιομηχανία. Κάπου διάβασα ότι θύμιζε σύναξη του ΝΑΤΟ, μήπως Αρχάγγελο; 5. Υπήρχε Έσοδο για τους διοργανωτές, κόστος για τους θεατές (περίπου 120-150€ για μια τετραμελή οικογένεια). 6. Το γεγονός έλαβε χώρα σε Δημόσιο χώρο και δεν γνωρίζω τον τρόπο διάθεσης του χώρου εκ μέρους της ΠΑ. 7. Απασχόλησε προφανώς έμμισθο προσωπικό, εθελοντές, αλλά και υποχρεωτικά ένστολο προσωπικό. 8. Οι δύο είσοδοι στον χώρο ήταν σκέτη ταλαιπωρία. 8. Οι θέσεις των θεατών μακριά από τα δρώμενα. 9. Μήπως πρέπει να αλλαχθεί ο τίτλος, ας πούμε σε “Aviation Meeting”? κλπ.
Δεν θα κάνω καμία σύγκριση με τις προηγούμενες εκδηλώσεις ή αυτές που κάποτε γινότανε με καθαρά Αεραθλητικό χαρακτήρα, βασισμένες σε εθελοντές αεραθλητές, που κάποιοι πλήρωναν από την τσέπη τους για την συμμετοχή και την οργάνωση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ο καθένας ας κρίνει και ας αποφασίσει μόνος του. Δεν επιθυμώ σχόλια στις απόψεις μου αλλά προτάσεις για βελτίωση τέτοιων γεγονότων. Δικές μου προτάσεις είναι τα αντίθετα από τα παραπάνω στραβά. Πάντα Καλόπιστα και με αγάπη.
 
Εγώ δεν πήγα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και ελεύθερος να ήμουν, το σκεφτόμουν πολύ αν θα πάω. Κύριοι λόγοι:
:arrow: η απόσταση από Αθήνα,
:arrow: οι ίδιες συμμετοχές με τις προηγούμενες χρονιές (ή τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειοψηφία),
:arrow: η απουσία Aegean και OA
:arrow: ο συνεχόμενος ήλιος που σε λίγη ώρα σε έχει ήδη ζαλίσει (είναι ακόμα νωπές οι μνήμες του Αρχάγγελου),
:arrow: τα ακριβά εισιτήρια εισόδου, ειδικά αν είχες την... "απαίτηση" να είσαι σε θέσεις με σκιά ή (ακόμα χειρότερα) αν ήθελες θέση στις σποτεροκερκίδες.

Μπορεί κάποιος που πήγε και φέτος και στις παλαιότερες να μας πει τι καινούριο είχε φέτος ως προς τις συμμετοχές; Ξέρω ότι η Blue Air προσπάθησε να καλύψει το κενό των 2 Ελληνικών εταιριών ώστε να υπάρχει έστω και υποτυπωδώς η παρουσία πολιτικής αεροπορίας. Αλλά από κει και πέρα;
 
Εγώ πήγα γιατί μου έδωσαν τζάμπα εισιτήρια, αν και στην πορεία βγήκαν αρκετά επιπλέον έξοδα... Για μένα, θεωρώ δεν άξιζε η όλη φάση, για τα πιτσιρίκια όμως ήταν αρκετά καλά.
 
Καλημέρα,

Η δική μου άποψη για το φετινό - σημειώνω ότι έχω δει και τα 5 και μάλιστα στο 1ο συμμετείχαμε με το HvACC και σαν "εκθέτες".

Η επιλογή της Τανάγρας είναι καλή υπό την έννοια ότι μπορεί να σηκώσει shows τύπου Patrulla Águila που ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και το μόνο πραγματικά νέο για φέτος.

Από εκεί και πέρα:
1. Το (προσωπικό) κόστος με ΑΠΛΟ εισιτήριο ήταν πάνω από 40€ (βενζίνες, διόδια, φαγητό στο χώρο). Πολλά, αλλά λες "δεν πειράζει, μια φορά το χρόνο, αεροπλάνα, αξίζει".

