LGST/JSH Sitia

Μακάρι....γιατί δεν γίνεται να "πετάει" αεροπλάνο για Σητεία και να τρέχουμε όλοι από το Ηράκλειο!
 
Για τον τύπο του α/φους νομίζω δεν μπορεί να γίνει κάτι αν πληρούνται οι όροι (προσφορά ίδιου αριθμού θέσεων εβδομαδιαία κλπ), για το ωράριο σίγουρα θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα μεταξύ τοπικών φορέων και ΑΖΙ ωστόσο επαφιέται στην αεροπορική η επίλυση ή μη του ζητήματος. Θεωρώ ότι στα επόμενα PSO -αν υπάρξουν βέβαια επόμενα διότι οι φωστήρες μπορεί να απαιτήσουν τη δρομολόγηση λεωφορείου ή τρένου όπως απαίτησαν και πέτυχαν το μεγαλύτερο αίσχος πανευρωπαϊκά με τη κατάργηση του μειωμένου φπα- θα πρέπει να αποσαφηνιστεί και αυτό το ζήτημα με την επιβολή κάποιου ωραρίου αλλά και την ορθή κατανομή των πτήσεων, δεν νομίζω ότι η 4-5ωρη διαφορά ανάμεσα στα δύο RHO-AOK να εξυπηρετεί ιδιαίτερα ας πούμε.
 
Δεύτερη ημέρα του νέου υπέροχου ωραρίου της Astra για Σητεία, και έχει ήδη καθυστερήσει 1 ώρα και 20 λεπτά να αφιχθει Σητεία,(προγραμματισμένη ώρα 21:35), τώρα που γράφω είναι 22:50 και δεν έχει προσγειωθεί!.. που σημαίνει ότι θα φτάσει Αθήνα, περίπου στη 1 τη νύχτα! ...μπράβο Αστρα! Τρομερές ανταποκρίσεις εκείνη την ώρα !! και όλα τα λεωφορεία του λεκανοπεδίου στα πόδια σου τέτοια ώρα!! Αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο επικρατεί τεταμένη ατμόσφαιρα με τους επιβάτες να φωνάζουν έντονα και να διαμαρτύρονται με τις φωνές να ακούγονται εκτός αεροδρομίου!......κι έχουν δίκιο φυσικά....
 
Τελικα αναχωρησε για ΑΤΗ με 1 ωρα και 40 λεπτα καθυστερηση . :thx: :thx: Εαν δεν εχουν ( οι επιβατες ) κανεναν γνωστο να τους περιμενει , θα τους κοστισει ο κουκος αηδονι , μια και τα ΤΑΞΙ , μετα τις 12 το βραδυ , βαζουν ΚΑΙ νυκτερινο τιμολογιο . !! :rant:
 
Το θέμα του ωραρίου και οι καθυστερήσεις θα πρέπει η astra να συ μορφωθεί με τις ανάγκες της Σητεία και οχι με τις οικονομικές προτεραιότητες της εταιρείας. Εφόσον η εταιρεία θέλει επιτακτικά να τηρήσει αυτό το ωράριο θα πρέπει να είναι συνεπής στην ώρα της και να μην πετάει τους επιβάτες τις νυχτερινές ώρες στα αζήτητα. Εκτός των άλλων με τις καθυστερήσεις της, τα περιφερειακά αεροδρόμια λειτουργούν ανάλογα με τις ώρες κίνησης των αεροσκαφών. δεν νομίζω ότι οι υπάλληλοι και οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν πότε θα της έρθη η όρεξη της εταιρείας να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο της. Ας μην υποτιμούμε την νοημοσύνη του επιβατικού κοινού
 
Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους και γενικότερα το ωράριο λειτουργίας των μη-24ωρων περιφερειακών αερολιμένων, δεν μας τα λες καλά :cool: . Δεν ξέρω τι μπορεί να αναφέρει η όποια σύμβαση, αλλά αν μια εταιρεία ζητήσει να έρθει μια Χ ώρα σε ένα Χ περιφερειακό, συνήθως δίνεται έγκριση άμεσα και χωρίς... περιστροφές. Οι τελευταίες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια για αρνήσεις και δικαιολογίες σχετικές με το προσωπικό κλπ, αποτελούν μεγάλη πολυτέλεια, για την οποία δεν υπάρχει χώρος εδώ και πολλά χρόνια. Το αυτό ισχύει και για οποιαδήποτε πτήση charter. Προσωπική μου γνώμη καλώς γίνεται έτσι, παρά τις όποιες παρενέργειες στο ωράριο του προσωπικού ( οκ μερικές φορες γίνεται... λάστιχο), αλλά στο κάτω κάτω της γραφής το προσωπικό γι αυτό ειναι εκεί, για να εξυπηρετεί πτήσεις ;) . Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! :D
 
Η πτηση της Αστρα σημερα , δεν μπορεσε να προσγειωθει , λογω βλαβης στα φωτα του αεροδρομιου . Μετα απο μερικες βολτες πανω απο την περιοχη , τελικα γυρισε πισω στην Αθηνα . !!!
 
Επιτελους , ο νεος αεροσταθμος , ειναι σε χρηση , απο χθες το μεσημερι . !!! Η 1η άφιξη ηταν στις 14:00 . Ενα Dash της Ολυμπιακης , που εκτελουσε το δρομολογιο 090 ( Ροδο - Καρπαθο - Κασο - Σητεια ) .
Σχετικο βιντεακι = https://www.youtube.com/watch?v=lRDZrHBM-Mg
Και πλουσιο φωτογραφικο υλικο , στην σελιδα του αεροδρομιου , στο .... φατσοβιβλιο -- SITIA AIRPORT ( LGST , JSH ) --
 
Ο Δήμος Σητείας θα πραγματοποιήσει στις 13 Ιανουαρίου 2016, 12:00 π.μ. τα εγκαίνια του νέου Αεροσταθμού του Δημοτικού αεροδρομίου της Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, εκπροσώπων της περιφέρειας και του Νομού Λασιθίου.
 
Η καταντια ενος κρατους , αλλα και η ολιγωρια μιας υπηρεσιας του , ( Υ.Π.Α. ) , σε πληρη εξελιξη , για το αεροδρομιο της Σητειας. :rant:
Μια γνωστη μου , ΣΗΜΕΡΑ , προσπαθησε να αγορασει αεροπορικα εισιτηρια για την επομενη εβδομαδα , και να πεταξει απο Σητεια για Αθηνα για ιατρικους λογους . Πηγε , ΚΑΙ , στα 2 μεγαλυτερα ταξιδιωτικα πρακτορεια της πολης μας , και ελαβε την ιδια απαντηση και απο τα ΔΥΟ = ΔΕΝ ξερουμε ποια αεροπορικη εταιρια θα αναλαβει τα δρομολογια ....ΑΚΟΜΑ . !!!! :thx: :thx: :thx:
 
Top