2. Ενώ η Τανάγρα σαν αεροδρόμιο βοηθάει στο να δεις shows όπως των Patrulla Aguila αλλά και να δεις πχ το ΖΕΥΣ ή το Βέλγικο F16 να τροχοδρομούν απέναντί σου, είναι εξουθενωτικός ο συνδυασμός ήλιος + ζέστη + ποδαρόδρομος. Ήθελες να κάτσεις σε κάποια σκιά; +20€ εισιτήριο ή κάτω από τη Ντακότα ή κάτω από τα δέντρα κοντά στην ΕΑΒ (αλλά ήσουν μακριά από το show).

3. Με βάση τις παραπάνω συνθήκες, δεν μπορεί ένα show να τραβάει για 8+ ώρες. Πήγα στις 12:30 το μεσημέρι και στις 18:30 έφυγα πραγματικά κουρασμένος (το κινητό "έγραψε" 6km ποδαρόδρομο).

4. Την ίδια στιγμή το show είχε τρύπες. Μπορεί να καθόσουν 20-30 λεπτά και να μην πετούσε τίποτε (ή να πετούσε κάτι αδιάφορο). Και δυστυχώς η στατική έκθεση είχε πολύ λίγα πράγματα να δεις. Άρα ή ήλιος ή περπάτημα για σκιά.

5. Σ' ένα τέτοιο setup τα "δεύτερα" shows πρέπει να είναι η "εξαίρεση" και όχι ο κανόνας. Επίσης, την ώρα που ο ήλιος βαράει και ο κόσμος αρχίζει να τα παίζει, έχεις δυνατά shows. Δεν μπορεί οι Ισπανοί να βγαίνουν στις 17:00 και να ακολουθεί το Βέλγικο καπάκι και μετά από λίγο οι Πολωνοί (τους οποίους δεν είδα). ΟΚ, ναι, θες να κρατήσεις τον κόσμο μέχρι τέλους. Λήξτο πιο νωρίς και βάλε μαζεμένα πράγματα που θα κρατούν το ενδιαφέρον.

6. Η Aegean έλλειπε, αλλά ΟΚ, το 737 της Blue Air με τα Mirage ήταν ΟΚ.

7. Το catering ήταν για το έλεος. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία στις 15:00 να μην υπάρχουν κρύα παρά μόνο "δροσερά" νερά. Έχεις εικόνα / αίσθηση τι κόσμο περιμένεις, προετοιμάζεσαι ανάλογα με πολλά ψυγεία.

Άρα;

Άρα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Σ' έναν τόσο μεγάλο χώρο, με τέτοιες δυνατότητες, πρέπει να έχεις πραγματικά δυνατά shows που να σε κρατάνε throughout. Φέτος βαρέθηκα. Το show ή θα εμπλουτιστεί με κάτι πραγματικά εντυπωσιακό / νέο ή θα σβήσει. Πρέπει επίσης να υπάρξει μια λύση για τη σκιά. Βάλε 15€ το εισιτήριο και τιμή πακέτο για οικογένεια 35-40€, αλλά στήσε 10 δίχτυα παραλλαγής με πάγκους.
 
Έτσι από περιέργεια, πόσο κόστιζε το εισητήριο ? Είδα κάτι τιμές για spotters και λύθηκα στα γέλια. 120€ ????? Πάνε καλά οι άνθρωποι?

Όταν στο Le bourget το combined ticket (είσοδος και grandstand) κοστίζει 25€ και βλέπεις θέαμα.

Πήγα φέτος στο Sanicole Airshow και η οργάνωση ήταν άψογη. Είσοδος 25€ ή 40 αν διάλεγες το combined πακέτο (νυχτερινό με πυροτεχνήματα και το κανονικό show την Κυριακή), φαγητό παντού και συνέχεια με τιμή 3€ το burger και 5€ η μπύρα.
 
Λιγο ασχετο αλλα συναμα σχετικο...Farnborough International Show 45GBP Σαββατο-Κυριακη και free pass στο μπουφε ;)
 
Top